Premier League - Season 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е?
Челзи ако ја поебе речиси сигурна освоена лига на сметка на Тотенхем, племе селско ќе им ебам тогаш, само гледајќи го распоредот, не би требало.

Али не требаше ни Лестер, не требаше ни Брегзит, не требаше Трамп, секакви чуда се дешаваат.
Ќе ги тепаат Лестер за да ни вратат услуга бе :D

Сега овај беЏ го сака ? Туу не можам да го допратам.
Намерно го направи ова пошо го свиркаа на Мостот кога изгубија УТД 4-0.

Иначе денес тактичка клиника од Мурџо, а Челзи лека полека покажува сериозни знаци на умор и на пад во формата. Убаво вика Мондонико дека ќе мора Челзи да пазари доста летоска доколку сака пак да се бори за титула, зашо со вака кратка ротација и со четири натпреварувања годишно има сите да испоцркаат. Таков систем налага Конте јебига, па затоа и им е потребна подолга клупа.

Ќе биде интересно да киксне Челзи следното коло а Тотенхем да добие, онака апла да се загусти битката за титулата.

Намерно го направи ова пошо го свиркаа на Мостот кога изгубија УТД 4-0.

Иначе денес тактичка клиника од Мурџо, а Челзи лека полека покажува сериозни знаци на умор и на пад во формата. Убаво вика Мондонико дека ќе мора Челзи да пазари доста летоска доколку сака пак да се бори за титула, зашо со вака кратка ротација и со четири натпреварувања годишно има сите да испоцркаат. Таков систем налага Конте јебига, па затоа и им е потребна подолга клупа.

Ќе биде интересно да киксне Челзи следното коло а Тотенхем да добие, онака апла да се загусти битката за титулата.

Kje bide interesno i da ne palamudish mnogu.

Neka mi se izgubi ovaa pichka od karakter ednash zasekogas. Neka ispadne liga evropa i nadvor od top 4 neka zavrshi i neka se izgubi vo nekoj tim ko Sevilla ili Napoli.

Chestitki za navivacite na Man Utd. Cista pobeda ko solza.[DOUBLEPOST=1492379468][/DOUBLEPOST]
Ме боли кур за Челзи искрено зашо сакам Тотенхем да освои титула јер не го поднесувам Контехехехехе.
Pa ne go podnesuvash, ve drobi Juve 5 godini po red.

Мое мислење е дека доколку Тотенхем успее да ги добие сите утакмици до крајот, ќе освои. Тоа е ептен тешко да се случи, бидејќи треба да играат против Арсенал и Јунајтед, па и против Лестер на гости, но муабетот ми е дека Челзи ми изгледа способен да изгуби 4 бодови од останатите 18.

Решавачки ќе бидат наредните два меча, ако ги добие тие два Челзи мислам дека рутински ќе биде до крајот, со оглед на тоа што од последните четири кола, три играат на домашен терен и тоа против Мидлзброу, Вотфорд и Сандерленд. Но ќе згусти работата ако тие не тепаат барем една од наредните две, а Тотенхем ги добие.

Треба и тоа како во Челзи пазарење летоска. Напаѓач, стопер и замена за позцијата на Мозес.

Да не комплицираме многу, едноставно е. Поголеми се шансите Челзи да ја изгуби преднсота од 4 бода отколку Тотенхем да киксне во наредните мечеви. Едноставно се во многу подобра форма а Челзи изгледа се поуморно и летаргично на терен како изминува сезонава и како фан на истиот, ме плаши.

Сарказам ли е што ли е ? #НикадНеГоНаучив #КакоШелдонКуперСум

Да не комплицираме многу, едноставно е. Поголеми се шансите Челзи да ја изгуби преднсота од 4 бода отколку Тотенхем да киксне во наредните мечеви. Едноставно се во многу подобра форма а Челзи изгледа се поуморно и летаргично на терен како изминува сезонава и како фан на истиот, ме плаши.

Да да,ама има и уште нешто битно,а тоа е менталитетот кој Тотенхем го немаат.Челзи е во пол позиција и покрај "кризава" токму поради тоа.

Лол, муабетиве погоре...Челзи ја освојува титулава јасно е тоа, не ми се верува и дека помислувате на можноста Тотенхем да биде шампион. Уште пред месец дена реков јас дека Челзи ќе падне и дека титулата ќе ја освои на коло-две пред крај. Дури и на 2 бода да се намали предноста пак е Челзи шампион, Тотенхем едноставно не можат да се носат со притисок, а и Челзи има сосема добра предност, тим, а и распоред за да ја освои титулава.

Тотенхем до крај треба да игра со Арсенал,Јунајтед, Лестер. А башка ќе игра и против Хал кој што можеби ќе игра како животот да им зависи пошто тоа им е меч во последно коло, тамам за опстаснок би им бил. Плус од ЛШ и ЛЕ сфативме дкеа Тотенхем нема квалитет за играње среда-сабота а до крај на сезона ради одложените ќе има пар такви ситуации.

Џабе си трескате глава Челзи осваја ова.

едит:
Распоредот на Челзи како да го заборавате... Саутемптон,Мидлзброу,Ватфорд, Сандерленд. Сите овие мечеви дома ги игра. Да ги победи овие мечеви се што ќе им треба од останатите меча е уште 3 бода освоени или 3 бода изгубени на Тотенхем во било кој од останатите мечеви. Едноставно огромна е предноста ако изгледа вака мала. Нека ги изгуби Челзи мечевите со Саутемптон и Евертон па после може да збориме дали Тотенхем може да освои титула.

Али џабе пишував волку кога за друго дојдов во темава.....зошто Арсенал игра во понеделник? Не беше тој термин за ЛЕ екипи резервиран порано? Има некоја причина или чисто така се погоди две утакмици по ред во понеделник да ги игра?

.зошто Арсенал игра во понеделник? Не беше тој термин за ЛЕ екипи резервиран порано? Има некоја причина или чисто така се погоди две утакмици по ред во понеделник да ги игра?
Да се навикнат за наредна сезона

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom