DJ Marte Naumoska

• Креатор на темата Креатор на темата The Vampire
  • Време на започнување Време на започнување
Ke ve zamolam site da ja zatvorime temava....devojčeto ima problem i ne e humano ovde da raspravame za toa.

Pred se jas sum blizok prijatel so tatko i...pa mi e žal za niv

Bidete pohumani ve zamoluvam
Ајде јас ќе ја затворам темава ама што правиме со групине на фб и твитер муабетите? Народ ко народ, ќе ломоти до утре. Си пробал ли да збориш со татко и за проблемов?

Кој родител кај нас ќе ти признае дека детето му има психички проблем, што ќе кажат комшиите после? И јас сум за да постојат закони каде што ќе бидат заштитени од исмејување онлајн ваквите личности ама и да бидат отстранети од интернет светот барем додека не пројдат низ стручна помош.
Сите во Кичево знаат дека девојчето имат проблем ама е препуштена сама на себе. Никој не се трудит да помогнит или да превземит нешто, само за потсмев. За татко ѝ и мајка ѝ незнам што да кажам. Не ги познавам ама не им е лесно сигурно, ама и да ја птепуштат сама на себе не биват.

Сите во Кичево знаат дека девојчето имат проблем ама е препуштена сама на себе. Никој не се трудит да помогнит или да превземит нешто, само за потсмев. За татко ѝ и мајка ѝ незнам што да кажам. Не ги познавам ама не им е лесно сигурно, ама и да ја птепуштат сама на себе не биват.

Па ако не се грижат за нејзе мајка и и татко и, кој треба првично?
Ако они дигнале раце, што да очекуваме од другиве?
Нормално дека ќе и се потсмеваат, тоа его мора некако да се нахрани.

Не бе да ја препуштат таман работа ама има квалитетни психијатри по државава. Според тоа што го гледам девојчево вака физички како се носи, не верувам дека им фалат пари како фамилија. Ако не од корен, зошто од моите скромни познавања од оваа сфера мислам дека веќе е касно да биде искоренето, може барем овој начин на нејзино однесување да биде послаб. За народот јасно ми е, ај да го исмејуваш некој а да не знаеш што е приказната ама да знаеш дека му фали нешто и да го исмејуваш...

Не бе да ја препуштат таман работа ама има квалитетни психијатри по државава. Според тоа што го гледам девојчево вака физички како се носи, не верувам дека им фалат пари како фамилија. Ако не од корен, зошто од моите скромни познавања од оваа сфера мислам дека веќе е касно да биде искоренето, може барем овој начин на нејзино однесување да биде послаб. За народот јасно ми е, ај да го исмејуваш некој а да не знаеш што е приказната ама да знаеш дека му фали нешто и да го исмејуваш...
Мене тоа ми пречит, сите ја знаат ама знаат и дека нејзините не реагираат и го тераат мајтапот. Мизерија.
Незнам и ја дали има некаква шанса да се опраи одсега, ама знам дека ќе бидит полошо ако не се превземит нешто

Па ако не се грижат за нејзе мајка и и татко и, кој треба првично?
Ако они дигнале раце, што да очекуваме од другиве?
Нормално дека ќе и се потсмеваат, тоа его мора некако да се нахрани.
Не може да биде нормално, никако.
Како е таа виновна што нејзините не се грижат. Држава нема тоа е проблемот

Кој родител кај нас ќе ти признае дека детето му има психички проблем, што ќе кажат комшиите после? И јас сум за да постојат закони каде што ќе бидат заштитени од исмејување онлајн ваквите личности ама и да бидат отстранети од интернет светот барем додека не пројдат низ стручна помош.
Јасно ми е тоа, но додека да дојдат тие закони за заштита кај нас ке пројдат уште 10 години. До тогаш родителите треба да го сторат тоа, едноставно да и забранат да има пристап до тие страници, да бидат избришани, бидејќи ја исмејуваат. Да и докажат на тој начин. Сепак може не се упатени за тоа. И вака и онака комшиите им зборат позади грб, бидејќи први на список да ја видат на фб се они.

Не може да биде нормално, никако.
Како е таа виновна што нејзините не се грижат. Држава нема тоа е проблемот

Јас не реков дека таа е виновна.
Иам роднини со девојче со ментални проблеми, буквално се утепуваат работејќи со неа, за колку толку да може нормално да функционира. Од најмали нозе. И ним државата не им помага никако, девојчето си учеше во класично одделение, али не ја баталија со изговор, државата не ни помага.
Првиот чекор се знае каде треба да биде.

Првпат кога го гледав тоа видеото мислев дека е некоја од дијаспората озиленд родена таму , и сега ја заебават ради изговорот и вокабуларот. Штета , апла се гледа негрижата на родителите. Не изгледа нејзината состојбата толку лоша , колку што се примеќа дека се нема работено со неа од помала.

Tatko i e po poteklo od Poreče, M . Brod i raboti kako šef na inspektoratot za organiziran kriminal vo Kičevoi e eden od onie koi se profesionalci i nikogaš nemožiš da gi povrziš so politika, mito korupcija.......i e dosta konzervativen za denešno vreme ,pa možebi strogosta napravila obraten efekt

Tatko i e po poteklo od Poreče, M . Brod i raboti kako šef na inspektoratot za organiziran kriminal vo Kičevoi e eden od onie koi se profesionalci i nikogaš nemožiš da gi povrziš so politika, mito korupcija.......i e dosta konzervativen za denešno vreme ,pa možebi strogosta napravila obraten efekt
Se poznava deka nema dvizeno vo narod.

Јас се надевам ќе успее и затоа ја бодрам.

Не знам колку сведочењето од тебе за нечија политички неутрална ориентација може да се земе за релевантно, али тоа е интернет - информации од сите страни, а наше е да филтрираме.

Оваа е нешто од типот на Стеф, на кого му се смееше добар дел од форумот а како што гледам на дечкото добро му оди засега и го исполнува зацртаното. Не дека би бил другар со оваа или со Стеф, да се разбереме, имаат нешто што мене ме одбива да се дружам со такви луѓе, али според мене се ок- у некоја граница, за разлика од тие што мислат дека подјебаваат некого.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom