Joshua_Tree
Samo na minuvanje...
- Член од
- 21 март 2010
- Мислења
- 1.428
- Поени од реакции
- 4.799
...најефикасно влијаеме на себе кога никако не влијаеме...звучи смешно и идиотски но е така 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...најефикасно влијаеме на себе кога никако не влијаеме...звучи смешно и идиотски но е така![]()
Прифаќањето себеси мислам дека е кревање на бело знаме, прифаќање на поразот кој ти го нанела судбината или поисправно би било немање друг излез, потрошени опции, ќор сокак..језива ситуација.
Се додека можам да се борам, да влијаам на себе за да променам нешто или да не дозволам да ме променат, не кревам раце од себе, неможам туку така да прифатам било што ако постои барем и мала
трунка надеж за подобра промена.
Проблемот е што понекогаш сме премногу уморни, немаме сила за понатака да продолжиме, потребен ни е некаков двигател..е тоа во моментот и ми фали, некој да ме поттурне за да почнувам да делувам сама на себе.
Ако се бориш против судбината се бориш против цел космос тоа е идентично како зрнце песок да се бори против целата пустина... Најчесто и не знаеме што е најдоброто за нас.Прифаќањето себеси мислам дека е кревање на бело знаме, прифаќање на поразот кој ти го нанела судбината или поисправно би било немање друг излез, потрошени опции, ќор сокак..језива ситуација.
Се додека можам да се борам, да влијаам на себе за да променам нешто или да не дозволам да ме променат, не кревам раце од себе, неможам туку така да прифатам било што ако постои барем и мала
трунка надеж за подобра промена.
Проблемот е што понекогаш сме премногу уморни, немаме сила за понатака да продолжиме, потребен ни е некаков двигател..е тоа во моментот и ми фали, некој да ме поттурне за да почнувам да делувам сама на себе.
Многу труд треба да вложиш за да дојдеш до тој процес на самоконтрола и самодисциплина...тежок и макотрпен пат на кој има многу промени во развојотТреба да бидеме свесни но нетреба да се грижиме до степен на стрес и анксиозност.
Таа самоконтрола и самодисциплина ќе направи да имаш ефект во правиот моммент врз себе,да влијаеш и господариш на себе.
Древните ги знам, сум читала, но кои се модерни техники за само себе дисциплинирањеPostojat drevni i moderni tehniki za samodisciplina. No kako sto kaza clenkata pogore so mala ispravka. Lesno e da se kaze, tesko e da se sprovede.
Modernite tehniki se samo modificirani drevn tehniki, prilagodeni, uprosteni i gi ima nasekade vo sekoe selo i grad kade sto se nudat za unovcuvanje.Древните ги знам, сум читала, но кои се модерни техники за само себе дисциплинирање![]()
Daaa..a KAKO se vikaat!!Modernite tehniki se samo modificirani drevn tehniki, prilagodeni, uprosteni i gi ima nasekade vo sekoe selo i grad kade sto se nudat za unovcuvanje.