PuMbA
BUCENCE
- Член од
- 22 февруари 2006
- Мислења
- 1.064
- Поени од реакции
- 2
така е мрно секогаш ке копнееш во она што ти е сон :bip:mRnO напиша:Имаш среќа,не дека гинеколог е лоша работа, но секогаш ке копнееш по она што ти било сон
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
така е мрно секогаш ке копнееш во она што ти е сон :bip:mRnO напиша:Имаш среќа,не дека гинеколог е лоша работа, но секогаш ке копнееш по она што ти било сон
Мислам дека горе наведеното не е ништо друго освен родителска грижа!`AnGe|4E` напиша:Greska na roditelite vo vospituvanjeto cesto e i toa (najcesto kaj decata koi se sami,bez braka,sestri) sto preteruvaat vo "grizata".
Mislam na ona: "kaslash??!pa kako toa??!trcaj na doktor,bolna si!:shok:" "Stavi si montka,ke zamrznesh!(a ideme na zatvoreno mesto kade e 45 stepeni minimum),"Ne izleguvaj nadvor,duva!Ke se razbolis!","Obleci potkosula,ke se razbolis","Te boli glava??!Odi na bolnica vednas da te snimat!" :lud: I mnogu drugi primeri.
Vakvata "griza",uste narecena "hipohondrija" (koga nekoj si misli sekogas deka e bolen,a toj ustvari psihicki e ubeden deka e bolen itn.)
Vakvata rabota e glupava greska,sto cesto ja pravat nekoi roditeli i sto vidno se odrazuva na deteto. Utre,koga toa dete ke ima svoi deca,istoto ova ke go povtoruva.
Mislam mene toa licno,stvarno mi gazi na zivci i deluva epten glupavo od strana gledano! :nerv:
Мислам дека не мора да ме цитираш,реков дека до одредена граница е нормално ама кој да го свати тоа.:zid:mRnO напиша:Normalna e da postoi griza,nenormalno e koga ke se pretera so istata![]()
KaiTekk напиша:А што ако родителите те контролираат до толку така да неможеш да се оформиш како сосема зрела личност? Има ли тогаш некаква надеж за тебе?
Наташа напиша:Мислам дека горе наведеното не е ништо друго освен родителска грижа!
Не е никаква грешка и никако не се разгалува детето со тоа ако е до одредени граници.
Секогаш ме штрекнува кога детето ми каже дека го боли силно глава,дека не се осеќа добро а кога има температура одма сум нацртана кај доктор.
Знам дека сега во тие години ви иде на нерви(и мене ми беше така)но сега видов колку е голема грижата на родителите.