Артефакти стари повеќе од 2000 години

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Гоца, take it easy.

Човекот те праша од која религија доага Теута, не цела Персија да ја закачиш на форум.

Што се случи со РЕБУШ=ГОЦА, ова многу муабет е. Ја ќе частам за ова.

ПОЕНТАТА Е ДА ЈА ВИДИТЕ СЛИЧНОСТА ...
ИДЕМЕ НА РЕБУШ!

Што ќе гледаме, сите религии и култури си превземаат едни исти финти.

древна персија , па хунзите , па кучаните и т.н.
и после ќе кажат индо - европа .
АЈ , УТРЕ ПОВЕЌЕ ....

ova e isto samo pointeresno ѕевсе го имаше во политика зеитгест муви сл.
не се сеќавам точно
http://movie.com/

Goca, mnogu objasni, a nishto ne kaza :)

Koja Teuta e kovana na monetata. Mitoloshka bozica, ili Ilirskata Kralica, ili nekoja Persiska selska curica so pipi repovi fatena kosa?

Религијата многу јасно е опишана...во древен Египет главниот бог бил Хесис кој имал 12 потчинети...

Исус имал 12 апостоли...

Хесис...Исус...

Истото се однесува и за исламот...

Се е тоа продолжување од некоја базична теза на религија....само преформулирана...во која спаѓа и хороскопот...

Goca, mnogu objasni, a nishto ne kaza :)

Koja Teuta e kovana na monetata. Mitoloshka bozica, ili Ilirskata Kralica, ili nekoja Persiska selska curica so pipi repovi fatena kosa?
ilirkata od albanija tvojot predok i mi vika posdravi rumz imala iznenaduvanje za tebe....

2-80.jpg

Оваа Теута ја нема никаде на ниедни антички пари. А и вазната што е прикажана не се знае дали е тоа TAOTEY или TEYTAO, ја теута не гледам, а исто ја викале и ТЕФТА.

На нет кога ќе побараш илирски пари ќе се појават просечно, и на нив никаде нема илири (ако грешам нека ме поправат, јас не најдов)

D2KteArhth.jpg
D3AleLysth.jpg

Dyrrhachium, денешен Durrлs-Albania.

Ете дел од парите за илирскиот простор, парите се од периодот 300 -150 П.Н.Е.

Интерсни се оние со ПЕГАСУС, такви највеќе има, но без натпис се (било каков)

ангру колку пати ти кажав да не ги разочаруваш луѓето !
сите имаат право да си соуваат , па и румз ...

фактите укажуваат на писменост на народите на овој простор , како и познавање на математички вредности...
НАПИ СЕ ОД ИЗВОРОТ

Религијата многу јасно е опишана...во древен Египет главниот бог бил Хесис кој имал 12 потчинети...

Исус имал 12 апостоли...

Хесис...Исус...

Истото се однесува и за исламот...

Се е тоа продолжување од некоја базична теза на религија....само преформулирана...во која спаѓа и хороскопот...

Според мене сличностите само покажуваат дека бог е еден ама различните народи различно го викаат и различно му се молат...

Исто така е и за имињата на луѓето... коренот на името е еден само православните имаат изведено едно, католиците друго, а муслиманите трето име...

Dushicka Goca, neli sea sama kaza deka Ilirskata Teuta bila? Shto ima da me razocaruva mene? :) Jas samo potprashuvam, ti si taa koja kaza Ilirska bila.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom