Фотографија (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
super se, taka treba sekoj da si ima stil toa mi se dopaga, a inaku tehnikata vaka so zatemneti raboti, igra so senki se vika uste low key.

FLiX најискрено појма немам ни за лоу кии ни за хај кии едноставно имам ИДИОТ апарат:( и со него сликам иначе сликите се такви какви што се нема фотошоп нема ништо додадено сликано е и тоа е тоа:)
DSC08782h.jpg оваа слика ми отвара дизна за цигара:pos: т.е. ми се припушува

Сликано во близина на Trole замокот, во Малме, Шведска.

2uh0b9g.jpg

dobra fotografija, samo ke ve molam, fotografiite da ne se nad 800 x 600 nastanva haos inaku

Нека ја намали модераторот или некој од админите...

lugje de be kazete nekoj link za uploadiranje na fotki...oti iam baagi da staam a se otepav od baranje i nikako da najdam besplaten sajt za ovaa rabota !

До Точкест: Одлични фотографии :icon_bigg

Иначе повеќе сликам објекти и природа, него луѓе. Обично сликам се она што ќе ми привлече внимание во моментот или ќе ми остави впечаток.

Еве една моја слика:

sandache.jpg

Сандаче во Св. Наум

Jas kako fotograf mozam da ti kazam deka od fotografijata kako profesija se zarabotuva dosta, mnogu poveke od nekoi drugi profesii.Toa deneska e proizvodstvo,se odi so dosta golemi marzi.
Inaku da kazam deka nikpgas nema da se oddelam od filmot.Digitalnata fotografija ima uste mnogu da pomine za da stigne do nivoto na koe sto e filmot.Koga sum na rabota pravenjeto fotki od film e uzivanje a od digitalni aparati e dosta monotono.
Inaku vo fotografijata ne stojat bas dobro rabotite.Vo poslednite 6 meseci propadna germanskata Agfa,japonskata Konica,Nikon oddelot za analogni aparati.Sega ostanuvaat Fuji,Kodak i Noritsu.Fuji i Kodak velat deka i pokraj zagubite sto gi imaat vo sektorite za proizvodstvo na filmovi ke prodolzat da proizveduvaat i ponatamu.Masini ke ostanat da proizveduvaat Fuji i Noritsu i nesto malku francuskata Kiss Group.Na krajot ostanaa najdobrite.
Ako imate nekoe prasanje vo vrska so fografijata slobodno prasajte ke mi bide drago da vi odgovoram.

Ostana i Canon da pravi analogni aparati.:smir:

slikanjeto sum go sakala od sekogas
kako hobi vo slobodno vreme
na prosetki islicno a dosta go koristam i na rabota
imam digitalen aparat veke edna godina i kako pominuva vreme se poveke sakam da doznaam sto poveke
se trudam dosta so nego go ucam seuste ima dosta opcii

Attachments

• 100_7211.jpg
    100_7211.jpg
    151,2 KB · Прегледи: 7
Добри се сликите само другпат тргни го датумот... исклучи ја таа опција. И така можеш да си додадеш датум во фотошоп.

Поздрав

da toa veke go napraviv
togas vo momentot ne se setiv mi bese krivo koga gi vidov slikite
no sigurno postoi opcija i otposle da se trgne
a so photoshop nemam iskustvo
kaj da ja najdam programata

во фотошоп можеш да ја тргнеш но за тоа ти треба малце повеќе знаење и повеќе трпение.

Квалитетна слика - со photoshop

како во photoshop да направите слика со поголем квалитет
- кога ке завршите со правенјето на фотката ако сакате сликата да има поголем квалитет само ке отворите new layer и ке претиснете edit > аpply image и ке претиснете ctrl+j 3 пати да имате 3 layers со исти слики
кликнете на 3от и направете sharpen и ке намалите opticity na 70%
ке го отворите 2от и ке направите g.blur со кој процент сакате али препорацувам 1,5% и од тие три тој сто е првиот и најдоле ке го оставите да биде ко база

се надевам дека ви помогнав ако имате усте прасанја слободно прасајте

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom