9 факти за вашето тело, кои бевте посреќни што не ги знаевте

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
5. Од прилика во секое уво имате по 4.000 жлезди што лачат восок.

Значи дури сега сфатив како англичаните ги прават восочните фигури во Мадам Тисо :pos:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Хаха еј кај ти текна еј :pos2:
А и подобро да не ги знаев...:pos2:
:salut:

2D293DC67EDE634CA93D98D69C8876DF.jpg

2. Вашиот комплетен скелет би го чинел еден студент на медицина помеѓу 3630 и 5440 евра. Само твојот череп чини околу 330 евра.

Во Македонија само черепот чини малце поќе од 3000 денари. Цимерката од прошлата година го чуваше на балкон заедно со надлактицата :)

Порано студентите на медицина и стоматологија поткупувале гробари да им извадат по некоја коска или череп за да можат да учат. Тоа е уште погадно од некои од фактиве. :)

Порано студентите на медицина и стоматологија поткупувале гробари да им извадат по некоја коска или череп за да можат да учат. Тоа е уште погадно од некои од фактиве. :)

И сега има такви случаи. Баш од форумџии го дознав ова :)

Интересни факти, мене само таа бактеријата ме згади, ништо друго =)

Продавам СониЕриксон k800 со мемориска картичка.
5 000 денари.

Која е поената да напишеш пост без потребно? Прочитај ја темата и научи нешто ново, тоа понекогаш е доволно.

И сега откако ги прочитав, среќна сум и со сознанието за нив :)

Едино ова ми беше малце језиво...

4. Demodex folliculorum има осум нозе и опашка, долг е околу една третина од милиметар и ништо не сака повеќе отколку да лежи во замастените вдлабнатини на фоликулите на вашите влакна. Најголемиот дел од возрасните обично го имаат ова створче во влакната на нивната глава, посебно во трепките. Тие често можат да се најдат и во брадавиците.

toa zivotinceto vo vlaknata mi sozdade nekoe cudno custvo ...:)

барам слушалици за sony ericson w 580.... некој??????????

шала на страна ова не ме потресе али тоа со бактериите... сеа...сеа...сеа...сеа..... :tv:

1. Просечното човеково тело има доволно маснотии да се направат седум парчиња сапун, доволно железо да се направи клинец со средна големина, доволно шеќер да се наполни една тегла (за џем) и доволно сулфур за едно куче целосно да се исчисти од болви.

2D293DC67EDE634CA93D98D69C8876DF.jpg

2. Вашиот комплетен скелет би го чинел еден студент на медицина помеѓу 3630 и 5440 евра. Само твојот череп чини околу 330 евра.

3. Устата произведува 0,9 литри плунка дневно.

4. Demodex folliculorum има осум нозе и опашка, долг е околу една третина од милиметар и ништо не сака повеќе отколку да лежи во замастените вдлабнатини на фоликулите на вашите влакна. Најголемиот дел од возрасните обично го имаат ова створче во влакната на нивната глава, посебно во трепките. Тие често можат да се најдат и во брадавиците.

5. Од прилика во секое уво имате по 4.000 жлезди што лачат восок.

6. Просечната машка нога излачува 236 милилитри пот дневно.

7. Да не постои слузницата на ѕидовите на вашите црева, стомакот веднаш би се сварил самиот себеси.

8. Просечниот човек ќе испушти 41.600 литри урина во текот на животот.

9. Маж кој тежи 90 килограми ќе обезбеди доволно месо да се нахранат 100 човекојадци на едно јадење.

евтино бе:uvo:

ииии супер :) сега веке знам дека никаде не сум сам hahaha си имам некое "милениче" со мене :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom