Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да

Не, од дијаспората
Моја грешка, сепак останувам на ставот дека ја имаш моќта со една единствена изјава да затвориш се и Македонија конечно да биде таа вистинската Библиска земја со главен град Скопје, преименуван во Лидија...

Што нема да ти текне и на тебе... :)

Државата има побитни работи да среди за луѓето... после другото. Гледаш какви проблеми има, ти со глупости си го заморуваш умот...

Моја грешка, сепак останувам на ставот дека ја имаш моќта со една единствена изјава да затвориш се и Македонија конечно да биде таа вистинската Библиска земја со главен град Скопје, преименуван во Лидија...

Што нема да ти текне и на тебе... :)

Државата има побитни работи да среди за луѓето... после другото. Гледаш какви проблеми има, ти со глупости си го заморуваш умот...
Ја знам што ти знеш и ти знаеш што знам јас... кај што сте вие сум бил а кај што сум дај Боже да бидете. Се другото е за да им мачкате очи на кутрите душички.

Чекај, ти сега сериозен си со овие муабети?
Сега почна да се замислуваш и масон дека си? Поточно бивши де масон... откако не успеа со кабалата и магика да ни покажеш што се знаеш, сега масон си?
Знам јас што не знаеш и знам зошто омраза кон езотерија, таква ти е религијата...

Крај немаш :) Држи си крстот и уживај во животот, што се мачиш јас не знам со работи кои се далеку од тебе и тоа што си ти...

Ама форум, се трпи... буткај ;)

откако не успеа со кабалата и магика да ни покажеш што се знаеш, сега масон си?...
Напротив, фино лепо си разглабував за кабалата и магијата ама драго ми е што си знаеш! И уште подраго што признаваш дека масонството не е филозофско ниту политичко движење, како што нели се прикажуе у јавност, нели... Бутај даље!

Последно уредено:
Еј, ако има некој државни обреди кај што секташки се оргијаши, кажете за да можам и јас да си ја исполнам граѓанската должност.
Џабе, нема идење преку ред за тоа.
Ја Хепта го молам со месеци за да ме примат бар еднаш у тие обредите со маски кајшто има оргии и песни од ERA и Енигма у позадина со грозје, вино, месо и магии ама ташак.
Хепта ме игнорира и на фб и тука! :( Никад нејќеле забавните деца да ме дружат...
Ќе си станам јеховин сведок, таму бар ќе ми обрнуваат внимание.

Ја Хепта го молам со месеци за да ме примат бар еднаш у тие обредите со маски кајшто има оргии и песни од ERA и Енигма у позадина со грозје, вино, месо и магии ама ташак.
Хепта ме игнорира и на фб и тука! :( Никад нејќеле забавните деца да ме дружат...
У право си, и за таму сум слушнал дека прават такви забави.

У право си, и за таму сум слушнал дека прават такви забави.
Да се надеваме. Сеа ми е времето да се забавувам, да се дрогирам, да ковам и да слушам рокенрол. Ваљда јеховини имаат такви дружби, ми делуваат ко кул момци!

сите организирани обреди во кои им се обраќа на надприродни сили за било која цел треба да се забранат

А кои са тија „натприродни сили„, разбираш?...[DOUBLEPOST=1466463893][/DOUBLEPOST]

А шо очекуеше: едно влегуење у О.Т.О. и оп-ајд‘ на оргии!...:lolzz:

Е не е ‘воа антички Рим па ај да си прајме кејфот: а бе 21-ви век е ова, ееееејјјј...[DOUBLEPOST=1466464070][/DOUBLEPOST]
Сметам дека прво треба да имаме држава, па после вакви "последна рупа на свирало" прашања.

„Државата пред се‘„-рече фикусот.

Последно уредено:
НЕ треба да се забранат, туку треба субвенции да им се даваат.

Да се надеваме. Сеа ми е времето да се забавувам, да се дрогирам, да ковам и да слушам рокенрол. Ваљда јеховини имаат такви дружби, ми делуваат ко кул момци!
И онака секој ден поминувам од кај нив, баш утре ќе застанам да прашам и да видам како се забавуваат. Имаат голема сала, може да прават и концерти. Може утре и Енрике ќе им биде на афтерпарти.

Ја Хепта го молам со месеци за да ме примат бар еднаш у тие обредите со маски кајшто има оргии и песни од ERA и Енигма у позадина со грозје, вино, месо и магии ...
Енигма е гола вода за хепта. Она само на Δαιμόνια Νύμφη и на некои Triarii се пали. Зато не си добил акцес. Бај де веј, (нешто ко П.С.) циркузи им се перформансите, гледаш и се смееш на ништавилото...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom