Дали цените на пијалокот по кафулињата и дискотеките се OK?

Cenite a? hmm... ne mi se iskacha od doma bez 500 denari!! u najmala raka!
A neam sekoja vecer po 500..... shteta:) a kaj se parite za na fakultet preku den? hmm.... skap bil zivotov u skopje, ke migriram :)

Надувани се многу... може малце да не олабават...

za mene dobri se cenite. Mislam nikoj ne gi tera da kupuvaat, ili da pijat. Koj sto si saka neka si kupi :D:D

ауф не дека се толку скапи ама ајде....у бугарија бев летоска,текилата е 30 ден,тука у штип 80. Па испаѓа и од европа сме поскапи бе :)

Mozebi igra mala uloga, no... Atmosferata, enterierot, lugjeto, odnosno gostite, personalot, se povazni faktori od pijalokot. Ako pijalkot ne mi se dopagja mozam da go smenam, fino-lepo ke si poracam drug vid na pijalok. A ako ne mi se dopagja mestoto, ednostavno ne vleguvam.

Цените на пијалоците незнам како ви изгледаат, но да отидете во Скопска пивара да прашате колку се продава шише кока кола од 0.3 (оние стаклените) има косата да ви се крене (некаде 15 денари на големо), а вие ја плаќате 60 денар во кафич. Е што е многу многу е. А имам забележано дека во алкохолните жестоки пијалаци дотураат шптиртус и вода за да се добие на количина (затоа шпиртусот го забранија да се продава по аптеки), а се губи на квалитет. И бараат 70-80 денари за една чаша, а од 1л има некаде 20 чаши?

Цените на пијалоците незнам како ви изгледаат, но да отидете во Скопска пивара да прашате колку се продава шише кока кола од 0.3 (оние стаклените) има косата да ви се крене (некаде 15 денари на големо), а вие ја плаќате 60 денар во кафич. Е што е многу многу е. А имам забележано дека во алкохолните жестоки пијалаци дотураат шптиртус и вода за да се добие на количина (затоа шпиртусот го забранија да се продава по аптеки), а се губи на квалитет. И бараат 70-80 денари за една чаша, а од 1л има некаде 20 чаши?
Во поелитните кафичи на кеј, на улица македонија... кока кола е по 80 денари, додека во дискотеките се по 90 а многу често не враќаат кусур (немам ситно) така да ни се фаќа 100 денари:) Иначе кафичите на кеј за 7 денари ја зимаат кока колата стаклено шише кое е 0,25 а не 0,3.
Иначе дека ги мешаат алкохолите со некоја друга течност (незнам што точно ставаат ама во секој случај не е шпиритус него нешто специјално за кога ќе се разреди да не се изгуби од вкусот). Бидејќи правев журки во тренд и доаѓавме порано за да средиме да поделиме сепариња и гледав во флаша водка до пола полна ја дополни со нешто и после ја мучкаше. На еден другар братучед му учел во америка нешто за туризам и он му кажувал како ги мешале така пијалоците само не запамтив што точно ставаа.
А од флаша вадат 25 дози (најчесто) ако не и повеќе. Во ценовник чашка е 0,04 што значи дека од литар испаѓаат 25 дози.

Абе оди не се нормални излагаш навечер пиво 80 денари па не е нормално,мало сокче 60-70 денари да не можеш да се опуштиш!

затоа се искача на некои места кај што е поевтино, еве на пример има еден кафич кај мене во школо што пиво скопско големо и тоа е 60 денари и така натаму а кафичов е топ цело време сум таму, ама затоа на други места е изгор, си купил 2 пијачки и после тоа си во состојба да бараш на заем за такси до дома

dzabe site se bunite pak site ke odite vo kafic i pak ke piete i normalno e vo pogolemite gradovi kako so se bitola skopje ohrid da e poskapo. Odtete vo negotino i ke vidite skopsko 40 den :)

(пишувам за цените во Струмица) Цените на некој пијалоци се ок, кока кола, фанта и сите тие што доаѓаат од скопска пивара се околу 50-60 денара и се ок, пиво се движи од 60-80 (скопско, амстел, хајникен) низ кафичите а во барот од 80-100 што мислам дека е ок, ама кога ќе слушнам пригат или некој си таму паго или слични густи сокчиња по 60-70 денари косата ми се крева а јасно ми е дека на два голтки и готово празно е шипенцето и ништо не си осетил. жестоките пијалоци, така поефтино е узото, па вотката, коњакот и поскап е штокот, сега тоа по квалитет си расте цената. а што се однесува до Скопје цените се изгор.

Не се ок, далеку од тоа.

100 денари за чашка кока кола, или мало пиво, ви изглеа ли на ОК ? :)

пааааа дојте кај нас (Враништа) хехе нон стоп се фул кафичиве (имаме 2 хех) од секаде идет луѓе само за да пиет
Ценовник:
Кока Кола, Швепс, Фанта- 30 ден.
Пиво Скопско- 40 ден
Амстел- 50 ден
Хајнекен 70 ден
вотка, коњак, узо- 40 ден
вотка-џус- 40 ден
џус- 30 ден

со се ддв

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom