"Повелете" - а уште не сте ни влегле во бутикот...

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Џамбазо напиша:
продавач = лицемер , пробуваш нешто не ти стој никако , и таа (тој) ти вели леле супер ти е ова ...

Е тука си во право, навистина е така. “Леле излеано ти е, види, како за тебе да е направено, многу е убаво“, а јас гледам во огледало дека сум жива катастрофа. Што се толку упорни, не знам. Ретко да начекам во некоја продавница некој услужлив, ама за среќа, има такви.

они мене повелете јас нив фалаааа
и свршена работа

Ке ми речат повелете и јас обично им велам ништо онака само да разгледам фала..и ке почнам да разгледувам и тој/таа ке почне да се движи по мене ко демек ке им украдам нешто па ме пазат..ауффф ме вадат такви продавачи од такт.

Страшно ме нервира тоа кога ми се влечка по мене па неможам да си видам на раат,а ме нервира и кога е нељубезна па да треба 5 пати да и повторам дај ми број од фармеркиве,ме нервира и кога ке ми кажува и ке ме убедува дека топ ми стои нештото или па ке ми нуди нешто по нејзин вкус...Е тоа ме нервира

Леле така ако видам дека е продавачката излегувам најбрзо што може од бутикот, па уште кога ќе почне да се влечка по мене или па да ме лаже дека некое парче облека ми стоело убаво само за да и го купам епа баш за инает нема....уффффф ама ме нервира....

мене мн ме нервираат така па затоа најубаво се чувствувам и најмногу обожавам да купувам од терранова,калиопе и воопшто у рамстор зашто таму никој не ме брка:pos2:

и мене тоа ме нервира уште невлезен да ти речат повелете,сфаќам дека тоа е од чиста култура ама оставиго чоекот да довлези

Епа и јас работам во бижутерија и мене појќе ме нервират некој ко муртко да седит,јас повелете а тој ни здраво ни пријатно ко да не постојам,алооо јас сум тука.Такви не сакам ни да ми влегуваат во продавница.А нормално од култура ние ќе речеме здраво и повелете па то и ни е работа.

А препотентни продавачки - влегувам во оптика во трговски и со чекор на хитлер ми приоѓа продавачката : повелете, онака као љубезно, а дрско. Велам наочари за сонце сакам да разгледам.
- Имате повеќе модели. До која цена сакате?
- Па незнам како се движат цените.
- Имате од 7000ден па нагоре
- 7000ден? А па јас немам намера да платам толку за наочари.
Е сега следи фацата нејзина забезекната, само што не и падна вилицата, и демонстративно се заврте од мене и си отиде.

Што да правам,понекогаш сум гад и сакам да се зезам со такви луѓе.

А препотентни продавачки - влегувам во оптика во трговски и со чекор на хитлер ми приоѓа продавачката : повелете, онака као љубезно, а дрско. Велам наочари за сонце сакам да разгледам.
- Имате повеќе модели. До која цена сакате?
- Па незнам како се движат цените.
- Имате од 7000ден па нагоре
- 7000ден? А па јас немам намера да платам толку за наочари.
Е сега следи фацата нејзина забезекната, само што не и падна вилицата, и демонстративно се заврте од мене и си отиде.

Што да правам,понекогаш сум гад и сакам да се зезам со такви луѓе.
мене сТрам ме фаќат во ваква ситуација... ко ќе ми кажат некоја цена и во себе...:nesvest:
а нишо не викам... ќе видам 2-3 парчиња ова она... и бегам:kesa:

Епа и јас работам во бижутерија и мене појќе ме нервират некој ко муртко да седит,јас повелете а тој ни здраво ни пријатно ко да не постојам,алооо јас сум тука.Такви не сакам ни да ми влегуваат во продавница.А нормално од култура ние ќе речеме здраво и повелете па то и ни е работа.
абе и јас сум си културна и викам здраво и пријатно, ама кога ќе почне да ме гњави и да ме убедува е богами тоа не се издржува,јас сакам на раат да си разгледувам, тоа е работата а за поздравување не е проблем, тоа е културно и нормално:pipi:

Леле...многу ме нервираат така кога ќе ми кажат...Ок тоа им е нив работата, ама не се запрашале некогаш дека на живци на некој тоа му иде? Ако ми треба нешто јас ќе си прашам! Или кога ќе пробам нешто и ќе ми кажат продавачките...леле супер ти стои ова, или Аиии колку си убава вака...Се разбира дека ќе кажат се само за да го продадат! Па јас си знам што најубаво ми стои, што има они да ми кажуваат!
Ама дефинитивно од се најмногу ме нервира кога ќе влезам во ЕвроАзија и одма ќе се залепи некоја продавачка и ќе оди по мене кај и да идам јас, ко божем нешто да ќе украдам...лелееееееее човек да не може на раат да разгледа! Морало да се има сијалица над глава на сред бел ден!:tapp:

Obicno koga vleguvam vo prodavnica im kazuvam sto baram,za fala bogu da znam kaj da baram i da ne setam ko muva bez glava, posle si razgleduvam samostojno bez da gi zemam vo predvid nivnite sugestii,preporaki,soveti,mislenja...whatever..Mrazam da mi stojat nad glava,ama so tek na vreme nauciv da gi ignoriram.

абе и јас сум си културна и викам здраво и пријатно, ама кога ќе почне да ме гњави и да ме убедува е богами тоа не се издржува,јас сакам на раат да си разгледувам, тоа е работата а за поздравување не е проблем, тоа е културно и нормално:pipi:

Епа добро и мене ме нервира тоа убедувањето..Па затоа и јас не сум напорна за тоа воопшто ако сака некој да му помогнам ќе му помогнам а ако не си ќутам..Да за тоа во право си..

Epa toa POVELETE e samo od ljubeznost ...dzabe e dali prodavackata ke ti nudi ili ne i sto ti mislis za nea...taa go zima profito taka?
A i tvoe si e kaj ke gi istrosis parite,inaku takvi se sekade malko napadni ama ako ne te usluzat pa ke vikas tamu nema dobra usluga....eeeej na covek pogoduvacka nema:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom