Најдобар кошаркар во Македонската лига оваа сезона

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар кошаркар во Македонската-Космофон лига оваа сезона

• Бошко Јовович

Гласови: 0 0,0%
  • Тони Грнчаров

• Перо Блажевски

• Ѓорѓи Талевски

• Василис Кицулис

• Вкупно гласачи
    21
Статус
Затворена за нови мислења.
Tasovski e super bre... Nekoi od drugite igraci bi rekol " povreden sum, nema da igram ", taka ne samo sto nema da ja prefrli vinata vrz sebe, tuku i ke si najde opravduvanje. No ne, toj hrabro se borese do kraj i toa me raduva. Sportot se igra so pamet i so srce, ne moze ednoto bez drugoto. Za da bides odlicen igrac, treba da gi imas i dvete.

Potato напиша:
Tasovski e super bre... Nekoi od drugite igraci bi rekol " povreden sum, nema da igram ", taka ne samo sto nema da ja prefrli vinata vrz sebe, tuku i ke si najde opravduvanje. No ne, toj hrabro se borese do kraj i toa me raduva. Sportot se igra so pamet i so srce, ne moze ednoto bez drugoto. Za da bides odlicen igrac, treba da gi imas i dvete.

Се побивам сам себе што пишувам пак на форумов, ама те молам да ми кажеш од каде ти е информацијата дека Тасовски бил повреден. Дека носеше стегач? Имам многу добар другар што игра во Работнички и кога ми кажуваше кој колку е спремен, за Тасовски викаше дека е најспремен од сите

Radical Boy напиша:
Се побивам сам себе што пишувам пак на форумов, ама те молам да ми кажеш од каде ти е информацијата дека Тасовски бил повреден. Дека носеше стегач? Имам многу добар другар што игра во Работнички и кога ми кажуваше кој колку е спремен, за Тасовски викаше дека е најспремен од сите
Мило ми е што се побиваш сам себе, а би било убаво да напишеш и по блогот нешто :)
Туку, за Тасовски, на натпреварите коментаторите цело време тврдеа дека игра под повреда, а и по весниците пишуваше така.
Сепак, повреден или не, изигра добро во целата мизерија на Работнички.

И јас сакав да го кажам тоа...на секој натпревар коментаторот повторуваше дека игра со повреда на коленото....така да изгледа дека стварно бил повреден...но и покрај тоа одигра добри натпревари

Струмикс напиша:
Мило ми е што се побиваш сам себе, а би било убаво да напишеш и по блогот нешто :)
Туку, за Тасовски, на натпреварите коментаторите цело време тврдеа дека игра под повреда, а и по весниците пишуваше така.
Сепак, повреден или не, изигра добро во целата мизерија на Работнички.

Струмикс, како што кажав претходно, на форумов 3-4 сте што вредите да си ја трошам тастатурата. А за блогот, нема ништо интересно поврзано со Мзт за да пишувам (освен некои шпекулации, ама несакам да баксузирам па затоа мудро си молчам на таа тема :) ) А за останатава кошарка тука што имам да кажам, си кажувам тука :)

Јас ви тврдам дека ништо не му било, можеби за да го скрие срамот што не му дадоа да мрдне во 3-4 утакмици па решиле да го прават повреден. Последната утакмица изгледаше многу изморен, едвај чекаше да заврши серијата, според мене.

Гласав за Ксенте :) Богоев, зашто беше прав лидер на Струмица во текот на целата сезона и не само што даваше кошеви туку имаше и многу асистенции.

Верувам Радикал дека е така, ги имаш информациите, нели?
Туку, јас го променив мислењето меѓу Кицулис и Богоев, бидејќи Кицулис до Битола играше одлично, а потоа падна...не беше ни блиску до тоа што беше, а Богоев изигра цела сезона квалитетно, а и не беше толку себичен како на почетокот. Заслужи да гласам за него.

Radical Boy напиша:
Струмикс, како што кажав претходно, на форумов 3-4 сте што вредите да си ја трошам тастатурата. А за блогот, нема ништо интересно поврзано со Мзт за да пишувам (освен некои шпекулации, ама несакам да баксузирам па затоа мудро си молчам на таа тема :) ) А за останатава кошарка тука што имам да кажам, си кажувам тука :)

Јас ви тврдам дека ништо не му било, можеби за да го скрие срамот што не му дадоа да мрдне во 3-4 утакмици па решиле да го прават повреден. Последната утакмица изгледаше многу изморен, едвај чекаше да заврши серијата, според мене.

Гласав за Ксенте :) Богоев, зашто беше прав лидер на Струмица во текот на целата сезона и не само што даваше кошеви туку имаше и многу асистенции.
Исто! Многу некако како изтоштен ми беше без желба за игра..како да сакаше што побрзо да заврши натпреварот па после и серијата...не верувам дека лажат дека бил повреден ама ете може и да си у право :smir:

Мора да не се сложам со вас за Тасов. Според мене овие 5 утакмици му беа едни од најслабите во кариерата. Грне и Кицулис го изедоа во одбрана. Тасов играше на свое ниво само на 3тата и тоа само првото полувреме, после тоа беше бледа сенка на оној Тасов од минатите сезони. Работнички немаше ниеден играч кој вреди да се спомне дека играл како што требало да игра.

Симиќ, Тасов - тотално потфрлија, со една две утакмици како исклучок, Србиновски катастрофален, Пауновиќ се трудеше ама и тој слабо, Поповик - МИЗЕРИЈА, најслабиот странец што играл кај нас, Стојановски - повреден, Веселиновски - го изедоа веке годините, Костовски, изгира колку-толку на 4тата, ништо посебно после тоа. Овој тим треба комплетен ремонт или само ке се бламира во АБА. Ајде да видиме како ке почне реконструкцијата на славниот Работнички. Од овој тим веројатно ке останат само Тасов, Стојановски и Симиќ

Па да!
Работнички мора да се реконструира и тоа од корен!
Пред се Давитков треба да му отстапи местото на некој кој ја знае работата, Симиќ, Тасовски и Стојановски се ОК, и потребни се квалитетни искусни играчи, со мноооогу меѓународни натпревари зад себе да може работнички да се носи со Јадранската лига.
Во спротивно ќе бидеме сведоци на најголемиот срам на македонската кошарка.

Струмикс напиша:
Во спротивно ќе бидеме сведоци на најголемиот срам на македонската кошарка.

Веке го имаме претрпено од Работнички и тоа на неколку пати во Радивое Корач купот, кога во три сезони имаа скоро од 0:30 (за оние што овој резултат ке ги збуни да си знаат дека не е ова тенис :) ) и во ФИБА Евролигата пред некоја сезона кога изгубија од Фенербахче, ни помалку ни повеке туку 49 разлика, така да нема да им биде нешто непознато на власите да ни го рушат реномето на кошарката во Европа

Radical Boy напиша:
Веке го имаме претрпено од Работнички и тоа на неколку пати во Радивое Корач купот, кога во три сезони имаа скоро од 0:30 (за оние што овој резултат ке ги збуни да си знаат дека не е ова тенис :) ) и во ФИБА Евролигата пред некоја сезона кога изгубија од Фенербахче, ни помалку ни повеке туку 49 разлика, така да нема да им биде нешто непознато на власите да ни го рушат реномето на кошарката во Европа

Да, така е, но сега имаме ситуација со вајлд карта, со ГАРАНЦИИ дека ќе се прави конкурентна екипа, со ова со она...така да, за мене, тоа би било и посрамно од оној „тенискиот“ резултат:)

Radical Boy напиша:

само да додадам дека година дена пред да изгуби 50-тина разлика од фенербахче,фершпред работнички играше во еден куп (незнам како се викаше но играа само екипи од југоисточна европа) и ги победија фенер на гости 5-6 разлика, за да после година дена како што кажа радикал бидат прегазени со 49 разлика - БРУКА!

Гласав за Јане Петровски....незнам ама само тој го држеше цела сезона...со се повреди со се се....Богоев е најдобар....одлично ги одигра сите натпревари од финалната серија со Работничкиto e to

АБе за МВП беше прогласен Златко Гоцевски и јас мислам според мене дека тој е најдобар .. дечкото е маестрален и кошови дава а и не застанува со неговите БАНАНИ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom