Бељот

• Креатор на темата Креатор на темата outcast
  • Време на започнување Време на започнување
дефинитивноо најдовбрата игра со карти со ја знам само работата е со не можи многу со пари да се игра оти тешко завршува

dobro e na razlika da igras...denar od brojce....

дефинитивноо најдовбрата игра со карти со ја знам само работата е со не можи многу со пари да се игра оти тешко завршува
Дефинитивно!

Секој ден играме со другарите. 1 на 1 нема кој да ме победи, а во двојки потешко ми оди. :)

Дефинитивно!

Секој ден играме со другарите. 1 на 1 нема кој да ме победи, а во двојки потешко ми оди. :)

1на1 не е интересно. во 2ки е вистинското :smir:

Поинтересно е не викам не :)

Само така почесто губам ама сигурно до соиграчот е. :D

До разбирањето на рацете и до читањето на играта е. Ти треба искуство. Бељот не се учи преку вечер. Треба партии зад тебе да имаш за да можиш да знајш шо прајш. После природно ти е :smir:

До разбирањето на рацете и до читањето на играта е. Ти треба искуство. Бељот не се учи преку вечер. Треба партии зад тебе да имаш за да можиш да знајш шо прајш. После природно ти е :smir:
Бељот научив да играм пред 10 години. До пред неколку години игравме секое лето, па неколку години пауза и ова лето продолжуваме.
Треба искуство и разбирање но кога се работи за карти пред се е потребна среќа :)

или до тебе :)

јас па ваму едвај еден наоѓам, а камо ли уште тројца
Можи е до мене, можи не знам да играм тимски. :)
90% од другарите знаат бељот па нон стоп играме.
Мене ме научи татко ми уште одамна кога бевме на одмор во Дојран, одевме со друштво и нон стоп се играше само бељот.

кај можи да се игра на ком на порталот хр ја нема ја барав ај ако можи некој д акажи и да изиграме една две по :party1:

Дефинитивно!

Зарем можела да се игра 1-1?
Мене мајка ми ме научи бидејќи во бугарија сите ја играат оваа игра! Овде уште не сум сретнал таков, се радувам што еве некој и кај нас знаел да игра! Се разбира ако збориме за иста игра! Јас ја знам како Бриџ Белот, би требало да е исто!

еве ја и на facebook http://apps.facebook.com/borut_test/?ref=nf
Најајката игра со карти до душа не е како нашата се игра со 6 карти на прво се зема само (без вадење карта ) туку на тоа што сакаш ,не е баш вистинкста како што си ја играме ама во секој случај покерот (на фацебоок)отиде во историја сигурно :smir:
Кој е за двојки да маниме едно турнирче (по пијачка на две добиени)од кајгана ако има доброволци !

Леле немате престава колку ми фали бељот. Ех колку ноќи не преспани се поминати во тој студенски дом ах. Штета што во Тетово има само неколку ( што студиравме во БТ)што знаеме и никако да се најдиме за играње.

Најјако беше кога ќе дојдеја некои колеги битолчани и кога ќе изгубеа тешки сеири им мававме и секогаш се правдаат не ми е партнерот мој тука инаку ќе видевте.

Инаку и во Охрид доста се игра а и во Прилеп само тамо имаат некои разлики

Доколку има некој на форумов од Тетово и знае бељот нека пише да се испукаме малку (само ќе треба уште тројца)

nema pojaka igra so karti osven poker :) , vo nekoi slucai i mnogu slicna da go procitaš soigračot šo karti ima i da gi ispukate čajo protivnicite :)

6821_188512726101_722771101_3825121_3676051_n.jpg
Една интересна слика

Инаку откако ја научив оваа игра ниедна друга не ми се игра, а и не ми е интересна ни приближно

кој сака некој ден да се испробаме на фб бељотче да напоменам дека сум најак во населбата и пошироко :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom