Работи од вашиот стил и изглед кои не би ги промениле

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Ajde malce da ja zajakneme sopstvenata samodoverba, da bideme zadovolni od sebe i da se gordeeme so ona sto go imame nase sopstveno, a go smetame za specijalno i prekrasno. Da se oslobodime od stegite na modernoto vreme na manekenki koi nosat 0 konfekciski broj, kozmeticki tretmani, estetski korekcii na izgledot...

Sto e ona na vo vasiot izgled, vaseto telo, lice, kosa, stil na oblekuvanje i del od plakarot, so koe se gordeete, sto vi znaci poveke od se, i ve pravi uste pospecijalen/a od ona sto ste. Sto e ona sto nikako ne bi sakale da go promenite?Nesto sto dolgo vreme ste se trudele da postignete vo vasiot izgled, a za sto sega ste gordi, ili pak ednostavno nesto sto imate od sekogas?

Se nadevam deka sekoj ke istakne dolga lista na vakvi raboti, zasto smetam deka sekoja edna licnost, ima mali i golemi detali vo svojot izgled i stil so koi se gordee i po koi e edinstven/a. Pa?

Само косата ми е предмет на менување, едноставно неможам со една иста фризура или боја да се поднесам подолго од 2 месеци ... а од другите делови (колку и да звучи нарцисоидно) ништо ама баш ништо никогаш не сум помислила да менувам, се што си имам на мене со гордост си го носам и не планирам да менувам ништо. :smir:

najmnogu sum gorda pred se na moite oci,stvarno se so specificna boja zeleno-plavi,krupni,i nikad ne bi pomislila da stavam leki.

potoa se gordeam so mojata koza koja besprekorno nezna i meka,primamliva na dopir

od teloto:sum gorda na mite noze;dolgi,vitki,i pravi

vo vrska so stilot:nemam nekoja posebna gordost:wink: ,ali mi se dopaga sto sekogas znam da go vklopam vo odnos na situacijata vo koja se naogam

a od plakarot....ima mn nesta na koi sum gorda ali eve ke izdvojam..edna spavaca od viktoria sicret so mi e drag poklon od tetka mi od amerika

uf uf ama sum bila ja gorda...:icon_lol:

неколку кила помалце,и малце повеќе храброст и талент за искажување на оној луд,моторџиско-рокерски-откачено развлечен стил :) и да неам олку дива коса!!!!

Јас како дупли Лав у хороскоп се радувам на темава, пошо конечно можам да си се испофалам самата себе:icon_razz
Srsly, многи си ги сакам, и не би си ги сменила моите 4 пирса и 8 обетки на ушите(болката вредеше), бушавата коса, прчастото и широко носе и рамниот стомак.:pipi:

Па технички и ништо не би менувала... Освен силиконки на цицките :pos: Ама не е нешто итно. :pos:

Делови од себе што не би ги променила се... Хммм... Носето, такво ми е малецко и чудно некако. :pos: Очите не би ги променила... Устата исто си ја сакам, иако можела да испадне само мааалце подебела.:) И стомачето си го сакам, иако ми е троа салесто. :pos:
Од косата, иако е малку комплицирана за одржување, сум задоволна исто.

Од неприродните работи:), не би го сменила пирсот за кој низ толку маки пројдов :pos:, и покрај фактот што одредени баби 60+ во автобус мислат дека ми е младеж (што и да е тоа :icon_roll). nervozna:
Од стилот... Па што знам, секој си е уникатен, претпоставувам.:) Не можам да се откажам од марамите, обожавам марами. manikir:
И имам слабост за розеви гаќички. :toe::kesa:

Хепа тоа.

Па од изгледот не ни си ги менувал очите,ушите,устата,носот значи тие ми се онака како што сакам да ми бидат и не би ги менувал. Другото од физичкиот изглед би го променил да можам ама не планирам нешто такво.
А од стилот баш и немам некое парче облека на кое сум посебно горд па да го истакнам,ама можам да кажам дека не носам нешто што не ми се допаѓа,значи се што носам си го сакам и особено се навикнав на наочари за сонце така да нив не би ги менувал.:)

Што не би сменила? Моите широчки кукови и мала половина (иако многу ги мразев, покрај маж ми научив да си ги сакам), си сакам секој сантиметар на моето лице, не можам да се откажам од фармерки и маички со прерамки....и така.....али многу мрзам колку ми е бела кожата и не можам да фатам боја ама никако!

Злобниот поглед:)Бојата на косата,супер си е ваква како што си е,кафена,очите и нивната форма,иако сакав да имам зелени очи,ама добро е вака.Стилот...па со старки ќе се венчам изгледа,од широчките пантолони не забегувам никако...засега тоа,не ми текнува што друго.

П.С.Псај,младежот е бенка.И јас помислив исто,а немам 60 год.Леле каде ми е крајот?!:nesum::)

Да почнам од горе како што е редот ...

-Косата порано многу сакав да ми е виткана (дури и ја извиткав еднаш минивал и многу ја упропастив), но сега веќе не. Секој ден се повеќе си ја сакам, и освен боја (иако и тоа не верувам) не би и сменала ништо ... чиста свила ми е, жалосно е да не ја ценам.
-Лицето ... имам убави очи, убаво носе, убава уста, но од неодговорност криви заби ... би ги сменала само нив, иако мислам дека кога не го сторив тоа на време (криви се заболекарите кои ме лажеа), сега нема баш некое посебно чаре ...
-Телото ... таман сум си некако и не би сменала ништо тука. Околу колковите сум си малку поширока, но знам да си се избалансирам со соодветна облека, па не гледам проблем и тука.
-Во врска со материјалните работи кои се носат на нас ... па дефинитивно никогаш не би се откажала од капчиња и мартинки, како и од мојот каков-таков изграден стил, кој не се трудам да е секогаш во тренд, туку да ми одговара. Има во него од спортско до најкласично што ми лежи на целата фигура, па неможам да истакнам некои посебни парчиња.

За себе мислам дека сум препознатлива најмногу по тоа што никогаш немам на себе повеќе од 3 бои кои мора да одговараат меѓу себе, скоро никогаш не сум облечена нескладно со приликата (значи премногу внимавам како изгледам, макар и по цигари да сум излезена), никогаш немам неисчешлана и несредена коса (мрсна коса не рачунам тука, дека и кога ми е таква ми е во капче или собрана и не е грда!:pos2: ), никогаш немам нападна шминка на лице, никогаш не носам парчиња облека кои би ми ги сокриле само пу*ките од градите и половина газ, секогаш мирисам прекрасно и тоа се чувствува од километри ...

Се префалив со вистината ... аиде сега малку за мене да позборуваме, м?:pos2:

Не би го променил никогаш начинот на размислување, начинот на правење муабет, начинот на пишување, бојата на очите, обликот на веѓите, устата, потребата да другарувам.

Едно време си ги мразев учите (поголеми ми се), ама сега не повеќе. мои се, гордо ќе си ги носам.

Може само да намалам мешенцето, сум се пуштил малкуцка, ама и тоа е мое.

Епа не би си ги сменил очите,носот и устата...,нешто што ме разликува од другите е што имам округло лице спротивно од повеќето луѓе со издолжени лица,го мразев тоа порано,но го прифатив како свое и научив да се прифатам таков каков што сум па и да го засакам тоа што некогаш ми било антипатично....не би ги менел прстите...уште сум во раст,а прстите не ми се многу долги,а сепак доволно спретни преку многу години вежбање на клавир,мачење до бесвест,и досадното повторување на мојата наставничка да вежбам колку што можам повеќе...косата најмногу ја мразам...не знам,можам да кажам дека сум како секој човек,имам и други работи кои не се лоши но сепак би можело и да се подобри...така да да ми дадеа да си одбирам што и што сакам да имам дефинитивно не би ме препознале :pos:

...ja sum rasten u "vojnichka familija"...uvek sum tip-top i spremen na sve...u sekoe vreme...e sea bi smenil poneshto vo mojot izgled...neshto sitno ali nikako neshto bitno...nemam nekoja posebna potreba...mislam sum zadovolen so mojot izgled generalno...pred 5-6 godini bev ko maneken...malce sum popraven ali mozam ako sakam pak da se opravam za edno 3-4 meseci...i taka...inache sum zadovolen od toa sto sum si i kako izgledam i sto nosam...toa sum jas ednostavno...uuuuuf cigankoooo kaj si sea da me falish....hahaaaaaaaaaaaaa

Nikogas nema da ja promenam posrednosta i direktnosta!
nacinot na koj sto komuniciram!
Nosam ista frizura cel zivot posto i toa e del od imidjot po koj sto si prepoznatliv!modite odat i doagjaat novi!
Vo zavisnost od situacijata,sekogas sum oblecen taka kako sto prilega!Ili nosam sportska kombinacija(obozavam patiki farmerki i bluzi) ili sum oblecen vo odelo!
Nosam crni cvikeri sekogas(crni so crni ramki-jebi ga,koga ima sonce),samo saat na raka....
Nikogas nema da dozvolam nesreden da iskocam od doma i nekoj takov da me vidi!
Koga nosam brada(kratka i plava mi e) toa ima znacenje...namerno sum ja ostavil!

Не би ги сменила нозете,градите,очите,ушите(ми имаат чудна необична форма,малце се извиткани),насмевката и рацете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom