Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Како е со закон кај нас има во населбава каде што живеам човек што не стерилизира мачките а има 4 5 ми рече ги носел мачињата да ги убие.

10 пати му објаснив и пари му понудив амс и стар е.

совет?
Земи уби го него и спаси ги мачињата.

Како е со закон кај нас има во населбава каде што живеам човек што не стерилизира мачките а има 4 5 ми рече ги носел мачињата да ги убие.

10 пати му објаснив и пари му понудив амс и стар е.

совет?
Совет? Киднапирај ги мачките и носи ги на стерилизација. Маче сака рипче.

Мојава British Shorthair-ка веќе наполни година и морам да и ја сменам храната со Adult. До сега јадеше Brit Care Kitten со пилешко и мисирка (пробав лосос, добиваше пролив од неа кога беше мала). Сега не знам која од овие три да и ја земам:
1744107408076.png1744107434768.png1744107454323.png

Во првите 2 има лосос, тоа по малку ме плаши. Третата е единствената adult Brit Care храна само со пилешко, ама е за стерилизирани мачки, мојата не е стерилизирана. Некој со искуство со некоја од овие храни?

Оваа Brit Premium е поевтина и читав дека е полоша од Brit Care, плус и таа е за стерилизирани мачки.
1744107613046.png

Или да пробам со друг бренд, за Carnilove исто читав убави рецензии, ова го имаат:
1744107703942.png1744107740341.png1744107799842.png1744107835246.png

Првата е со патка и фазан - за hairball control, втората крап и пастрмка - риба никогаш не пробала, којзнае и дали ќе го јаде ова, третата зајак и пилешко, четвртата јагне и дива свиња - за стерилизирани мачки.

Некој искуство со овие храни? Мислење?

Мојава British Shorthair-ка веќе наполни година и морам да и ја сменам храната со Adult. До сега јадеше Brit Care Kitten со пилешко и мисирка (пробав лосос, добиваше пролив од неа кога беше мала). Сега не знам која од овие три да и ја земам:
Прегледај го приврзокот 448123Прегледај го приврзокот 448124Прегледај го приврзокот 448125

Во првите 2 има лосос, тоа по малку ме плаши. Третата е единствената adult Brit Care храна само со пилешко, ама е за стерилизирани мачки, мојата не е стерилизирана. Некој со искуство со некоја од овие храни?

Оваа Brit Premium е поевтина и читав дека е полоша од Brit Care, плус и таа е за стерилизирани мачки.
Прегледај го приврзокот 448126

Или да пробам со друг бренд, за Carnilove исто читав убави рецензии, ова го имаат:
Прегледај го приврзокот 448127Прегледај го приврзокот 448128Прегледај го приврзокот 448129Прегледај го приврзокот 448130

Првата е со патка и фазан - за hairball control, втората крап и пастрмка - риба никогаш не пробала, којзнае и дали ќе го јаде ова, третата зајак и пилешко, четвртата јагне и дива свиња - за стерилизирани мачки.

Некој искуство со овие храни? Мислење?
Немам лично искуство со овие храни ама ја би и земал некоја од тие за стерилизирани мачки. Ако планираш да ја стерилизираш после нема да мора да менуваш храна, од старт ќе ја навикнеш на таква.

Па дури и да не ја стерилизираш пак е соодветна, нема никаква штета да јаде таква ако и се допадне. Прилагодените храни за стерилизирани мачки се демек помалку калорични под препоставка дека мачката е попасивна и помалку троши енергија.

Најбитно е храната на која ќе се навикне да им биде нон стоп достапна за продажба и да ја носат во повеќе различни пет шопови.

Немам лично искуство со овие храни ама ја би и земал некоја од тие за стерилизирани мачки. Ако планираш да ја стерилизираш после нема да мора да менуваш храна, од старт ќе ја навикнеш на таква.

Па дури и да не ја стерилизираш пак е соодветна, нема никаква штета да јаде таква ако и се допадне. Прилагодените храни за стерилизирани мачки се демек помалку калорични под препоставка дека мачката е попасивна и помалку троши енергија.
Прашав човек кој е поупатен, ми рече дека според него овие Carnilove се дури и подобри од Brit Care (иако интернетот не вика така). Штосот со Carnilove е што се направени од суровини кои ги има во природата, а не се одгледуваат, така месото е од дива свиња, патка, фазан, зајак, елен, а додатоците разни природни бобинки и тревки. Исто како Brit Care има 0 житарици и 0 компир. Се одлучив за таа за hairball од фазан и патка, па ќе видиме дали ќе ја сака. Секако, на почеток, додека ја навикнам, ќе и ја мешам со Brit Care Kitten.
Најбитно е храната на која ќе се навикне да им биде нон стоп достапна за продажба и да ја носат во повеќе различни пет шопови.
Не купувам од пет шопови, си нарачувам директно од увозникот или од друга фирма од Скопје која ги продава по иста цена како увозникот. Знам дека ги има и во некои пет шопови, ама вака ми е полесно - купувам цела вреќа со бесплатна достава до дома и едно 5-6 месеци сум раат.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom