Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е јасно нешто, со оглед на тоа дека приватниве немаат места за купување карти како ЈСП и картата се „купува“ кај возачот, тоа значи дека од 1ви јануари цената на возење во приватните автобуси ќе биде 60 денари или ќе биде како и сеа 25 до мај ?

А за ЈСП, до мај си купуваш карти за 10 возења и ич не ти чуе, а после мај си идеш пешки сегде или со точак и пак не ти чуе :D

А за ЈСП, до мај си купуваш карти за 10 возења и ич не ти чуе, а после мај си идеш пешки сегде или со точак и пак не ти чуе

така некако ќе биде изглеа.

Е ова се чекаше после бесплатниве на пензионерите и студентите. Некој без пари, а некој дупло ќе плаќа. [emoji4]

Ќе намалуваме загаденост, со стимулирање на јавниот превоз. Со дупло поскапи карти. Генијално.

Важно Брутус одма отворил контра тема, за купување куќи. :vozbud:

Не се нормални.

А шо е најтрагично, у продажба се пуштени САМО пластифицирани картички кои се персонализирани ( за студенти, за пензионери и месечни ) . И да сакаш, немоеш да си купиш - па уште и ќе ги поскапуеле од први. Ова или ќе се пролонгира, или ќе ни го збиберат лоповиве.

Реалност:
- цената на бензинот континуирано паѓа;
- загадувањето е на светско рекордно ниво.

Мерки:
- поскапување на јавниот превоз;
- сечење на сите дрва у градот.
(y)

Да беше некоја друга власт у некоја друга земја, ќе се изначудев.

Она што ми е најневеројатно во целата приказна е дека ги поскапуваат пред избори. Како Грујо да сака да каже, што ве ебам, ќе гласате за мене дури и се да ви поскапам.

И ќе гласаат. Фасцинантно.

Она што ми е најневеројатно во целата приказна е дека ги поскапуваат пред избори. Како Грујо да сака да каже, што ве ебам, ќе гласате за мене дури и се да ви поскапам.

И ќе гласаат. Фасцинантно.
Нема да иде ова како брејкинг њуз на Сител :toe:

Нема да иде ова како брејкинг њуз на Сител :toe:

Нема се разбира, но не е нешто што можеш да го скриеш, како Мерцедесот на Грујо на пример. Ќе нема човек во Скопје што за најмногу недела дена нема да знае за ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom