Флертот во врска, добар како игра или не...

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо друго ОСВЕН слобода не е прифатливо.
Врската ни под разно не смее да значи врзување на пранги околу партнерите.
Двајца се заедно поради задоволството од тоа,не поради заробување во нивен затворен круг.
Ако направат така(се затворат и одделат од остатокот од светот),тоа воопшто не е добар предзнак за врската,и најверојатно е дека едниот од партнерите(а можеби и двајцата),ќе излезат од неа повредени и со лоши спомени...значи,сето тоа искуство,наместо позитивно,ќе им влијае негативно на животот.
Љубовта е прекрасна ствар,но никогаш не смее да ја загрозува слободата.

Искрено ама мислам дека и не баш ве разбирам како всушност ја сфаќата вие слободата во една врска :toe:

Ако таа слобода допушта излегување со друштво, забава со колеги/колешки и такви некои друштвени собири тогаш сум ЗА. Но, ако таа слобода пак, од друга страна вклучува флертувања и провоцирања тогаш сум против па макар испаднала и љубоморна или конзервативна. Се знае каде е границата, што е дозволено, а што не. Ма да и покрај моите ставови никому не забранувам ништо. Партнерот може да оди кај сака, со кого сака и да прави што сака. Од мене нема да добие никаква забрана, што не значи дека и ќе го толерирам таквото негово однесување ако не ми се допаѓа.

п.с. Скај, како тоа се` е дозволено само додека нема физички контакт? Во ред е твојата девојка да флертува со некого, да го провоцира како стигне, само додека не му се пикне во гаќи? Зарем флертот не е појава на кокетирање со некој кој ни се допаѓа? Ако е така, не е доволно лош сам по себе? :toe:

Па спрема вистината дека секое машко иако е во врска секогаш има девојки кои го привлекуваат и понекогаш искористува за да флертува со нив, што има лошо во флертот, па не сме коњи па сега да гледаме само напред.
А за првото прашање стварно немам одговор, бидејќи премногу е јасно што мислев со тоа. Нека флертува, нека биде провокативна бидејќи тоа мене ми се свиѓа( дека истото и јас го правам), сепак, физичкиот контакт нека остане меѓу мене и неа.

Слободата не може да постои без разбирање, бидејќи ако се оди на тоа врска без љубов, значи ако нема слобода станува монотоно.

Сепак има многу што ме разбираат што сакам да кажам.

Па спрема вистината дека секое машко иако е во врска секогаш има девојки кои го привлекуваат и понекогаш искористува за да флертува со нив, што има лошо во флертот, па не сме коњи па сега да гледаме само напред.
А за првото прашање стварно немам одговор, бидејќи премногу е јасно што мислев со тоа. Нека флертува, нека биде провокативна бидејќи тоа мене ми се свиѓа( дека истото и јас го правам), сепак, физичкиот контакт нека остане меѓу мене и неа.

Слободата не може да постои без разбирање, бидејќи ако се оди на тоа врска без љубов, значи ако нема слобода станува монотоно.

И ќе се облече провокативно, ќе си излезе со друштво, ќе влертува, зашто нели дозволено и е тоа, така што не прави никаков грев. Зашто мислиш дека другата страна ќе остане само на флерт и нема да отиде понатаму? Еве тебе на пример да ти дојде убава девојка, провокативно облечена која патем и флертува со тебе..., да претпоставиме ти си сингл а таа има дечко, но сепак флертува со тебе. Нема да пробаш ништо да направиш со неа само затоа што таа има дечко?

Те разбирам и јас, само мешаш поими. Таква врска како таа ти што ја опишуваш ти е општа и без љубов. Колку да се оди со некоја која ти се допаѓа малку повеќе од сите други и со која би имал физички контакт повеќе од еднаш. :toe:

Се во границите, со усул

И ќе се облече провокативно, ќе си излезе со друштво, ќе влертува, зашто нели дозволено и е тоа, така што не прави никаков грев. Зашто мислиш дека другата страна ќе остане само на флерт и нема да отиде понатаму? Еве тебе на пример да ти дојде убава девојка, провокативно облечена која патем и флертува со тебе..., да претпоставиме ти си сингл а таа има дечко, но сепак флертува со тебе. Нема да пробаш ништо да направиш со неа само затоа што таа има дечко?

Ќе пробам, признавам ќе пробам, но доколку таа го прави она штојас го зборам РАЗБИРАЊЕТО! Тогаш фино лепо нема ни да ме погледа кога ќе и се доближам.

Секој може да проба.

Е добро тогаш нека се облака примитивно,
нека не се гледа со никого,
нека не излага нигде,
нека не носи мобилен,
нека не разговара со никого дури и со нејзини пријателки бидејќи ќе чуе кој зборувал нешто за неа.
Зошто?
Епа така, бидејќи мене ми се сака така.
А јас машко,
ќе одам каде што сакам,
ќе права што сакам,
ќе флертувам дури,
ќе манијачам,
ќе излагам со која што сакам иако пертнерката ќе знае која е таа, и што воопшто муабетиме.
Не сакам да бидам коњ, ниту пак таа кобила па удри со камшикот и мамузите и водиго во правец во кој што сакаш.
На крај краева ским си такав си.
Не и ја скратувам слободата, бидејќи така пак може и да се знае дали вреди со таква девојка да се биде.
Нема криење работи, бидејќи јас незборам за сексање со други машки.
Нема љубомора, нема ниту пак да се мислам леле каде е, леле што прави.
Зошто да си го трошиме животот со такви работи, и времето поминато со тој партнер кога на крајот ќе не боли сето тоа?

Во врска сум со тебе, но нема љубов, но сепак ми одговара да бидам со тебе, бидејќи си ист како мене.
Во врска сум со тебе но има голема љубов од моја страна и сеа ти несмееш со ниедно машко а јас со ниедно женско да се видам, муабетам, или флертувам.

Или го прифаќаш тоа или воопшто не го прифаќаш, нема привикнување.

нека не излага нигде,
нека не носи мобилен,
нека не разговара со никого дури и со нејзини пријателки бидејќи ќе чуе кој зборувал нешто за неа.

оваа слобода е дозволена и секогаш ќе биде дозволена, зашто да не се облака како што сака, зашто да не се облака провокативно (уште поубаво за мене коа е провокативно облечена и коа шетам со БОМБА покрај мене, отколку со калуѓерка :)).

е сосем друга прича е слободата за флертување, кокетирање и пар други слични ствари на тоа. Е тоа нема да и го дозволам па макар и крај на врската да ме чини тоа.На такви работи сум многу алергичен, па посебно пред мене да ми се праи пичка да флертува со други, ааа тоа мало морген :pos: :pos:

ЛОЛ......... смешки у боја еј:pos::pos:. Брат ај жити се кажими, како може врската односно партнерот да ти ја ограничи слободата? Треба да си теле тоа да го дозволиш. Кога врската ќе биде над УСТАВОТ тогаш ќе разговараме за ова, барем јас неможам да сфатам и никогаш нема да сфатам како може, партнерката да ми ја ограничи слободата? пак ќе повторам слободата е најважна вредност во животот која ја добиваме со самото раѓање, строго загарантирана со устав, и никогаш не би ја жртвувал за ништо.
Јас разбирам треба да постојат одредени правила, во секоја врска ама некој да ми кажува кај да одам, како да се облакам, со кого да разговарам, е претерано!

Да флертува пред мене со други? Не фала. Никаде не го спомнав тоа, ниту пак сакам тоа да ми се случи, тоа ја руши таа слобода. На крајот никогаш не завршува убаво ни за мене, нит пак за девојката нит пак тој третиот :)

Ќе пробам, признавам ќе пробам, но доколку таа го прави она штојас го зборам РАЗБИРАЊЕТО! Тогаш фино лепо нема ни да ме погледа кога ќе и се доближам.

Секој може да проба.
Така ама, тоа ти е предизвик... Колку ке може да истрае е дискутабилно. Колку ти би издржал да ти се набацуваат по 10-15 девојки на ден :smir:? И на крај сепак ке си ставиш некоја граница чисто за да си бидеш со мирна совест и не предизвикуваш преголемо внимание.

и каде е љубовта во ваква врска?
Сепак треба да има граници ,ако сакаш да флетруваш со други и да се облакаш провокативно а и да си во врска во исто време,чудно.
А замислете партнерката да ја видите облечена во длабоко деколте и како се смешка со некој тип кој прв пат го гледате?!?! Епа некој работи не идат баш така...
Се во свој граници али флерт ,провокативност и такви слични работи се над границите.:toe:

нека не излага нигде,
нека не носи мобилен,
Зошто?
Епа така, бидејќи мене ми се сака така.
А јас машко,
ќе одам каде што сакам,
ќе права што сакам,
ќе флертувам дури,
ќе манијачам,
ќе излагам со која што сакам иако пертнерката ќе знае која е таа, и што воопшто муабетиме.
Не сакам да бидам коњ, ниту пак таа кобила па удри со камшикот и мамузите и водиго во правец во кој што сакаш.
На крај краева ским си такав си.
Не и ја скратувам слободата, бидејќи така пак може и да се знае дали вреди со таква девојка да се биде.
Нема криење работи, бидејќи јас незборам за сексање со други машки.
Нема љубомора, нема ниту пак да се мислам леле каде е, леле што прави.
Зошто да си го трошиме животот со такви работи, и времето поминато со тој партнер кога на крајот ќе не боли сето тоа?

Во врска сум со тебе, но нема љубов, но сепак ми одговара да бидам со тебе, бидејќи си ист како мене.
Во врска сум со тебе но има голема љубов од моја страна и сеа ти несмееш со ниедно машко а јас со ниедно женско да се видам, муабетам, или флертувам.

Или го прифаќаш тоа или воопшто не го прифаќаш, нема привикнување.
Значи ептен се нервирам кога некој не дочитува што му се пишува. Препрочитај го болдираното и кажи ми кој ти го напша тоа претходно. Правиш ти разлика во слободиве? Или имаш само слобода и затвор во твојот речник? Толкава приказна напиша без потреба, чудо едно.

Да флертува пред мене со други? Не фала.Никаде не го спомнав тоа, ниту пак сакам тоа да ми се случи, тоа ја руши таа слобода. На крајот никогаш не завршува убаво ни за мене, нит пак за девојката нит пак тој третиот :)

Никаде не спомна, ама кажа дека ти се свиѓа тоа, па така сфатив. И нормално. Како иначе би знаел дека ти се свиѓа, ако не знаеш како флертува и до каде оди со флертот?

Од мене нема да добие никаква забрана, што не значи дека и ќе го толерирам таквото негово однесување ако не ми се допаѓа.
Точно.Никој никому не забранува ништо,и не може ни да забрани зошто партнерот ако сака и покрај толку забрани ( доколку партнерот му забранил нешто и доколку ги трпи)ќе си изнајде начин да направи нешто “против правилата“.
Мое е да си кажам што ми смета што не ми смета,и партнерот ако сака да продолжи да биде во врска со мене ќе го почитува тоа,ако не чао-пријатно.
И каква врска е таа кај што секој прави што му дојде на сите страни?
Ако е за така ќе се мувам бе :),барем нема да бидам обвинувана на крај ако се случило нешто повеќе од флерт,ни па ќе можам да ја обвинам другата половина.

И јас така... Нема забрани, ама границите си се поставени без да се прави муабет околу нив. На сите ни е убаво кога им се допаѓаме на другите, така што, нека изгледа убаво, нека загледува девојки, нека биде максимално фин и љубезен со секоја од нив... Ама флерт во класичната смисла - ноу, ноу, ноу! Ни јас не го правам тоа, и дури и ми е смешно да се објаснувам зошто е тоа така... Не го гледам сето ова како ограничување на слободата, така што...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom