- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.272
Наоѓање заеднички интереси, одржување на ред и мир и тн. Инаку што е поентата? Ти како ја гледаш државата теоретски? Како ДОО?Кои се предностите јас не гледам ни една.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Наоѓање заеднички интереси, одржување на ред и мир и тн. Инаку што е поентата? Ти како ја гледаш државата теоретски? Како ДОО?Кои се предностите јас не гледам ни една.
Немора држава да е национална. Јас имам повеќе заеднички интереси со еден американец од мојата професија од некој македонец земјоделец. И културолошки и ментално ми е поблизок првиов.Наоѓање заеднички интереси, одржување на ред и мир и тн. Инаку што е поентата? Ти како ја гледаш државата теоретски? Како ДОО?
Ти само си се родил на погрешно местоНемора држава да е национална. Јас имам повеќе заеднички интереси со еден американец од мојата професија од некој македонец земјоделец. И културолошки и ментално ми е поблизок првиов.
10 години го слушам овој муабет и никако да се деси. Нема да има референдум наскоро.Мислам дека името ке биде сменето во најскоро време и набрзина ке бидеме пикнати во нато и ке почнеме преговори со ЕУ. Груевски и компанија се ставени во позиција да избираат помеѓу долгогодишна робија или да останат на власт под услов да го променат името и влеземе во нато и еу. Тоа е цената која ке биде побарана од ДУИ а секако наложено од големите ментори. Исто ке биде и за Заев во случај ако Груевски одбере ќорка што не верувам. Ке биде интересно како промената на името медиумски ке ни ја сервираат како голема победа а најверојатно и самиот народ на референдум ке биде наведен да потврди таква одлука за да се исперат политичарите. Сега на сите им е многу тесно околу вратот и ке прифатат било што за спас на сопствената кожа.
Ама баш сега мириса на референдум. Тоа што се одложуваше последниве 10 години, сега ќе биде ставено на дневен ред за дефинитивно решавање. Албанците се конзистентни овојпат во тој поглед, Заев е спремен за виткање кичми, Грујо ќе игра како ќе му се свири за да не лежи ќорка, народот замаен и поделен. Климата е повеќе и од поволна.10 години го слушам овој муабет и никако да се деси. Нема да има референдум наскоро.
Ама баш сега мириса на референдум. Тоа што се одложуваше последниве 10 години, сега ќе биде ставено на дневен ред за дефинитивно решавање.
Посебно со овој состав нема шанси треба 2/3 тинско мнозинство во парламет за промена на државно име и устав. А без тоа Грците не прифаќаат.Ама баш сега мириса на референдум. Тоа што се одложуваше последниве 10 години, сега ќе биде ставено на дневен ред за дефинитивно решавање.
Не дека не можат да ги седнат на маса сите, да направат една широка коалиција и како попчиња да си гласаат - или организираат референдум за промена на името, не знам како би одело тоа.Посебно со овој состав нема шанси треба 2/3 тинско мнозинство во парламет за промена на државно име и устав. А без тоа Грците не прифаќаат.
Треба некоја голема сила да избутка. Негледам причина а ни знаци дека САД и ЕУ се заинтересирани за ова. За Пржински кој од стратешки аспект им беше повежен се натегаа година и кусур а тек за поголемо прашање.Не дека не можат да ги седнат на маса сите, да направат една широка коалиција и како попчиња да си гласаат - или организираат референдум за промена на името, не знам како би одело тоа.
Све кажа ама не даде одговор на прашањето дали сте ЗА или ПРОТИВ промена на името.Мислам дека името ке биде сменето во најскоро време и набрзина ке бидеме пикнати во нато и ке почнеме преговори со ЕУ. Груевски и компанија се ставени во позиција да избираат помеѓу долгогодишна робија или да останат на власт под услов да го променат името и влеземе во нато и еу. Тоа е цената која ке биде побарана од ДУИ а секако наложено од големите ментори. Исто ке биде и за Заев во случај ако Груевски одбере ќорка што не верувам. Ке биде интересно како промената на името медиумски ке ни ја сервираат како голема победа а најверојатно и самиот народ на референдум ке биде наведен да потврди таква одлука за да се исперат политичарите. Сега на сите им е многу тесно околу вратот и ке прифатат било што за спас на сопствената кожа.