"Повелете" - а уште не сте ни влегле во бутикот...

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Случка од денеска: идам у град и гледам на излог нешо фармерки беа, влегувам внатре, ги гледам, коа ми навалија продавачите, ај да ги земеш, дај пробај ги, ти млад човек овие таман за тебе се... ми се смачија, се сетив на темата, им се изнасмејав у фаца и си излегов од бутикот...:)

Да бе да така е тоа у странство...И ја у Грчка си купувам на одмор оригинал филмови а после следното лето идам и само ќе им речам...
Абе не ми се свиѓаат филмовиве,на едниов крајов тапа,другиов без приказна итн итн...Продавачот доаѓа,го вика Шефот и тој почнува да се извинува,не знаеле дека се такви,требало некој да ги провери,дека они не шиткаат свашта и секогаш јас сум у право...Се јавува до Paramount и им се дере на тие таму како можеле ваков лош филм да извадат,а они цели у паника,растревожени,ми се извинуваат мене(на speakerphone беше),ветуваат дека нема веќе да се случи и го повлекуваат филмот од продажба...
Потоа продавачот ми дава да изберам друг филм и уште три филма гратис заради претрпената траума што сум морал да го враќам филмот...Потоа ми дава пари за бензинот потрошен до тука и се јавува во Конзулатот да ми ја продолжат визата....Ех што ти е Европска унија човече:tapp:
Кај живеете вие бе?!
На Марс?
Потрошувачот е секогаш во право,да...НО пред да купи некој производ од поголема сума (над 100 евра) секогаш треба да направи самиот истражување што тој производ нуди...Не можам сеа ја да идам у Техно-Маркет,да купам правосмукалка и по недела да им ја вратам со образложение немала воден филтер или такви глупости...
лелеле ме изнасмеа брат:pos::pos::pos::zver:

или ситуација - влегуваш во бутик а таа седнала на телефонот и си прикажува со другарка и како си поминале вчера у град...и мува не ја лази, си меле девојчето - и јас излегувам од бутикот и на врата ми вика - да не треба нешто -не бе онака влегов.......:baeh:
:pos::pos::pos:

а и за тие од Еуроазија, леле како на курс по аеробик се, секој потег го повторуваат:)))
:pos::pos::pos:

Добар ден, патики високи за кошарка 47 број имате?
-Да, да повели дечко види од кој сакаш одбери си. И прашувам од еден модел нема, прашувам од друг нема, ок. Од кој модел има бар да пробам само за големината да видам. И ми даваат 46, пробувам гледам мало. Гледам дека било 46, му велам ама ви реков 47 дека носам. Е ако де, пробај ќе пушти можи... плус овие од МЗТ носат такви и од Работнички онај високиот мислам дека носи исти. Добро му велам, јас барам патика да ми го штити глуждот и да ме служи не ми треба да биде некојси којзнае каков модел. Продавачот: Епа пробај од овие, вакви носат Шекил и Коби шо играат во Лејкерс. Добро бе чоек, не ми треба патика од НБА плус не носат такви и Коби и Шекил имаат сопствена линија на патики и играат во различни тимови... Продавачот... ама јас... добро му викам, фала. А имате некоја патика која никој не ја носи а е 47 број? Ете ако ја купам на другите ќе им велите дека има еден дечко од Битола таква што носи.
Продавачот: Имам 45-ка ама голем е калапот, сигурно ќе ти е точна за 48-ка пасова... со воздушно перниче е, со клима од страна, кожа и специјална гума со која повеќе можеш да скокаш.

И си заминав...
закон еј...:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

темава е лудница...
трагикомична...:tv:
и мене ме нервирет вакви... јас обично ко ќе ми речит повлете и викам да разгледам...
посебно се нервирам ко ќе ме следит некоја и за се коментират... или дека биле најнова мода или дека вчера ги добиле или дека имале милион продаено...
за ова последново незнам шо им е целта...
ако имат пола град веќе таква блуза шо кур ќе ми е и мене...:uvo::uvo::uvo:
а иначе мене една ми е фаворит... појден сум неколку пати... имам барано шознам облека... си прашвам најнормално цена за фармерки или мајца и та почвит... ова ти е супер... ова ти е најубо... овие ти се многу откачени...:pos::pos::pos::pos:
одам после еден месец пак истиот муабет... и овие откачени....:pos::pos::pos::pos:
нервират и ко ќе те убедвит дека е убо нешо шо врска немат со убајна... и пак некој ти спуштет цена...:vozbud:
а ти и за без пари да ти го давет не би го купил...

а пак и да е намрштена или изнервирана поради нешо пак да ти се понашат... и то не чинит...
на пример во охрид... во касапче не знам дали имат некој купвено а она старана да го имат услужвено...
то ти е пример за то како не требит да се однесвит продавач(ка)... порачвиш хамбургер и ко шо е гужва не те прашвит ни шо сакаш ни шо не сакаш во него да имат... ти чекаш да те прашат и та ќе ти го тупнит...
а пак ако фатиш да и кажвиш шо да имат внатре ко татко и да си и го опрал...:pos2:
ако носиш 500 или 1 000 денари ќе напрајт некоја фаца... и им кажвит на другине внатре како сиве денес илјадарки носеле аман... или ти си чекаш, некој седнати јадат и ова си кажвит види ги како јадат... види ги какви се...страшна работа...
а пак сега една нова шо имет вработено... купвам хамбургер шо вредит 60 денари... и давам 110 за да ми вратит 50ка и се збуни кутрава... побара помош од пријателл...(старава):pos::pos::pos:
и накрај ми ја врати 10кава демек не и требела и ми врати плус 40:tapp:
малку офтопик заминав ама...:pos:

Ваквите ме вадат од такт.Еднаш кога купував патики, тоа продавачот ме удави.Ги бендисав патиките ама ми скурчи од продавачот и си заминва и не ги купив патиките.Се немам вратено таму уште еднаш.

Не ме нервира тоа толку,колку шо ме нервира коа ќе ми иде продавачката по мене...
а инаку не ми пречи тоа,услужлива си е тетката

Кај нас во Велес ретко така да стојат и да нудат уште пред да си влегол незнам немам такво искуство

ubavo e da bidat usluzlivi ama ne da ti dishat vo vrat i da te sledat po cela prodavnica so muabeti ova e moderno, ova se nosi...mi e gajle sho se nosi...
ili koa ti velat deka neshto mnoooogu ubavo ti stoi a lichish na bostansko plashilo vo toa sho si go oblekol:lazgo::ne::lud:kaj te davi so muabeti pa i kjorav te pravi odozgore:pishtoldz

Леле колку ме нервира тоаа, праг не си прегазил и повелете, а уше повеќе ме нервира, влегуваш во кафич, седнуваш и нема ни една минута и од ма ти доаѓа конобар или конобарка и одма повелете, ебатее па во некој нема ни мени и одма повелетее,а ти не си ни одлучил, страшно ме живцира тоа.

Aбе има луѓе кој што уживаат у тоа купување и просто се фасцинираат кога продавачките им даваат комплименти како убаво им стои тоа што го пробуваат, затоа не зборете има и тешки фрикови кои се жалат кај газдите ако продавачката не е доволно љубезна (не дала доволно комплименти) кон него, така да има разни ненормални створења што влагаат по бутици, како исто и искомплексирани од својот изглед и со тоа што продавачката им коментира колку убаво изгледаат во одбраните парчиња гардероба изгледа и подобро се чувствуваат.:uvo:

Ми се случи во Еуроазија да влезам, барав некоја суќња,што ја видов два дена предтоа, и кога ја барав, позади мене ми дишеше у врат Г-ѓата продавачка, една од многуте, а ја со ранец од факс, и оваа ми вика-имате потреба од нешто, или само разгледувате?Ја и враќам-Барам суќња со апликација со желки.Г-ѓата:Хмм...Нема таква, сигурно тоа барате?
И се движеше женава по мене цело време, се додека не ја најдов суќњата, и после ваљда се убеди дека нема да крадам(?!)и ме остави на раат.
Во еуроазија веќе ништо не купувам.

Lele da! Vo Euroazija mnogu zamaraat prodavackite, samo se idat po tebe izglea im e strav da ne ukrademe neso lol. Kako i da e, treba malce da oladat poso toa poveke im gi brka musteriite otkolku sto gi privlekuva.

ОК, има досадни продавачи, ама и на нас крај човек не може да ни најде. Ако влезеш па те остави да си разгледуваш без да ти пречи или во кафуле келнерот не скокнал како попарен кога ќе те види, ќе го дигнеме носот и ќе си излеземе нервозни со псовки од типот: „ебате услугата, десет минути се вртам како прдеж у гаќи и никој ни да те опцуе...Она ќе ме заебава мене за мои пари„...итн...итн... На крај ќе се чудиме од каде онаа српската народна „р'ѓавом курцу и длаке сметају„...

ЕДИТ: Малку самокритичност не штети.

Калипсо во право си!Секој различно си бара.На некој не му пречи на некој му пречи.Јас лично сакам златна средина.Еднаш се имам изнервирано максимално на шопинг во Велес.Летово одам и барам секојдневно ленено фустанче девојката ми вади црвен сатенски фустан.Барам кратки панталони секојдневни спортски ми вади зелени сатенски.Што е со Велес и со сатенот не знам.И на крај шлаг на тортата влегувам да си купам долна облека девојката малку замара ама важно ме услужува и почнува да се врти околу мене и да ме душка.Одговор:многу убаво сум и мирисала.Значи на крајот сакам луѓе кои ме услужуваат ама не ме замараат и ми даваат тоа што го барам.А не сатен.

Lele da! Vo Euroazija mnogu zamaraat prodavackite, samo se idat po tebe izglea im e strav da ne ukrademe neso lol. Kako i da e, treba malce da oladat poso toa poveke im gi brka musteriite otkolku sto gi privlekuva.

Абе луѓе тие идат по вас зашо им е наредено да идат, а не декаа сакаат само си ја вршат работата.

Само што си го прешол прагот, и продавачката ти се лепи ко фластер. Е што да повелам, па не влегувам у бурекџилница јеботе па да ти кажам ко од пушка: "Четврт пица бурек и јогуртче, ама денешно да е"! Треба ли да видам прво што нудите, па потоа да "повелам"? Мене страшно ме пизди кога ќе ми се случи тоа. Сакам да си разгледувам лезетски, конкретно кога станува збор за гардероба, шо се вика ко чоек да се ѕирнеш у огледало без стомакот да го вовлекуеш пред неа, или коа ќе те забуља у гз и те убедува дека ќе ти се пуштат кога ќе ги испереш, а кога ти се големи, викаат дека ќе се стеснат. Чуден изум ова фармеркиве...

Треба да не пречекуваат вака "гостопримливо" уште од врата или треба да не остаат на раат?

Или пак кога ке влезеш у бутик продавачот/ката те следи цело време и те прасува што бараш па што бараш.Мрш мори остај ме да ѕирнам нешто ако ми се свига ке те викнам а не цело време по мене ко кученце :tapp::tapp:

сеа денојве сум по бутици за матура купвам и упм... аман веќе...
све ова во темава шо е напишано го доживеав и мислам дека никој не напиша...
во неколку бутици си влегвам, си одбирам пантолони, кошула, сако... и влегвам да пробам... и нормално полека си се соблеквам/облеквам, опуштено... и уште несоблечена мојава облека слушам продавачкиве...
Дечко, проба, како стојат, ова она...
да не мојт чоек на мира да пробат... аман, ко ќе се облечам, ќе излезам ќе ме видиш... ееееееееееее више пукнав...:nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom