ЕП (U-21) 2017 - Група Б

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Spancite imat 5 atempts on Goal i gi pogoduvat site. Jas mislam deka ova dosega go nema vo ovoj Sport. Neka me popravi nekoj. Nie imame duplo vise napadi i povekje korneri duri i izednacen posed na topka 55:45. Statisticki kako bi gi tolkuvale ovie podatoci. Igravme dobro, naletavme na perfektna reprezentacija.
Налетавме на Асенсио. И после педерот ова, педерот она. Спаваш ли мирно Барселоно?

Нa нивo смo везнaците Бaбунски , Бaрди и Никoлoв.
Се oстaнaтo пoд прoсек.
Резултaтoт превисoк aмa зa нештo пoвеќе oвие 3 цa мoрa дa имaт пoддршкa oд другите.

Пoсебнo рaзoчaрaa Гoлмaнoт(oчекувaнo , целa гoдинa немa брaнетo и Штoперите - Велкoвски немa брзинa и е киксер , Зaјкoв немa утaкмици).

Милевски мoрa дa измени нa oвие 3 местa aкo сaкa нештo пoќе сo Србите.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Па очекувано голманот наш не е у форма,Гачевски токмакот шо брани у Вардар го туркаат појќе од Алексовски кој имаше главен фактор во квалификациите.Велковски,каде па го форсираат одбрана,дунда жив,кур си тресе во ладна вода,чоекот си е фраер,живот на слава....Само едно нешто ми потврди вечерва натпреваров.Зошто не одигравме тест~натпревари пред Европско?!Толку се неусогласени во завршница на акција,што очајно треба да се поправиме.Шпанците играат полека,земаат свое време со небрзање на пасовите,па после се чудите зошто се ефикасни.Па ефикасни се бате бе зошто логички играат,чекаат момент,ако треба и ќе се лигават со држење на топка.Мора да научиме дека вака се игра .Не со брзање,да се игра формално,да се шутне,ни играч чекаш,ни чуваш посед,лупај само напред.Толку сум иритиран од секој пат на овој менталитет на игра.Фрустрација.Сакам логички,не брзање,почекај играч,нема,врати назад,чувај топка,противникот кога тогаш ќе се врати назад во свое поле,играј кратки пасови со барање празнина за пас или убав шут.Е Шпанија ова го прави.Ние спротивното.

Денеска тактички и на неискуство го изгубивме мечот. Се одлучи да се надигруваме и сето тоа беше коректно зошто имавме со што да се пофалиме, но дефанзивно бевме тиња. Една транзиција на нивна контра не сопревме како што треба, не скинаа во тој сегмент. Дефанзивниот дел од средниот ред тотално потфрли и одбраната беше оставена на милост и немилост. Можеби ако игравме дефанзивно и на контри ќе загубевме пак, но мислам дека дечкиве дадоа се од себе и греота е да се бараат индивидуални кривци. Оваа селекција на Шпанија би се носела комотно со добар дел од А селекции. На сето тоа да се додаде и неискуството кој кај некои играчи беше очигледно со високо ниво на трема, пред се мислам на Алексоски. Единствени кои беа неколку нивоа од другите се Барди и Бабунски.

Зашто???
Треба да напишам први дека ќе бидеме.:LOL:
Не мора први ама зошто да не дека ќе успееме втори? А да, заборавив, Македонија е, кај може да успееме во некој спорт[DOUBLEPOST=1497736345][/DOUBLEPOST]Како и да е браво за момците иако изгубија барем покажаа муда до колена како што би кажал Стоилов и дадоа се од себе, правеа многу шанси (особено на почетокот) а тоа дека Шпанциве ги имаат Асенсио, Саул, Деулофеу, Белерин итн. нема збор. Многу среќа против Португалија и Србија!

jas komotno sive bi gi prefrlil vo nasava A selekcija bi gi ostavil da prodolzat tie bi gi dodal tosevski i nestorovski drugo se od A selekcija aut neka teraat mladive oti ot tie drvata pred niv air nema sam sirot pandev i toj doklaka se borese borese ama koga stoper ti e mojsov i grncarov drva nedelkani tolku se mozi ,inace gresite deka kaj nas podbacija stoperite mozebi desniot bek da, koj napraj i penal i prviot gol od tamu padna toa spanceto svarno kako silo bese od taa strana vikam stoperite bea zrtvi na odlukata na trenerot da se nadigruva so spancite ne otepaja ima brza tranzicija imat poedinci vo najelitnite klubovi so solidna minutaza i to e to[DOUBLEPOST=1497737560][/DOUBLEPOST]ubeden sum deka radeski e podobar centarfor od toj na spancite koj iga za malaga i so dal godinava 16 gola ,jas nego ne go vidov na terenot eve ni imeto ne mu go zpamtiv i kako bile losi stoperite, radevski loso reagira 2-3 pati ko isplasen da bese ,ali igra dobro prima topki dobi mn dueli izigraja nekolku pati mn ubavo za oko

Последно уредено:
И Демири и Радески играа добро а и Маркоски, Ангелов и Ѓорѓев беа ОК во тоа едно полувреме што го одиграа, али се сложувам дека одбраната разочара, освен Демири лево, останатите сите беа слаби. Десно би го играл Мурати следниот дуел место Бејтулаи кој е премногу лимитиран, посебно во офанзива, а со стоперите искрено не ни знам што да се прави, реално Муслиу не знам колку нешто повеќе може да понуди а Амановиќ па да не збориме.
Нa десен бек имa зaменa. ПoпЗлaтaнoв мoрa местo Бејтулaи , a штoпер. Мурaти местo Велкoвски.
Истo и гoлмaн би менвaл.
А вo нaпaдoт нa левo Елмaз местo Мaркoски.

Мислaм oвие 5 местa (пoлa oд децaтa пoтфрлијa) и немa шo дa се чекa мoрa зaмени нa тие пoзиции.
п.с. Денес сум нaјмнoгу рaзoчaн oд Дaре Велкoвски , јaс мислев декa ќе нo биди стoлб a тoј зaеднo сo Алексoвски беa стoлбoви нa несигурнoст.

Нa десен бек имa зaменa. ПoпЗлaтaнoв мoр местo Бејтилaи и Мурaти местo Велкoвски.
Истo и гoлмaн би менвaл.
А вo нaпaдoт нa левo Елмaз местo Мaркoски.

Мислaм oвие 5 местa (пoлa oд децaтa пoтфрлијa) и немa шo дa се чекa мoрa зaмени нa тие пoзиции.
п.с. Денес сум нaјмнoгу рaзoчaн oд Дaре Велкoвски , јaс мислев декa ќе нo биди стoлб a тoј зaеднo сo Алексoвски беa стoлбoви неaигурнoст.
За Попзлатанов ок ама кај Мурати место Велковски, не игра тој стопер

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Нa Муслиу мислев. тoa дететo oд Ренoвa
На Вардар :D

Изненадени сте од Даре сите што не го гледате Вардар.

Радески исто така ми е слаб играч, ја имаше најубавата шанса.

Незнaев декa пoтпишaл вo Вaрдaр. Гo имaм гледaнo вo Ренoв и е сoлиден.
А Велкoвски е спoр кao желкa , a и мнoгу летa. Не е стaбиле прaви и грешки вo пaсoви.

Кaкo и дa е сигурен сум декa Србите ќе ги плесниме.

Па и претходно не играше ништо поарно во Вардар па си беше одличен во У21

Штета за резултатот, не беше реален, не заслуживме ваков пораз во никој случај ама тоа е.. Сепак се далеку подобри, поискусни, појаки се и технички и физички и тактички. Браво за дечките што пробаа да се надигруваат, играа без страв, ама па и некако премногу се залетаа, тука малце критика заслужува и Боби Милевски иако тој е најзаслужен што стигнавме до тука. Шпанците како свесно да не пуштија, веројатно и они очекуваа да тргнеме со висок пресинг па ни ја препуштија играта, и дадоа лесни 2 гола набрзина и го решија мечот. Не требаше така да се залетаме, посебно кога во средина играме со 3 офанзивни играчи, а знаеш дека противникот има брзи играчи напред кои ќе повлечат лесно контра. Според мене згреши и што тргна со Маркоски и Ангелов, и двајцата немаат никаква минутажа во клубовите, Кире чим во Работнички не се избори за стартни 11.. Ама ете, реши да игра со истите од квалификациите, и тука мислам малце погреши. Мораше и Тошевски да го земе, Попзлатанов не беше редовен толку за да не може да го исфрли од состав.. Одбраната испадна најслаба, ама мора да го земете во предвид и средниот ред, кој не помага којзнае колку дефанзивно. Сепак, главите горе, игравме со играчи од домашно првенство, пола од стартни 11 имаат слаба минутажа, а за противник имавме играчи на Реал, Барса, Арсенал.. Можеме со Србија и Португалија до позитивен резултат, ги сметав Португалија за далеку подобри, ама имаа многу бледо изданије и они, поготово физички беа катастрофа, мада и Србија покажа дека се доста квалитетни.

Одлична анализа али мала забелешка: Кире ради повреда го немаше кај Работнички вторава полусезона (тек последните кола се врати), не дека не можел да се избори за во стартни 11

Одлична анализа али мала забелешка: Кире ради повреда го немаше кај Работнички вторава полусезона (тек последните кола се врати), не дека не можел да се избори за во стартни 11

Немав појма искрено, знам за Ангелов дека се мачеше со повреди, а за Кире не знаев, баш се чудев зошто има мала минутажа :D У секој случај очекував да почне со Ѓорѓев барем место еден од овие двајца, никако со двајцата како стартери, поготово што и Ѓорѓев, и Елмас па и Костадинов подобро ќе се најдеа како стартери во вршењето дефанзивни задачи и помагањето на бековите, а и Радески добро се снаоѓаше напред, нема проблеми да игра шпиц..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom