Продавам, купувам, менувам...

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
ЦРТ немој да купуваш, Јане ти објасни. А ако сакаш 20.1" ЛЦД што не е вајдскрин и што има блиндиран екран што немоеш со базука да го скршиш и што кошта 300-320 евра, јави ми се. Ако го има сеуште на лагер де!:smir:

Да, баш таков ми треба, пошо ќе идам у Ирак на војно поле, па да поиграм нешо додека нема акција...

Ми треба некој до 13 000 ден. над 20" и да не е WIDE!

И кажете ми неколку причини зашто да не земам CRT?
LCD e поекономичен, троши помалку струја, не ги замара очите толку (има и филтер за CRT, значи исто е), зафаќа помал простор.

Сево ова ич не ми е битно, значи, дајте некоја друга причина, зашто би зел LCD а не CRT (кој е околу 100 евра поевтин...)

Поздрав :smir:

ДМи треба некој до 13 000 ден. над 20" и да не е WIDE!

Со среќа! Таков не постои. Ти реков скапи се. Овој не е скап зашо е блиндиран, туку затоа што е 20.1 а не е wide.

И кажете ми неколку причини зашто да не земам CRT?

Мртва технологија? Главоболки? 21инчните се по 3-40 кила? Едвај стои на биро? Уште некоја причина?

Шиткам P4 3GHz Ht 2 MB cache.
Или мењам за q6600...

Јеботе Анриел 3,ми сецка! :)

Мртва технологија? Главоболки? 21инчните се по 3-40 кила? Едвај стои на биро? Уште некоја причина?

Сеуште ненадминати во ms и без разлика на која резолуција ќе ја тераш играта,нема да имаш trailing.
Ако земеш 21 инч LCD,рачунај мораш минимум резолуција од 1280 * 1024,рачунај ќе мора да менуваш компоненти на секои 6 месеци,само заради таа проклета резолуција :)

Иам 22 инч Тринитрон Сони ЦРТ, можда тежи некои 7-8 кила,можда е голем позади,ама сеуште го нема тој ЛЦД монитор кој ќе даде појасна слика и кој има побрз одзив.
Остај шо ти зборат овие,слушај ти од гејмер совет :)

Сеуште ненадминати во ms и без разлика на која резолуција ќе ја тераш играта,нема да имаш trailing.
Ако земеш 21 инч LCD,рачунај мораш минимум резолуција од 1280 * 1024,рачунај ќе мора да менуваш компоненти на секои 6 месеци,само заради таа проклета резолуција :)

Иам 22 инч Тринитрон Сони ЦРТ, можда тежи некои 7-8 кила,можда е голем позади,ама сеуште го нема тој ЛЦД монитор кој ќе даде појасна слика и кој има побрз одзив.

Тоа се бараше! :smir:

Дојди кај мене и види го Самсунгот што го имам. 22" на 1680х1050, одзивот се разликува од ЦРТ, но не е доволно за твоето око да го забележи (откога станавте толку префинети што +1ms ќе ви пречи?)
А појасна слика со олку живи бои...

Дојди кај мене и види го Самсунгот што го имам. 22" на 1680х1050, одзивот се разликува од ЦРТ, но не е доволно за твоето око да го забележи (откога станавте толку префинети што +1ms ќе ви пречи?)

за тоа си у право, мислам дека +1мс не менува ништо, и јас сум за ЛЦД,позз

Тоа со риспонс тајмот е решено на новите ЛЦД-еа, веќе не е така како што беше. Исто и со резолуцијата, ЛЦД-ата имаат повисока резолуција по инч.

Второ тие 7-8 кила помножи ги со 4. Нема шанси да ти е толку лесен мониторот. Мојот ЛЦД е 8 кила, 9 со кутија и документи.

Точно е дека сеуште не постои ЛЦД кој ке даде појасна слика и побрз одзив од ЦРТ, ама во денешно време разликата е толку мала што само најистренираните очи (хардкор гејмери, графички дизајнери итн) можат да ја приметот.

Остај што ти зборат другите, слушај од гејмер совет! :smir:(да да и јас сум)

Ајде народе да пробам

Pentium 2 450MHz
192 MB Ram
nVIDIA geforce 4 64 MB DDR TV Out DVI
CDR +/-
16 MB HD
Monitor Compaq 17" CTR

Цела конфигурација е на Compaq

Тоа со риспонс тајмот е решено на новите ЛЦД-еа, веќе не е така како што беше. Исто и со резолуцијата, ЛЦД-ата имаат повисока резолуција по инч.

Второ тие 7-8 кила помножи ги со 4. Нема шанси да ти е толку лесен мониторот. Мојот ЛЦД е 8 кила, 9 со кутија и документи.

Точно е дека сеуште не постои ЛЦД кој ке даде појасна слика и побрз одзив од ЦРТ, ама во денешно време разликата е толку мала што само најистренираните очи (хардкор гејмери, графички дизајнери итн) можат да ја приметот.

Остај што ти зборат другите, слушај од гејмер совет! :smir:(да да и јас сум)
Разлика у цена 200 евра.ЦРТ квалитетно можеш да најдеш од 100 до 150 евра (јас Сонито го змеав за 100 евра пред 1 и пол година),а ЛЦД какви што викаш ти се негде 20.000 ден значи околу 350 евра.
Ако си гејмер,побитно ти е она што е на екранот,отколку она што е позади него.
А за тежината,демек ти секој ден ќе бришеш прашина позади него па ќе го креваш :S

Не знам,поентата ми е,не фрлај за џабе пари,ЛЦД е за женски,чиста естетика за поголема цена,место ЛЦД земи уште една 8800 и бапни ја у СЛИ :)

Mac)), еве ти само една добра причина зошто да не земеш ЦРТ: НЕМАТ! Јасно? :)
Тоа со цената важело некогаш но не и денес. Имам продавница за IT опрема и знам што зборам. Тогаш данокот беше еднаков за CRT и LCD а и цената на LCD беше висока. Денес цената на LCD мониторите е падната многу + данокот на тие монитори е 5% (во споредба со CRT кој е сеуште 18%).

Крајсис мислиш ќе ти ја тераше на било која друга графичка освен 8800 и 3850?

Пробај пушти на 1024,па кажи ми дали ќе остане 1мс одзивот.
Најинтересен тест :
Пушти Pro Evolution Soccer на 800*600,земи ги манчестер и гледај црвени линии по цел екран :)

Ако имаш пари на пола година да ставаш нови компоненти редовно,земи го самсунгот.

Ако немаш,земи си ЦРТ и не се замарај со тоа да играш во некоја нативна резолуција.

Принц дојди во сервис,ќе ти даам какви ти душа сака ЦРТ-а,има Dell,Sony итн...

Imam nov neupotrebuvan RUTER ASUS za cena od 1500 denara.

Ајде народе да пробам

Pentium 2 450MHz
192 MB Ram
nVIDIA geforce 4 64 MB DDR TV Out DVI
CDR +/-
16 MB HD
Monitor Compaq 17" CTR

Цела конфигурација е на Compaq
а цена?!?

16мб хард диск?
мегабаји?сигурно мислеше на 16 гигабајти?
хмм...не ми се верува дека ќе го продадеш над 60евра...
а што ти текна да го продаваш? да не ти зафача место?

Aјмо, ми треба нов компљуктор за праење повкусна Кајгана и поефикасно делење банови.

Дајте предлог конфигурации со цени, по можност на фактурче, 2-3 ратички се рачунаат како предност.

И даунлоуд, нешто такво нарачаа ми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom