Да бе да така е тоа у странство...И ја у Грчка си купувам на одмор оригинал филмови а после следното лето идам и само ќе им речам...
Абе не ми се свиѓаат филмовиве,на едниов крајов тапа,другиов без приказна итн итн...Продавачот доаѓа,го вика Шефот и тој почнува да се извинува,не знаеле дека се такви,требало некој да ги провери,дека они не шиткаат свашта и секогаш јас сум у право...Се јавува до Paramount и им се дере на тие таму како можеле ваков лош филм да извадат,а они цели у паника,растревожени,ми се извинуваат мене(на speakerphone беше),ветуваат дека нема веќе да се случи и го повлекуваат филмот од продажба...
Потоа продавачот ми дава да изберам друг филм и уште три филма гратис заради претрпената траума што сум морал да го враќам филмот...Потоа ми дава пари за бензинот потрошен до тука и се јавува во Конзулатот да ми ја продолжат визата....Ех што ти е Европска унија човече
Кај живеете вие бе?!
На Марс?
Потрошувачот е секогаш во право,да...НО пред да купи некој производ од поголема сума (над 100 евра) секогаш треба да направи самиот истражување што тој производ нуди...Не можам сеа ја да идам у Техно-Маркет,да купам правосмукалка и по недела да им ја вратам со образложение немала воден филтер или такви глупости...