Дали ви се допаѓа WoW

• Креатор на темата Креатор на темата DarkCore^
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа WoW

• Вкупно гласачи
    239
Извинете што се убацувам у муабет со малце оф-топик, ама ме интересира нешто бидејќи немам играно доволно WoW за да стигнам до рејдање и не сум запознаен со овие работи. Има ли на WoW raid locks? Откако ќе истепаш некој boss во raid, после тоа имаш lock за тој boss и можеш на пример наредниот ден да го продолжиш рејдот после тој boss (му доаѓа како save game нешто :pos2:) што многу ја олеснува работата при долги raid-ови од 5-6 саата како што викаш. Има ли такво нешто на WoW?

Бар јас на серверот што играм има, по 2-3 саати, а за ритејл незнам. :smir:

Извинете што се убацувам у муабет со малце оф-топик, ама ме интересира нешто бидејќи немам играно доволно WoW за да стигнам до рејдање и не сум запознаен со овие работи. Има ли на WoW raid locks? Откако ќе истепаш некој boss во raid, после тоа имаш lock за тој boss и можеш на пример наредниот ден да го продолжиш рејдот после тој boss (му доаѓа како save game нешто :pos2:) што многу ја олеснува работата при долги raid-ови од 5-6 саата како што викаш. Има ли такво нешто на WoW?

Уште то да го немаше и ептен хард кор рејдање ќе бараше играта:tv:

Значи има, си се ресетира истанцата еднаш неделно. После првиот отепан бос во истанцата ти си "saved" и можиш да го продолжиш рејдот само со истата група или со луѓе кој не се "saved" ( не стапнале воопшто во истанцата таа недела). Колку ме разбра незнам .. важно има такво нешто.

WOW најчесто преидува во опсесија , не тепање време. Ајде јас играв пред 1-2 години , кажи ми еден Раид во Санвел колку трае ? Просек 5-6 саати. А сега со тие новите инстанци ? По колку време поминуваш на WOW ?

Порано баш беше забавата , но сега ми изгледа премногу , премногу вештачко , не е таа WOW што беше...

И јас неиграм едно 10-тина месеци, ама редовно сум во контакт со луѓе шо играт па така знам како одат работите. Толку е прелесна напраена играта шо ми се чини и да прајш 15 минути пауза после секој паднат бос нема да останиш да рејдаш 6 саати. И зборам за добро организиран гилд ( коз ако си веќе тежок зависник сигурно нема да си во нубски гилд ). За вториот дел на сите им е јасен, ама дури бројот на играчи расте не очекувај ништо да се смени.

WOW најчесто преидува во опсесија , не тепање време. Ајде јас играв пред 1-2 години , кажи ми еден Раид во Санвел колку трае ? Просек 5-6 саати. А сега со тие новите инстанци ? По колку време поминуваш на WOW ?

Порано баш беше забавата , но сега ми изгледа премногу , премногу вештачко , не е таа WOW што беше...

Во право си за ова.

TBC може не ја уништи толку многу како WotLK..... запеза. Заебав јас веќе 2-3 години не играм. Така да мојот глас оди на НЕ

Уште то да го немаше и ептен хард кор рејдање ќе бараше играта:tv:

Значи има, си се ресетира истанцата еднаш неделно. После првиот отепан бос во истанцата ти си "saved" и можиш да го продолжиш рејдот само со истата група или со луѓе кој не се "saved" ( не стапнале воопшто во истанцата таа недела). Колку ме разбра незнам .. важно има такво нешто.

Разбирам, знам како иде тоа, има и на LotRO. Само ме интересираше дали има и на WoW пошто ме зачуди кога спомнаа 5-6 саата рејдање :)

wow>>> болест, најужасна игра до сега у живот што сум ја играл !!

Ми се допаѓа, кога ке имам време на кафе ке ја зеам.

Добра е играва али ти треба кеш за да ја играш,а кој будала ќе остава пари за една игра?ипак занимација е тоа а не пари да оставаш на неа.....Еден другар кажува дека цело време се повторува играта ништо друго не се дешава...

Топ е играта, премногу ми се допаѓа, player friendly e, и што е уше побитно casual player friendly e. Убав концепт, за секого по нешто, дава повеќеможности, одлично скоцкана игра у секој поглед.

подобра сеуште нема излезено :) ја играм уште од стартот на TBC и не можам да се пожалам. Додуша PvE е то па то секој patch/експанзија, но до пред да излези Firelands играв со другар арена и баш се релаксирав 2v2. Јас бев disc priest а тој rogue. Иначе маин ми е Warrior :)

На компјутер девојко,кој дома,кој во играчница,на кој како му чини..

Добро бе не мислев тоа , ваљда знам дека на компјутер е, прашањето ми беше од кај ја симнувате, ја купувате, шо и праите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom