Women need love!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
CT напиша:
Sedi mirna, samo zoshto ne ti se pogodil takov, ne znachi deka nema da ti se pogodi. A gi ima, ima prevaranti, ima na gz da padnesh i da go sanjash sekoj den, a ZNAESH deka is igra so tebe.
Nemoj tolku naivno, "ja ako nejkam, gotovo, nema custv,abalbal"...
Доволно сум интелегентна за да не паднам на таков „фраер“.:helou:

eci^^^ напиша:
Znaete li kolku cesto iskrenosta na zenskite cuvstva se iskoristuva za dlaboko da se povredat nejzinite sopstveni ideali za vistinska ljubov. A znaete li deka najcesto ovie cuvstva poteknuvaat od nedostatokot na vnimanie i ljubov. I sega, ona nema kako da pokaze deka e zelna za vnimanie, osven so urlanje, vikanje, nervoza, zelba da se odmazdi nekomu tokmu zatoa sto toj ne i posvetil dovolno vnimanie. Maskite pak, toa go narekuvaat zenska paranoja, ili pak molenje, ili ligavenje..bla bla! Ona sto i e potrebno na edna devojka e iskrenost, nasmevki,neznost i Ljubov!Taa go ocekuva toa tokmu od mazot cij ideal go zema za edinstven na svetot?

Dali maskite znaat da go pokazat ona sto navistina i treba na cuvstvitelnata zenska dusa?

Lele eci do koga so vakvi temi...ne si veke mala princeza da zivees vo toj son deka eden den ke najdes sovrsen maz ili pak deka so vakviot stav ke go smenis celiot maski rod i ke gi napravis pomalku hedonisti.Nikogas ne sum sonuvala za takov,nema ni da sonuvam...I toa sto go narece ti vikanjeto,molenjeto i ligavenjeto ne e zenska paranoja,tuku bez potrebno histerisanje,nikoj ne e dolzen da gi ispolnuva zelbite na devojata...iskreno takvite devojki ne dobile dovolno ljubov i vnimanie od nivniot tatko,sto znaci niv ne im treba decko tuku im treba TATKO.Edna zrela zenska licnost nikogas ne bi dozvolila da bide povredena,tuku bi stoela na svoeto i pokraj svojata iskrenost ne bi dozvolila da bide iskoristena...
Ne se site maski takvi da neznaat da pokazat,mozebi sum edna od retkite sto ima pokraj sebe nekoj koj bi i go podaril celioot svet bezuslovno iako ne go bara toa ni vo najmala raka...nikogas ne sum go naterala ili pak sum mu zborela "bidi vakov ili takov" nemozam da se smenam sebe si,a pa ne nekoj drug...
Zivotot ne e rozov,vrskata uopste ne e ednostavna rabota,ne cutat rozi postojano...na kraj kraevi zasto da bides so nekoj sto ne ti go dava toa?!Roditelite i komsiite nemozes da si gi biras,ama deckovcite i prijatelite mozes...
Glupost e da se zbori na vakva tema...bez ogled na tvoite ideali za ljubovta i tvojata krevka dusicka nikogas nesmees da zaboravis koja si i da sfatis deka ponekogas dovolna si si samata na sebe da si go razubavis denot,a ne da zavisis od nasmevkata na deckoto...Ne vikam deka nikogas ne sum placela i ne sum bila razocarana...ama da bideme realni i zenskite ne se nisto podobri...znaat da povredat i da svrat grb...da ne nabrojuvam ponatamu...znam nekoj drug sto moze toa mnogu dobro da go objasni od maski gledan aspekt...:smir:

Women need love, ама има разлика меѓу love и attention. :) Тој недостиг и јака желба за внимание понекогаш може да достигне размери кои не се здрави за една врска. :) Не се оправдува таа женска параноја со недостигот за внимание. На секоја жена и треба љубов, нежност, внимание, грижа... Ама тоа не значи дека кога истото нема да го добијат, имаат право да се маваат од земја, да урлаат, да паничат, да се одмаздуваат за недаденото внимание (?!)...

Не е само женската душа чувствителна. Колку што има жени емотивци, толку има и мажи. Само жените поинтензивно и почесто го покажуваат тоа. :) Затоа жените се жалат дека не добиваат доволно нежност и внимание од мажите, а всушност поентата е што жените премногу бараат, а мажите премалку даваат. :) Односно, недоволно го покажуваат тоа што го чувствуваат. Ама тоа не е причина жените да си земат за право да хистеришаат и да паѓаат у трансови за да привлечат внимание.:)

PSYtisfaction напиша:
Women need love, ама има разлика меѓу love и attention. :) Тој недостиг и јака желба за внимание понекогаш може да достигне размери кои не се здрави за една врска. :) Не се оправдува таа женска параноја со недостигот за внимание. На секоја жена и треба љубов, нежност, внимание, грижа... Ама тоа не значи дека кога истото нема да го добијат, имаат право да се маваат од земја, да урлаат, да паничат, да се одмаздуваат за недаденото внимание (?!)...

Не е само женската душа чувствителна. Колку што има жени емотивци, толку има и мажи. Само жените поинтензивно и почесто го покажуваат тоа. :) Затоа жените се жалат дека не добиваат доволно нежност и внимание од мажите, а всушност поентата е што жените премногу бараат, а мажите премалку даваат. :) Односно, недоволно го покажуваат тоа што го чувствуваат. Ама тоа не е причина жените да си земат за право да хистеришаат и да паѓаат у трансови за да привлечат внимание.:)
Се добро ти е, само тоа бодираниот дел што го имам направено. Ако некое машко вистински ја сака женската тогаш ќе и ја даде најнежната нежност што женската не може да ја замисли не да ја побара. Па и на крај краева има мажи и жени што сакаат некои фетиш и што знам што, што нежноста ништо не им прави некоја голема разлика :):smir:

NeMiRnA напиша:
JuveFan kaj e fetisot i sto e fetisot u tvojot post...:|
Не кажував дека има фетиш во мојот пост, кажував за тоа дека некои жени не сакаат нежност, како што кажува PSy во горе наведениот нејзин пост.

Hehe ne postoi covek sto nesaka neznost,edno cveke bara neznost za da raste,a pa ne covekot.

NeMiRnA напиша:
Hehe ne postoi covek sto nesaka neznost,edno cveke bara neznost za da raste,a pa ne covekot.
Цвеќето е симбол за жената, а волот е симбол за мажот. Мислиш дека сите волови сакаат нежност? Да не заборавам постојат и крави :vozbud:

Jaooooooo aj molim te,ne ja sporediv zenata so cveketo ili pak mazot so volot,ne poznavam ni maz ni zena sto nesaka neznost,muabetot mi bese deka ima epten histericni osobi so slaba samodoverba pa im treba postojana potkrepa i neznost za da se osekaat sigurni and shit!!!Aman veke...

NeMiRnA напиша:
Jaooooooo aj molim te,ne ja sporediv zenata so cveketo ili pak mazot so volot,ne poznavam ni maz ni zena sto nesaka neznost,muabetot mi bese deka ima epten histericni osobi so slaba samodoverba pa im treba postojana potkrepa i neznost za da se osekaat sigurni and shit!!!Aman veke...
Не реков јас дека ти ги спомна некаде, туку јас ти кажувам како оди тоа, на некој начин. Да се навратам на темата, да треба нежност и присуство на некоја личност покрај себе за самодоверба. Таа хистеричност што доаѓа сепак сите не ја лечат на ист начин....

JuveFan напиша:
Се добро ти е, само тоа бодираниот дел што го имам направено. Ако некое машко вистински ја сака женската тогаш ќе и ја даде најнежната нежност што женската не може да ја замисли не да ја побара. Па и на крај краева има мажи и жени што сакаат некои фетиш и што знам што, што нежноста ништо не им прави некоја голема разлика :):smir:
Дури и на садо-мазо жените им е потребна нежност од време на време. :smir:

Ама тоа нема врска со темава, така да... cigara:

Grrrrrrrrrr i nekoj kutar ke ja trpi i ke i gi leci kompleksite,abe ajde...ima strucni luge koi mozat da pomognat...i ne se tolku maskite surovi kako sto gi pravat...wooow...valjda nesakas da bides so nekoja koja ke saka da i glumis tatko?!

Ne samo na zenite,na svetot mu treba ljubov.

sekoj ima pravo da go dobie toa sto go saka! ako sakas ljubov i vnimanie a deckoto so koj sto si ne ti go pruza na nacin na koj ti sakas ke mu reces cao prijatno i ke si baras nesto so ti odgovara!
samo imaj na um pri baranjeto novo momce deka najbitno e nekoj da te pocituva, i ljubovta na toj nacin da ti ja pokaze, posto nema fajde od nekoj so ke bide nezen so tebe ama i so pola grad a najcesto e taka! zvezdi siminjaat onie so im e prljav g'zot- ne sakam da generaliziram ama najcesto e taka!
vakvi zelbi za pokazuvanje mi se krajno pateticni, nezreli i rezultat na losi americki filmovi-ZIVEJTE MALKU VO REALNOSTA!

da ima mnogu takvi maski sto gledaat samo da te iskoristat, sum imala takvo iskustvo i navistina znae da te povredi...
na site ni treba neznost, vnimanie samo sto maskite toa ne go priznavaat a zenskite toa poveke go naglasuvaat...
a i se soglasuvam so toa deka ako toj ja saka devojkata ce znae da pokaze neznost i ce znae da i posveti vnimanie za da ja napravi srecna...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom