Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој што знае како можам да избројам колку мртви пиксели имам на екранот???

Па можеш со голо око да ги видиш, намести црн екран и гледај ке се разликува бојата на мртвите, па потоа намести бела и се познаваат одма...

Па можеш со голо око да ги видиш, намести црн екран и гледај ке се разликува бојата на мртвите, па потоа намести бела и се познаваат одма...

Фала на одговорот но работата е во тоа што се познаваат само на светла позадина. Иначе ми треба да ги избројам заради тоа што сеуште имам гаранција за лаптопот но ми бараат да биле 6 или повеќе од 6 мртви пиксели за да важела гаранцијата па ме интересира како можам да избројам колку се во моментов затоа што се шират со време.

Не ми се апдејтира антивирусот :mad:
Вика: Virus signature database update failed
Иначе НОД имам. Некој чаре да не знае? Или пак некој подобар да спуштам-додека не го имам потрошено нетов :)
Едит: Средено за апдејтот.

А предлог за подобар антивирус може :)

gfhfgjgjhj.

Дај кажете taskbar-ов како да го вратам во нормала?

Компјутеров од нигде ми се рестартира. Вчера беше ок, денес седам на интернет и од нигде ќе се рестартира. Ни порака, ништо. Windows 7 иам. Чаре?

Компјутеров од нигде ми се рестартира. Вчера беше ок, денес седам на интернет и од нигде ќе се рестартира. Ни порака, ништо. Windows 7 иам. Чаре?
Најпрво, отвори го куќиштето и зачисти околу ладилниците... ако и после тоа пак се рестартира тогаш имаш некој друг проблем кој не може да се дијагностицира само со кажаното.... седам на интернет и од нигде ќе се рестартира.

Или прегрева, или има слабо напојување :).

Провери ја температурата на процесорот и во куќиштето. Провери дали сите кулери работат. Ова е добра алатка за контрола на температура под Windows. Ако имаш пристап до унимер провери го напонот на мрежата во моментот кога ти се ресетира ПЦ-то.

Ако нема никаква порака од W7 најверојатно или напонот паѓа или не ти се лади добро ПЦ-то

Ќе го однесам до НИКО. Ем под гаранција ми е, ем ако можеа на помалце од недела дена купен компјутер да мењаат матична, и тука имаат утнато нешто.

Почна денес и да крцка на start-up, на 2-3 секунди да се рестартира, од 10та може упали.

Најпаметно ти е тоа штом ти е под гаранција. :)

Пробувам да форматирам лаптоп MSI U135 со усб. Го ресетирам компјутерот и закочува, и после некое време се појавува буквата „l“ на црн екран o_O Дали имал некој ваков проблем и да не знае некој како да го решам

Пробувам да форматирам лаптоп MSI U135 со усб. Го ресетирам компјутерот и закочува, и после некое време се појавува буквата „l“ на црн екран o_O Дали имал некој ваков проблем и да не знае некој како да го решам
Како направи бутабилно усб и кој оперативен систем сакаш да инсталираш ?

Не ми се апдејтира антивирусот :mad:
Вика: Virus signature database update failed
Иначе НОД имам. Некој чаре да не знае? Или пак некој подобар да спуштам-додека не го имам потрошено нетов :)
Едит: Средено за апдејтот.

А предлог за подобар антивирус може :)

Смени јузернејм и пас, ќе се снајдеш на гугл :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom