а диорами имаш пробано?Убаво темиче, иначе дикаст колекционер (модели во размер).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а диорами имаш пробано?Убаво темиче, иначе дикаст колекционер (модели во размер).
Немам пробано а многу ги сакам, темата за диорами е одлична ако не е активна.а диорами имаш пробано?
Чекамеimam jas vo dukan mnogu elementi za diorami,posebno so temi od 2 svetska vojna (topovi,tenkovi,vojnici i sicno)
samo sto eptem sum zavlezen vo numizmatikata i modelot na zeleznica sto go konstruiram,i nemam mnogu vreme sega za diorama nekoja,a ke bide naskoro![]()
za site zagrozeni kolekcioneri na bilo sto,otvorivme grupa na fejsbuk specijalno za naseto hobi,kaj sto moze da se zanimavame so nasata omilena probematika preku soveti,mislenja i slicno.
isto taka predviduvame so poveke informacii za bilo koe hobi da zarazime novi potencijalni kolekcioneri
planot e da malku da go prosvetlime nasiot Makedonski narod so informacii na dadenata tematika-kolekcionerstvo,posebno preku ekspertni mislenja i realni sostojbi na mnogu od vas pozelnata tema
"sto kolku vredi"
preku glava mi e da gledam laici neimformirani kako prodavaat nekoj raboti po 1 000 000 pati poveke od realnata cena,ili pak vredni raboti za bez-pari.
se gledame vo grupata!
Temi numizmatika,bonistika,militarija,fragistika,filatelija,modeli na kolicki i vozovi,minerali i drugo ne spomnato)))
https://www.facebook.com/groups/Kolekcioneri/
imam vo Ohrid,makedonski uletuva nesto od vreme na vreme,poveke imam od evropa banknoti,ekspert sum za Ruska Imperija i gradjanskata vojna vo Rusija 1917-1923,niv najveke gi imam,najretki i edni od najskapite banknoti.Spomna dukan, da ne imas dukan za vakvi raboti i kade? Zainteresiran sum banknoti i moneti ako imas za prodavanje. Konkretno sakam specimen kolekcija na se makedonsko, makedonkite ako gi znaes od vremeto. Numizmatika - antika ali so dokumentacija.