Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
А зашто па мислите дека со овој проект веќе се поткупени студентите и сигурно ќе гласаат за него? Тоа што нашле неколку гревчиња не значи дека сите студенти исто размислуваат. Еве ја како студент ќе си го искористам овој проект или како да го наречам и тоа со мерак ама да гласам за нив па и за другите никогаш

А зашто па мислите дека со овој проект веќе се поткупени студентите и сигурно ќе гласаат за него? Тоа што нашле неколку гревчиња не значи дека сите студенти исто размислуваат. Еве ја како студент ќе си го искористам овој проект или како да го наречам и тоа со мерак ама да гласам за нив па и за другите никогаш
Затоа што на форумов постои група на луѓе кои си замислуваат дека се интелектуално супериорни во однос на 99.9% од населението во светот. Тие се најмудрите и најискусните и не се подложни на никакви манипулации. Од друга страна другите се овци кои секој може да ги манипулира. Ме мрзи да преведувам но отприлика за ова се работи:
Комплекс више вриједности је један од начина којим особа са комплексом ниже вриједности може покушати да побјегне од сопствених тешкоћа. Та особа претпостави да је супериорна онда када није, и овај лажни успјех представља компензацију за осјећај инфериорности који она не може да поднесе.

Последно уредено:
Одсекогаш сум тврдел дека јавниот превоз треба да биде за секој бесплатен... и тоа ќе биде за некое време ( најверојатно ) иако е и малку апсурдно моето тврдење но идејата е одлична.
Човекот Грујо покрај тоа што прави вакви потези пред избори , така и се предвидени тие чекори да се направат и тоа не случајно пред избори затоа што ако во изминатите години се тоа реализирал сега ќе немаше што да реализира така да ја подржувам идејата и на секому би му одговарала.
Нема ништо лошо во тоа да секој да има право да се вози во градски превоз и да иде у кино, и да се вози на жичара , воз во некој одреден ден... патем , тоа не би било само едно празно ветување туку 100% реализирано ќе биде а доказ за тоа е претходните негови ветувања и реализации на истото.[DOUBLEPOST=1449664762][/DOUBLEPOST]

Да не испадне дека ширам насилство { сакав многу по хардкор израз да употребам во замена на ќотек } , треба да се преваспитаат и да научат да поштуваат и да соработуваат со дадените идеи со можност за надополнување на квалитетот на идејата.
Мислам дека тоа е најкоректен дил што може да капне.
У право си, он се до сеа сите проблеми шо го имаше во државава ги реши, еве глеаш и на терен оние комуналните работи ги реши више, и остана уште ова со бесплатново возење, ама еве и тоа сеа го реши.
Исто си у право и за делот зошто баш сеа, зошто нели иначе после немаше да може да состави програма за избори. Ете не за џабе сеа бара од нас граѓаните да му ја праиме програмата за избори.

Ova ke ima efekt isto kolku i tabletite sto im gi dodelija, po nekolku meseci koj gi spomenuva tabletite ? Nikoj, taka i ova za edna nedela ke se zaboravi, ovakvi proekti najavuva samo politicar koj e vo tezok ocaj.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Сендвич-мен у плава танга, а зиам стипендија од МОН? Со сите играм бе, глеаш, а не ко тебе. ;)
:pos:

Абе буци, да си жив и здрав, ме изнасмеа. Иначе, признавам, не можам со тебе. Ти со сите играш, од сите страни сендвичи, затоа си толкав.

Шала на страна, друго му беше муабетот.
До вчера кукавте за бесплатен јавен превоз, а денес, откако ви го овозможија тоа - не чинело, не било главен приоритет, сакаат да нè купат со 2000 денари месечно, државата била презадолжена и други патетични оправдувања. Како тогаш кога протестиравте не ви текна дека државата е презадолжена?

Било популизам пред избори, LOL. А избори има секоја година, и сè е популизам.

Работава е сакаме црнец да нè ебе, ама не сакаме да ни влезе. Истите тие што го глорификуваа студентскиот пленум како чисто, слободоумно, независно и натпартиско тело, и што плукаа по секој оној кој ќе проба да им даде совет или критика, сега кукаат и плукаат по тоа за што се бореле и протестирале. Мислам, ептен провидни сте, и лицемерни.

Тие што го создадоа пленумот, си се самопромовираа и сега партија ќе си направат. Сосема очекувано. Останаа уште неколку амбициозни СДММ плакатолепачи, желни за докажување пред штабскиот пастир, демек активни. LOL.

Знаеш што е најтрагично? Најтрагично е што не добиваат ни сендвич, туку само ветување дека ќе ги вработат откако ќе се смени власта. 10 години со истото да те лажат, значи кое очајно и неспособно тенеќе треба да си. Дури ни јас немам соодветен термин за човек кој може да го купиш со "ветар во магла".

Иначе, ти буци не мора да сфаќаш лично. Тебе те земам само како пример пошто си ми останал во сеќавање како член на студе... пардон, Сендвич Пленумот.

Значи конечно го прифатија предлогот на опозицијата од пред неколку години (и цела останата непартиски приврзана јавност)? Браво за одлуката! (y) Какви работи финансираме, барем нека искористат нешто и оние на кои навистина им треба бесплатен превоз :)

Абе курназ еден, мислиш си ме навредил ако ми викаш буци и ако ми кажеш дека сум многу широк. :D Неам ја комплекс па да се навредувам од тоа. :D

Иначе мене ми ветија место заменик министер, пошто таман ќе дипломирам идната година, одма после тоа влегувам у министерство (било кое), за 1 година максимум станувам заменик-министер. И тоа на 22-23 години, што е многу боље него 26-годишниов заменик-министер што го ставија сеа во МИОА. После добиваме нови избори и бам, баш на 25-26 министер.

Абе курназ еден, мислиш си ме навредил ако ми викаш буци и ако ми кажеш дека сум многу широк. :D Неам ја комплекс па да се навредувам од тоа. :D

Иначе мене ми ветија место заменик министер, пошто таман ќе дипломирам идната година, одма после тоа влегувам у министерство (било кое), за 1 година максимум станувам заменик-министер. И тоа на 22-23 години, што е многу боље него 26-годишниов заменик-министер што го ставија сеа во МИОА. После добиваме нови избори и бам, баш на 25-26 министер.
Дека рече со сите играш, а тоа значи повеќе сендвичи, поголема килажа. Така ми дојде, не се лути одма, и ти па... :D

Јас ќе имам бесплатен превоз, чии што трошоци на јсп ќе ни ги надоместуваат тродупло нашите дома со даноци на приватни фирми и енормни казни што се над секој здрав разум.
Оние шо имаат помалку среќа, родителите им се во државна администрација и го поздравуваат овој потег.
Мене ме плаши.

Стаса фактурата од ЈСП за „бесплатниот превоз“

Поскапува користењето на услугите на јавниот градски превоз во Скопје. Најпопуларните билети за едно возење ќе имаат зголемена цена од 1 јануари 2016 година, додека билетите за 10 возења ќе ја имаат идентичната цена со електронските картички, но ќе важат само 15 дена. Купувањето на билет во автобус на ЈСП-Скопје по Нова година ќе чини дури 60 денари. Од 30 на 35 денари е зголемена цената на оној билет што е дополнет на електричната картичка вон автобусите. Ако граѓаните сакаат да платат билет со мобилен телефон, тогаш тоа ќе ги чини 40 денари. Ноќниот билет платен со електронска картичка и понатаму ќе чини 40 денари, но за оној платен со мобилен телефон ќе мора да се одвојат 50 денари.

Едно возење ќе чини 35 денари и за 1-ва и за 2 зона, со што фактички возењето сега без разлика на растојанието и релацијата ќе чини колку што сега чини возење во 2., односно приградска зона, со еден купен билет на билетарница. Доколку сакате да купите билет директно од возачот на автобусот ќе мора да платите 60 денари. Ќе остане цената за билетот за 10 возења од 250 денари во градска, односно 1. зона, а тој за двете зони ќе чини 300 денари - односно, цените се како и досега. Овој билет ќе има важност од 15 дена.

http://dnevnik.mk/?ItemID=8BD9EA5D9C8CEB4AA2D73F0127082789

Ќе им скапат црвените кинези со пензионери и средношколци и студенти. Мора некој да го плати тоа, а тоа као и секогаш е обичниот граѓанин.

Само се чекаше на ова, како што кажав сите тие бесплатни работи за одредени групи, ние ќе ги платиме од свој џеб :icon_mrgr:
Карта за десет возења со важност од 15 дена, е уште ова го немав видено :cuc::cuc::cuc:

Баш да видиме дали ова ќе оди како главна вест на кајронот на Сител во текот на цела недела :icon_lol:

Последно уредено:
Епа легализација на марихуана, гага за студентите (нешто што се бараше со години и јавно го поздравувам потегот), идат избори им требаат пари. Мораше да пукне негде...и ќе го јадеме немиен ние што не сме буџетари ќе плаќаме за сите!

Најголемата манипулација е со 30 денара билет. Има луѓе (као ја) што не користат често...ама си купуеш два билета за 60 денара и завршуеш работа кај шо треба. Сеа мораш да идеш да надополниш и немоеш колку ти шо сакаш, ти глави 200 денара у картица за џабе.[DOUBLEPOST=1450432243][/DOUBLEPOST]
Само се чекаше на ова, како што кажав сите тие бесплатни работи за одредени групи, ние ќе ги платиме од свој џеб :icon_mrgr:
Карта за десет возења со важност од 15 дена, е уште ова го немав видено :cuc::cuc::cuc:

Баш да видиме дали ова ќе оди како главна вест на кајронот на Сител во текот на цела недела :icon_lol:

Тоа и ми е поентата, зошто ме ограничуваш колку да се возам за мои пари?!
која е логиката? Ќе ги искористам КОГА МЕНЕ ќе ми требаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom