Филозовски и Филолошки Фак.

• Креатор на темата Креатор на темата РаЦиННН
  • Време на започнување Време на започнување

Кој факултет е по идеален?

• Вкупно гласачи
    2
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јуни 2016
Мислења
6
Поени од реакции
4
Ново
Здраво на сите,ме интересираат некои работи па местото каде мислам дека ќе ги научам е баш овде.Сакам да се запишам на Филозовски или на Филолошки фак. ме интересира бодувањто за прием,бидејки не бев одличен ученик па дали би можел да се запишам.А другото прашање е во врска со смерот ''Историја на уметност''..која би бил називот после овој завршен смер?И каде всушност треба да бараш работа?Поздрав.

Филозофски за работа според мене ти пропаѓа одма.Со историја на уметност не знам избор во музеј некој и такви ствари.
Филолошки зависи што сакаш да запишеш ама со тоа барем нешо има да се работи.

Филозофски за работа според мене ти пропаѓа одма.Со историја на уметност не знам избор во музеј некој и такви ствари.
Филолошки зависи што сакаш да запишеш ама со тоа барем нешо има да се работи.
Не го лажи детето, и со двата факултета може да работи како аутомеханичар.

Бате ти го префрлив мислењето од претходната тема во темата прашања и одговори, нема потреба од нова, и ти реков конкретно за смерот Историја на уметност да прашаш во темата за филозофски.

Во врска со барањето работа, секој факултет ти нуди можност за работа некаде, до тебе е дали ќе се снајдеш. А како насока на размислување би ти препорачал прво да се запрашаш што сакаш да работиш во иднина, а после да разгледуваш што факултет треба да запишеш за да станеш тоа. Поздрав и секое добро.

П.с: Се пишува филозоФски, а не филозовски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom