Забрана за емитување на македонска музика во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Тaa емисијa требa дa биде нa местoтo нa турските серии, ѕвезде грaндa и пинк ѕвезди. Ми е гaјле мене дaли некoј нaш знaел дa пее и се пријaвил нa еднo тaквo глупo шoу. Убaвo штo ги зaбрaнијa, нивнoтo местo не им е нa нaши телевизии. Тие шоуа беа гледани од луѓе кои не знаат да соберат 2+2.

Добро де ,само кажи ни вие што знаете да собирате 2+2 што слушате,каква музика,кои музичари или емисии би требало да ги има??
И како тоа не ти пречат турските серии бидејќи не си ги гледал,тоа значи дека овие шабанскиве го гледаш ама не ти се свиѓаат?

Добро де ,само кажи ни вие што знаете да собирате 2+2 што слушате,каква музика,кои музичари или емисии би требало да ги има??
И како тоа не ти пречат турските серии бидејќи не си ги гледал,тоа значи дека овие шабанскиве го гледаш ама не ти се свиѓаат?
Ми пречат и турски серии, ми пречеше и српскава музика. Напнуваа на секое за тие наши кандидати во Ѕвезее Гранда, па вакви биле, такви биле, оваа од жирито она носела, вака кажала. Глупи српски шоуа за да се забавува неписмен народ, тие што учествуваат се исто глупи, а и не може да се очекува нешто паметно да излезе од Србија. Убаво што ги забранија пак ќе речам.
Турските серии исто ми сметаат, нека ги забранат и нив најубаво.
Какви емисии? Нормални, научни, да се научи нешто, ете такви.
А не српско срање.

Ми пречат и турски серии, ми пречеше и српскава музика. Напнуваа на секое за тие наши кандидати во Ѕвезее Гранда, па вакви биле, такви биле, оваа од жирито она носела, вака кажала. Глупи српски шоуа за да се забавува неписмен народ, тие што учествуваат се исто глупи, а и не може да се очекува нешто паметно да излезе од Србија. Убаво што ги забранија пак ќе речам.
Турските серии исто ми сметаат, нека ги забранат и нив најубаво.
Какви емисии? Нормални, научни, да се научи нешто, ете такви.
А не српско срање.
И Ѕвезде Гранда се нормална емисија. Ем забавно, ем нашите таму можат да покажат што знаат (кога веќе нема наше музичко талент шоу) и да успеат, ем тоа е нешто што му е најинтересно на поголемиот дел од народот во државава.

Но еве да ги тргнеме Ѕвезде Гранда на страна. Зошто тогаш забрануваат Македонска музика во Македонија. Зар и тоа според тебе е исправно?

И Ѕвезде Гранда се нормална емисија. Ем забавно, ем нашите таму можат да покажат што знаат (кога веќе нема наше музичко талент шоу) и да успеат, ем тоа е нешто што му е најинтересно на поголемиот дел од народот во државава.

Но еве да ги тргнеме Ѕвезде Гранда на страна. Зошто тогаш забрануваат Македонска музика во Македонија. Зар и тоа според тебе е исправно?
Ѕвезде Гранда не е ниту емисија а не па нормална. Музичко српско срање кое го гледа заостанат народ. Паметните и разумните не се замараат со тоа. Што ми е гајле мене дали некој наш клошар знаел да пее, не мора да го гледам тоа, нека оди нека си пее и нека не замараат со него. Ама тоа е, голем е бројот што сакаат вакви шоуа, или поедноставно кажано, многу е глуп и неписмен народот штом се пали на српско срање.
Не знам која им е целта со забранувањето македонска музика. Јас не слушам наша музика ама ни мене не ми е логично да забрануваат тоа.

Како Свездите на гранд или било која српска музичка програма е нормална? Ти излегува Карлеуша полугола и дрнда како кандидатката требало да облече нешто друго , а не панталони ? Потоа нонстоп се вртат едни исти ликови е те знаеме од лани од полани... Плус закон за вакви шоуа е да оставиш македонец у финале за да се соберат што поише пари од смс пораки. Да може да се пуштат многу едукативни програми е додека растев јас на тв одеа емиси ко Дајте музика , Чук чук Стојанче , Бушава азбука , Приказните , Бајки , Раскажувачот... Да незборам колку документарни програми имаше, а сега што ? Незнам колку памтите ама пред некое време нашите тв станици на чело со Иван С. Мирчевски бараа да се укинат Национална Географија и Фокс каналот заради тоа што македонските бизнисмени целеа на таа група гледачи со рекламини блокови на македонски?Дури и ја добија забраната па сега гледаме словенска верзија на овие канали наместо хрватска.

И да сакаат неможат да ја забранат Македонската музика, на интернет се е достапно.
Што се однесува до мене, турски серии, звезде гранда, реални шоуа уште утре нека ги забранат.

се знае ли која точно музика не може да забрани ЗАМП ?
- изворна фолк музика, непознат автор
- кавери на македонски или српски од било кои песни каде авторот не е од РМ и Србија
- не ги спомнав, сите песни каде авторите не се од РМ или Србија и се изведуваат на било кој јазик
Не знам дали има наши композитори кој живеат во РМ а немаат договор со ЗАМП, како е тука законот ??

И јас исто се прашувам како може да забранат народна музика ако не е познат авторот? Плус на Скај ечеше музика од Златко Ориѓански денес или човекот не е член во ЗАМП ?

Од денеска нема ниту Хрватска музика, иако нз кој уште слуша музика на мк тв и радио станици. Кој сака си пушта музика на нет, или на кабловските оператори како ДМ Сат, Бн, Планета, Фен и слични. Инаку имам дојам дека ако не беше оваа солидарност од Екс Ју никој немаше ни да примети дека имало некаква забрана.

Од денеска нема ниту Хрватска музика, иако нз кој уште слуша музика на мк тв и радио станици. Кој сака си пушта музика на нет, или на кабловските оператори како ДМ Сат, Бн, Планета, Фен и слични. Инаку имам дојам дека ако не беше оваа солидарност од Екс Ју никој немаше ни да примети дека имало некаква забрана.
104.4 радио за време на викендите (читај петок и сабота) е страшно слушано. Само чисто ме интересира до кога ќе трае оваа идиотска забрана...

104.4 радио за време на викендите (читај петок и сабота) е страшно слушано. Само чисто ме интересира до кога ќе трае оваа идиотска забрана...
Да де ама веќе постојат апликации како Тунелн каде може да се слуша радио од било која држава така да и тоа не претставува толкав проблем. Си пушташ радио од Србија или од ХР и си уживаш нели ако е тоа јуар куп оф ти. Секако не е толку практично како обично радио но се може ако се сакаси наоѓаш радио шумадија или морава и си слушаш. Јас лично го користам понекогаш за Шпанскиве радио станици за спорт што се и 40 принципалес за музика. http://tunein.com/radio/Serbia-r101357/ еве ви па кој сака нека изволи има и апликација за тел и за смарт тв.

Да де ама веќе постојат апликации како Тунелн каде може да се слуша радио од било која држава така да и тоа не претставува толкав проблем. Си пушташ радио од Србија или од ХР и си уживаш нели ако е тоа јуар куп оф ти. Секако не е толку практично како обично радио но се може ако се сакаси наоѓаш радио шумадија или морава и си слушаш. Јас лично го користам понекогаш за Шпанскиве радио станици за спорт што се и 40 принципалес за музика. http://tunein.com/radio/Serbia-r101357/ еве ви па кој сака нека изволи има и апликација за тел и за смарт тв.
Не е во тоа работата дека можеш да слушаш што сакаш на Интернет, туку е во тоа дека во Македонија ти забрануваат да слушаш Македонска музика на телевизија и радио. Во една држава со нормално функционирање до сега ЗАМП ќе го затвореа. Мене ме чуди како никој ништо не превзема против нив.

Не е во тоа работата дека можеш да слушаш што сакаш на Интернет, туку е во тоа дека во Македонија ти забрануваат да слушаш Македонска музика на телевизија и радио. Во една држава со нормално функционирање до сега ЗАМП ќе го затвореа. Мене ме чуди како никој ништо не превзема против нив.
Во Македонија сме уникатни!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom