Републички Црвен Крст1973-2016,можно ли е

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.606
Поени од реакции
15.409
Локација
Skopje
Picture 2808.jpg Picture 2809.jpg Во републички Црвен Крст се запослив за севте во 1973 година.
На работно место ложач на парни котел со јаглен.Можеби и пред тоа сум подработувал по некој ден,најчесто физички се што ќе требало, а бидеиќи бев тука по цел ден во нивниот двор па и ме повикувале.
Во 1974 година повторно ме примиа на истата позиција, но овој пат и нешто подолго. Работев се и сешто и по цел ден 7х24 часа, ноќе и како чувар во нивните хангари полни со „роба“ и така повеќе месеци .
Напуштив,односно ми дадоа отказ во април 1975 година, за кое мислам и немаа право. По тогашните закони привремено вработени,ако останат над
6 месеци мора да бидат примени на неодредено време.(така бар мислам)
Можно ли е да го барам сега тоа право, можно ли е Републички Црвен Крст да ја исправи својата грешка. Ајде Црвен Крст - Македонија вработува.
-------------
А тогаш во Републички Црвен Крст бевме вработени една шака народ.
Претседател долго време и тогаш беше Даре Џамбаз.
Имавме само едно возило кое го управуваше Миле, а Марко ми беше „шеф“,добар човек,ама тогаш и шефовите работеа, барабар со мене.
Републички Црвен Крст се уште е на истото место и во иста зграда.
Сега не им треба ложач на котел со парно,но нешто може да се најде друго.

Тешко, сега во црвен крст се влезени се профитери и психопати. Порано волонтирав таму, ама повеќе несакам да ги видам. Неверувам дека таму ќе можеш да влезеш, све е зафатено по роднинска и пријателска линија. Инаку моментално Саид си купи нов службен Џип со донирани пари.
Црвен Крст се полоши дури и од МПЦ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom