Фан клуб: Роџер Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
ne cento, site grend slemovi ne traat po 2 nedeli, zaso na zemja se igra najsporo i najdolgo traat mecovite ( po 3 saati min. ), na pr. wimbledon zaso e na treva ( iako se igra u 3 seta ) pobrzo zavrsuvaat mecovite, i normalno nema turnirot da trae 2 nedeli:toe: :salut:

Информацијава е малку застарена, ама ајде можеби некој не слушнал

federer2.jpg

Светскиот рекет број 1, Рожер Федерер, ја раскина соработката со тренерот Тони Роуч. 61 годишниот стратег го предводеше Федерер до најголемите успеси во изминативе 2,5 години.

едит: Ајт, Федерер напредува во Франција со победата над Ферер!

едит: Ајт, и Јужњи отиде! Федерер мајсторе. Го израмни рекордот од 11 победи на гренд слем турнири без загубен сет! Следниот меч ќе го сруши! Поз Мајсторе!

едит: следен противник на Федерер е Давиденко!

Роже Федерер е во ФИНАЛЕТО!!!!!!!!!

Роже Федерер го растури Давиденко 7-5 7-6 7-6

ОВА ГО ЧЕКАВМЕ ДООЛГО ВРЕМЕ!!!!!!!!
ФЕДЕРЕР-НАДАЛ/РОЛАН ГАРОС/ФИНАЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВО НЕДЕЛА НЕБОТО И ЗЕМЈАТА ВО ПАРИЗ ЌЕ СЕ СПОЈАТ ПО ПОБЕДАТА НА ФЕДЕРЕР НАД НАДАЛ!!!!!!!!!!!!!!!
ШВАЈЦАРСКИОТ МАГИОНИЧАР ЌЕ СТАНЕ НАЈДОБРИОТ ТЕНИСЕР НА СИТЕ ВРЕМИЊА ТРЕТ КОЈ УСПЕАЛ ДА ГИ ДРЖИ СИТЕ ГРЕНД-СЛЕМ ТИТУЛИ ВО ИСТО ВРЕМЕ!!!!!!!!!!

МИСЛАМ ДЕКА ЌЕ БИДЕ ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ МЕЧЕВИ ВО ИСТОРИЈАТА НА ОВОЈ СПОРТ!!!!!!

НЕДЕЛА/ЦЕНТРАЛЕН ТЕРЕН/ФИНАЛЕ/РОЛАН ГАРОС/ФЕДЕРЕР-НАДАЛ!!!!!!!!!!!!!!

2609296375.jpg

COME ON ROGER!!!!!!!!!!!!

Мислам дека играат во 16:00 денеска. Ќе биде јако, напред Федерер!

Ајде да видиме што ке направат...кој ке тепа...Јас бев за Џокович ама дека испадна сега сум за Надал:)

Kakoв Надал бе, Федерер е најдобар, ќе се види тоа на денешниот меч.

G@rfielD напиша:
Kakoв Надал бе, Федерер е најдобар, ќе се види тоа на денешниот меч.

Па не баш. Лошо му оди сега засега на Роже во финалето. Губи во сетови со 2-1, а покрај тоа покажува и големи знаци на замор. Ама вака беше и во Хамбург, така да се можеме да очекуваме.

Изгуби. Тоа е. Честитки за Рафа, повеќе среќа за Феде следната година.

Не очекував ваков исход, ама тоа е. Честитки за Надал, одлична игра. :aplauz:

ПО ОВАА ПОБЕДА(ЧЕСТИТКИ ЗА РАФА) НАДАЛ ЈА ЗАВРШИ СЕЗОНАТА,ОВАА Е ПОСЛЕДЕН ТУРНИР НА ЗЕМЈА ОД ОВАА СЕЗОНА,ПОСЛЕ СЛЕДУВА ВИМБЛДОН,ПА ИМА ПАУЗА И ПОСЛЕ ТУРНИРИ НА ТВРДА ПОДЛОГА КАДЕ ФЕДЕРЕР Е НЕПРИКОСНОВЕН.ЗАТОА МНОГУ НЕ ГО ПОЧИТУВАМ НАДАЛ,ЗАШТО ОН САМО ДОБРО ИГРА НА ЗЕМЈА А ТЕНИСОТ НЕ Е САМО ЗЕМЈА,АКО САКАШ ДА СИ НАЈДОБАР МОРА ДА ОСВОЈУВАШ НА СИТЕ ПОДЛОГИ ,А ФЕДЕРЕ ТОА ГО ПРАВИ ПОСТОЈАНО ОСВЕН НА ЗЕМЈАТА КАДЕ НЕ Е ТОЛУ ЛОШ ОДНОСНО Е ВТОР ПОСЛЕ НАДАЛ ЗНАЧИЕ КОМПЛЕТЕН ТЕНИСЕР!

а кога федерер имал 21година све освојувал ? надал уште е млад со тек на време и таму ке почне да победува

Иако навивам за Надал..Го почитувам Федерер многу како играч...најинтересни ми се натпреварите кога играад Федерер и Надал..некако секогаш има атрактивни поени,борба..Федерер сега за сега е најдобар,но Надал е сеуште млад има време да се докажува и победува

Nadal treba uste mnogu da uci za da ja ima pred se elegancijata na Federer.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom