МК aкорди по слух

• Креатор на темата Креатор на темата TheJoco
  • Време на започнување Време на започнување
Скролај! Зошто некој друг би ти ги пишувал, ако несакаш ти за себе си да се потрудиш.

Кој си ти артард...Значи моментот беше да не скролам 12 страни за џабе туку ако некој ја имал веќе напишано да ме упати кон веб страната.
Секако на земјинава планета постојат мн поцивилизирани суштества кои го сторија тоа и ми помогнаа за разлика од тебе друже...
Фала на советите у секој случај...

Кој си ти артард...Значи моментот беше да не скролам 12 страни за џабе туку ако некој ја имал веќе напишано да ме упати кон веб страната.
Секако на земјинава планета постојат мн поцивилизирани суштества кои го сторија тоа и ми помогнаа за разлика од тебе друже...
Фала на советите у секој случај...
Значи ако постои тема што сакам да ја прелистувам цело време одново и одново е токму оваа. Земи прелистај си ќе најдеш и од други песни акорди не само од таа што ја бараш.

A ok nema veze, ne be vo pravo bese brat, malku po4udno mi zvu4ese zasto po4vit so C akord vo D tonalitet, a i na po4etokot e vo D tonalitet, pa odat akordite pred da po4nit

C(add9) C

Друже, C7 e акорд што почнуе со корен C, ама има друг степен, па да е седмица.

Повисоко звучи. :wink:

Друже, C7 e акорд што почнуе со корен C, ама има друг степен, па да е седмица.

Повисоко звучи. :wink:
Jas te sfakam so sakas da mi kazes!!!! Koga ke sakas da fates intonacija za nekoja pesna od koj ton ke zemes intonacija od C ili od septimata B ili H ?

Колку ми значиш - Ареа на некој да не му се наоѓаат акорди....

Една септима го прави акордот повисок, тоа ми беше зборот.

Отворен C и C7 НЕ Е ИСТА РАБОТА!

Ај ако може некој да постува од Морал - Мора да е кошмар.......Фала!!!

Abe daj nekoj ja znae poslusajte patrioti so akordi da ja sviri? nekako ne mi ide pesnava po sluh..
Вака јас ја свирам:

Am
Послушајте патриоти,
Dm Gm E
Да ви кажам словото
Am Dm
На Ѓурѓовден бев затворен,
E
в црни темни зандани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom