Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Наводната дискриминација на Албанците која ја истакнуваш во твојот пост, веројатно била мотивирана од стравот дека Албанците ќе се одвојат од Македонија. Можеби постоела дискриминација, но истворемено Албанците воопшто не сакале да се интегрираат во Македонската држава, туку бараат отцепување од истата уште од самото нејзино осамосотјување од СФРЈ. И како сакаш да ве третирале кога вие сте биле на различна страна во втората светска војна? Кој убивал Македонци низ западна Македонија? Балистите ќе да биле, кои по некоја случајност се Албанци.

Кога биле попречени Албанците да се образуваат?
Кога црнците ќе се интегрираат во Американското општество, тогаш и вие во Македонското. Вечно други ќе ви бидат криви, некои ќе се цивилизираат и меѓу вас има образовани луѓе, ама повеќето ќе останат да живеат во гето, правејќи едно големо ништо преку цел ден, лежејќи на тревата кај надвозникот во Бит пазар, пиејќи чај по чајџилниците, продавајќи дрога или крадена роба на нелегални места и плачејќи дека некој ве дискриминира.

Непобитен факт е дека ќе се отцепите од Македонија кога-тогаш, само го чекам моментот како ќе функционирате кога нема да живеете на туѓ грб. Ако се одвоите од Македонија, повеќе никоја голема држава нема да има ќар од вас, бидејќи ќе нема територии кои ќе треба да ги дестабилизирате, па после тоа ќе фаќате џенем како што твоите сонародници бегаат од Косово.
Тоа е, нема конструктивна дискусија, самите не сме сакале да се образуваме, дрога, крадење, стереотип по стереотип...

Тоа е, нема конструктивна дискусија, самите не сме сакале да се образуваме, дрога, крадење, стереотип по стереотип...

Кажи колку високо образование ти е потребно за да знаеш дека по возот не треба да фрлаш со камења.

http://tirekovmirece.com/Novost/Бошковски-–-да-кажеме-збогум-на-Југо-Македонија-и-југо-вмровците

Тој реагираше и на постоењето на албанските паралелки во градов. Иако во Велес немало ученици Албанци, тие се носат од општина Чашка, за него е неприфатливо да овие паралелки работа во Гимназијата во Велес. И немало причина велешани да гледаат млади Албанки забулени со шамии. Додаде дека не се против употребата на албанскиот јазик, таму каде Албанците ги има до 20 отсто, но не и таму каде ги нема.
– изјави Ангелов, кој е носител на листат ана кандидати на оваа коалиција во ИЕ 3.

Ако некој се смета себеси за патриот најдобро е да гласа за нив.Ок можеби другиве двајца не се безгрешени ама Генералот навистина вреди
ти очигледно си многу мал, јас сум човек кој кога гласал сум гласал за ВМРО со тоа раководство, и понекогаш за момент си помислувам на болдираното, ама пак кога ќе се сетам дека тоа истото раководство како ја скурца и како ја водеше 2001,... за кловнот Љубе, и Љупчо кој намерно ја носеа војната во пораз и да не набројувам ...дај немој да ме ебеш.Можеш да плукаш по Грујо и Зајко колку сакаш ама све ова денес што се случува е директна последица на поразот 2001.

Го почитувам Ангелов, но заради бандитите и предавниците со кои се здружи никогаш не би гласал за таа коалиција, знам дека Љубчо во првата прилика ќе ги продаде пратенчките места на Груевски како што тоа го направи со ВМРО Народна во 2006 и 2008

@puno апсурд е целосно кривицата да ја гледаш во некакви државни дискриминаторски политики.

Покрај скандаливе што се открија, вас треба уште една работа да ве интересира а тоа е како да успеете да излезете од заробеништвото на али и неговиот блок кои ви го уназадија интелектуално етникумот и не дозволуваат да излезе ниту еден прогресивен млад почитичар кој ќе размислува за напредок на целото општество а не да ви дроби мозок дека сте некакви граѓани од втор ред.

Веќе некои 15 години сте ве застапува една иста група на луѓе, а менталитетот на вашиот етникум е на едно статус кво кое не мрда, а тоа и е идејата на вашата елита, затоа и ви гради цело време џамии.
Албанскиот народ во Македонија си има свои грешки, не сме капацитет левел евреи, тоа можам да си признавам.
Ама и евреите не можеа против дискриминаторска државна машинерија.
Под таква опсада на криминалци сте и вие, така да ниту вие сте нешто подобри.

Моментот беше кога се смени уставот од 1974, наместо да се авансира тој устав при осамостојувањето, нагло се промени. Тука Македонија почна на место да талка.[DOUBLEPOST=1480709610][/DOUBLEPOST]
Кажи колку високо образование ти е потребно за да знаеш дека по возот не треба да фрлаш со камења.
Не знам, сигурно не повеќе за да знаеш да не фрлиш камења по жени и деца во Нерези.

Хах, колку наивно. Таков дволичен Албанец кој ги руга своите во твое присуство, можам да замислам какво мислење има за тебе и за Македонците воопшто. Би требало да не паѓаш на такви типични албански муабети.

Значи и со другите пријатели албанци од радуша,свиларе сарај,кондово,арачиново,.....кога разговарам и ми го кауваат истото што ние го мислиме за нашите политичари се дволични.
А албанец ми има кажувано за имотот на али,рафиз па и за ренова како преку ноќ се збогатиле.
На образованите,бизнисмените исто му е криво што тој со години мачна работа неможе да го постигне тоа што погоре споменатите го заработиле преку ноќ.
И од нив голем дел се во лоша економска состојба,разочарани и го делат истото мислење како нас за нивните политичари

И поголем дел од комуникацијата со нив ми е на албански

Имаат силен надворешен сојузник во USA. Ние имаме што - к***ц. Дури и кога нашата страна е (условно) во право, тие имаат ветер во грб. Проблемот е лоциран во нашите партии и политичари.
Градоначалникот често се жали дека државата ништо не инвестира во Струга. Централната влада треба да му даде јасно до знаење дека тоа е казна заради ваквите негови малоумни, националистички, дневнополитички потези, креирање етнички тензии и дека ако продолжи дека тек тогаш уште поголем к** ќе добие. Тогаш ќе има притисок и од неговиот народ, а во оваа ситуација тој испаѓа како победник - што би рекло дека пак вината е кај нашата централна власт која не може да покаже кој е маж.
Секојдневното нивно култивирање мислам дека мора да се поддржи, затоа што паметен едуциран човек може да направи разлика дека побитно му е да не му пливаат г***а по улица, која е полна со дупки отколку на бандерите на истата да има знамиња. Тоа се покажува дека е така со тоа што кај нив се појавува трета политичка опција, која ги лови тие што може да согледаат ова што го пишав горе.
Во 25 години независност, не излезе еден мудар, вешт политичар кој со ветувања ќе ги дриблаше овие дивјаци, туку сите се во прекрасен криминален брак и хармонија, а општото добро е секогаш на нивна страна.
Така да, решение - вакви работи не се оправаат со еднократни решенија. Опцијата со к** за нас е невозможна, затоа што не само што не се размножуваме како народ, туку и „најголемите патриоти“ ни го предизвикаа најголемиот егзодус од државава. Затоа останува опцијата со здрав систем, општество што ќе едуцира, ќе отфрли национализам, религија и ќе форсира граѓански концепт по секоја цена. Знам, има многу „хард-кор патриоти“, па ова им звучи мекушки, либерален приод, не знам каков....да не се лажеме, ниту имаме оружје, ниту војска, ниту полиција, ниту знаеме да војуваме, а и имаме пример од 2001-ва во која видовме дека поддршка од надвор немаме апсолутно никаква, така да у следна тешка ситуација, ако ја фатиме со сила, ќе останеме на улица.
ти све што си изнапишал кај нас тоа веќе со години се прави, што треба ние да правиме за тие да се образуваат како што велиш, да му туриме со инка, да не немаат услови да учат? Све им се удоволува што ќе побараат, па дури ние после тука плукаме по нашите политичари,полицијата реагира по линија со помал отпор, мижи колку што се може, и.тн ми е мака да ги повторуваме истите работи, и пак нема никаков резултат, уште поагресивни стануваат.
Што треба ние да направиме, да не треба мајките и сестрите да им ги напрчиме за добро утро, па тие онака олеснети и релаксирани од сабајле да почнат поинаку да мислат.

ти очигледно си многу мал, јас сум човек кој кога гласал сум гласал за ВМРО со тоа раководство, и понекогаш за момент си помислувам на болдираното, ама пак кога ќе се сетам дека тоа истото раководство како ја скурца и како ја водеше 2001,... за кловнот Љубе, и Љупчо кој намерно ја носеа војната во пораз и да не набројувам ...дај немој да ме ебеш.Можеш да плукаш по Грујо и Зајко колку сакаш ама све ова денес што се случува е директна последица на поразот 2001.
Јас од 2001 се сеќавам дека Љубе, Бучко, Љупчо и Борис беа 4 војски со 4 команданти секој си влечеше на свое. Да не спомињам после колку патетични беа кога коалиции требаа со ДУИ да прават. Трагикомедија.

Јас од 2001 се сеќавам дека Љубе, Бучко, Љупчо и Борис беа 4 војски со 4 команданти секој си влечеше на свое. Да не спомињам после колку патетични беа кога коалиции требаа со ДУИ да прават. Трагикомедија.
thank you

Затоа останува опцијата со здрав систем, општество што ќе едуцира, ќе отфрли национализам, религија и ќе форсира граѓански концепт по секоја цена. Знам, има многу „хард-кор патриоти“, па ова им звучи мекушки, либерален приод, не знам каков....да не се лажеме, ниту имаме оружје, ниту војска, ниту полиција, ниту знаеме да војуваме, а и имаме пример од 2001-ва во која видовме дека поддршка од надвор немаме апсолутно никаква, така да у следна тешка ситуација, ако ја фатиме со сила, ќе останеме на улица.

Изговори, изговори и само изговори.
Изговорот е една од главните карактеристики на слабаците.

Ама неможе, ама касно е, ама мора граѓанско општество.
За ЕУ и НАТО нема алтернатива, итн.

Ирелевантно е дали ми боде или не очи. Од 2001 година па наваму тоа е реалност тука.
.
Ирелеванто е во глобала се што ке напишеме тука па ете пак пишиме. Пишевме и за брегзит и за изборите во САД и за пичке си материне. Не дека тоа смени нешто но ете пак си пишевме.
Значи со да или не, ти смета или не. Остај ти ирелевантно или не. Ништо нема да смениш со твојот одговор.[DOUBLEPOST=1480714098][/DOUBLEPOST]
Абе види, во предизборна кампања, сите партии јадат гомна. Не знам оти некој би очекувал нешто друго поличка партија да јаде.

Да им беше до војна на албанците, имаа одлична можност за време на инцидентот во Куманово да се мобилизираат. Можеа да започнат вооружени дејствија во другите делови во државата. Баш напротив, плукаа против состојбата. И албанци и македонци.
Памтиш како реагираа албанските политичари на самиот почеток на конфликтот во 2001 . Не да плукаја, со дрва и камења фрлаја. Арно ама......

2015 напишав дека уште во 2013 после изборите се збореше дека за 2-3 години ќе има нови избори по кои сите заедно ќе бидат на власт за да се донесе некоја одлука која нема шанси да се прифати доколку е само една партија на власт (било која).:свиркам:

Македонецот си вика ај само главичката ќе ми влезе, ама очигледно цел ни влезе па уште и без вазелин :oops:

2015 напишав дека уште во 2013 после изборите се збореше дека за 2-3 години ќе има нови избори по кои сите заедно ќе бидат на власт за да се донесе некоја одлука која нема шанси да се прифати доколку е само една партија на власт (било која).:свиркам:

Македонецот си вика ај само главичката ќе ми влезе, ама очигледно цел ни влезе па уште и без вазелин :oops:
Покрај тоа што и на овие избори катастрофално ќе загубат ме интересира како сдс со свињата фрчковски и црпнатиот заев ќе успееат да ја состават таа широка коалициа со сите домашни предавници како љубе,љубчо,павле,.....заедно со дуи и дпа кога знаеме дека за важни одлуки требат 82 ца пратеници.

Покрај тоа што и на овие избори катастрофално ќе загубат ме интересира како сдс со свињата фрчковски и црпнатиот заев ќе успееат да ја состават таа широка коалициа со сите домашни предавници како љубе,љубчо,павле,.....заедно со дуи и дпа кога знаеме дека за важни одлуки требат 82 ца пратеници.

Ti seuste mislis deka celta e menuvanje vlast? Pa vo toa ni zaev ne veruva. Forata e daj da go naterame vmro da prifati dvojazicnost pa vo idnina i oni da se etikiraat ko predavnici. Vmro ke bide vo situacija kade ke bide ranliv zasto sdsm se spremni se da prifatat. Na kraj nisto nema da se smeni osven sto ke dobijat televizija (2ra da e cisto albanska) i dvojazicnost.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom