- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се сложувам.На youtube искочија мал миљон криптоексперти што анализираат од најмал сајт за дејтање до виртуелни банки и кај да се инвестира. И чудно ми е, односно ми нема логика, да убедуваш луѓе за одредена крипто со недели да ја купуваат, самоуверен си, абе деца продаваш да влезеш таму, и од еднаш има sellout и ти панично постираш на youtube да не продаваат у паника пошто се намалувала вредноста на коинот!?
Па чекај малце, ако сум ја убеден у тој “проект” нели од корист ми е да купам што е множно повеќе по најниска можна цена? Дали тие “проекти” можат да тераат безразлика на цената на коинот? Ете прошле на тоа ICO и сеа треба да тера тоа, ако гледам дека е добра работа без разлика на целата шпекулациска игра, зашто би сакал да ја купувам по поскапо? Тој што верува у ова му одговара panic sell ваљда. Да краткорочно ќе ти се намали у вредност портфолиото, ама у суштина како и на обична берза фаќаш позиции со свеж капитал. Чудно ми е и уште сум на страна од приказнава, можда и е касно за новајлии.
Повеќето од тие криптоексперти од YouTube веќе имаат фатено добри позиции. Нив им одговара стабилен пазар, минорни флуктуации на цените и пазарна капитализација која иако срамежливо, но сепак да оди во нагорна линија. Наспроти нестабилен пазар кој една FUD шпекулација знае да го измести од шини и да предизвика пазарен bloodbath, во кој, во период од неколку денови се испумпуваат над 300 милијарди долари, пари од луѓе кои не веруваат во никакви проекти и утописка иднина, туку влегле на берза само за профит и брзи пари. Реално, такви се 99% од луѓето кои вложиле во криптовалути.На youtube искочија мал миљон криптоексперти што анализираат од најмал сајт за дејтање до виртуелни банки и кај да се инвестира. И чудно ми е, односно ми нема логика, да убедуваш луѓе за одредена крипто со недели да ја купуваат, самоуверен си, абе деца продаваш да влезеш таму, и од еднаш има sellout и ти панично постираш на youtube да не продаваат у паника пошто се намалувала вредноста на коинот!?
Па чекај малце, ако сум ја убеден у тој “проект” нели од корист ми е да купам што е множно повеќе по најниска можна цена? Дали тие “проекти” можат да тераат безразлика на цената на коинот? Ете прошле на тоа ICO и сеа треба да тера тоа, ако гледам дека е добра работа без разлика на целата шпекулациска игра, зашто би сакал да ја купувам по поскапо? Тој што верува у ова му одговара panic sell ваљда. Да краткорочно ќе ти се намали у вредност портфолиото, ама у суштина како и на обична берза фаќаш позиции со свеж капитал. Чудно ми е и уште сум на страна од приказнава, можда и е касно за новајлии.
Ја имате видено оваа слика?
![]()
Дечки кај купувате биткоин? Со картичка од тутунска не ме остава на coinbase.com
Дечки кај купувате биткоин? Со картичка од тутунска не ме остава на coinbase.com