Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Erdogan apologizes to Putin over death of Russian pilot, calls Russia ‘friend & strategic partner’:blablab:

https://www.rt.com/news/348562-putin-erdogan-turkey-pilot/
Турчинов се извинуе џоа напупена була :pos: Наместо да се издигне како нов Султан Сулејман, тој кутриот заврши како сестра Љубе. Додуше ни Љубе волку не се извинуваше.

Дајте му сега на Османлијата нека отвори слаткарницата во Хрватска, и така за кичма, р'бет и достоинство не го бива. :D[DOUBLEPOST=1467057447][/DOUBLEPOST]
Не сме на подфорум животни и миленичиња.

Последно уредено:
Турчинот го изеде немиен, а заради него и цел народ во Турција страда, кога ке ми текне колку се трескаа од земја козебачите тогаш:lolzz:

Ајде сега кај чичко Путин на бакни рака.

Глупи сте вие жими све.

Еден Израел во секоја прилика и се извинува на Турција па никому ништо пак си тера по свое, и Ердоган според мене направи многу паметен потег. Еднаш ќе ти соборам авион, после некое време ќе ти се извинам па ќе продолжиме како ништо да не се случило.

Ердоган според мене излезе мајчин, и браво за овој потег, покажа дека нема да дозволи никој да си поигрува со интегритетот на Турција во даден момент.

Глупи сте вие жими све.
Еден Израел во секоја прилика и се извинува на Турција па никому ништо пак си тера по свое, и Ердоган според мене направи многу паметен потег. Еднаш ќе ти соборам авион, после некое време ќе ти се извинам па ќе продолжиме како ништо да не се случило.

Ердоган според мене излезе мајчин, и браво за овој потег, покажа дека нема да дозволи никој да си поигрува со интегритетот на Турција во даден момент.

Да и Путин така вика, дека откако му се извиниле ќе заборави се како ништо да не се случило :icon_lol:

Турција пробува да ги ублажи односите со Русија откако виде дека ја шитнаа Американците и Франција со тоа што им помагаат на Курдите во Северна Сирија со оружје и логистика

Глупи сте вие жими све.

Аха а од каде тие приказни дека Израел се извинувал на Турција? :icon_lol:
Така ли вас јуруците ве тешат проердоган медиумите?

Глупи сте вие жими све.

Глупи сте вие жими све.

Nokoj ne si poigruva so integritetot na Turcija, a najmalku pa Rusija. Sultanot misleshe vojna ke vojuva so Rusija a USA ke i drzhi grb. Eden izguben avion za Rusija ne znachi nishto, vo sluchajot Turcija beshe taa shto izgubi so sankciite.
Erdogan ne pokazha nishto i nemoj da mislish deka se ke prodolzhi kako nishto da ne se sluchilo, "sve se vracha, sve se placha".

Нетанјаху и‘ се извини на Турција
http://m.dw.com/mk/нетанјаху-и-се-и...5?maca=maz-TB_maz_dnevnik_KOPIE-4629-xml-mrss

А во меѓувреме

27.06.2016
http://www.libertas.mk/izrael-i-turtsija-postignaa-dogovor-za-normalizirane-na-odnosite/

Последно уредено:
Да и Путин така вика, дека откако му се извиниле ќе заборави се како ништо да не се случило :icon_lol:

Турција пробува да ги ублажи односите со Русија откако виде дека ја шитнаа Американците и Франција со тоа што им помагаат на Курдите во Северна Сирија со оружје и логистика

Па така е ако малце пратиш надворешна политика. Русија тврдеше дека не е навлезен на воздушен простор на Турција па бараше извинување, од другата страна Турција објави тврди докази дека руските пилоти 10-15мин беа предупредени дека ќе бидат урнати, што и се случи.

Поштеди ме од вакви коментари, кога не пратиш и не си информиран што се случува низ светот.

Nokoj ne si poigruva so integritetot na Turcija, a najmalku pa Rusija. Sultanot misleshe vojna ke vojuva so Rusija a USA ke i drzhi grb. Eden izguben avion za Rusija ne znachi nishto, vo sluchajot Turcija beshe taa shto izgubi so sankciite.
Erdogan ne pokazha nishto i nemoj da mislish deka se ke prodolzhi kako nishto da ne se sluchilo, "sve se vracha, sve se placha".

Турција знае дека во евентуална војна против Русите, сите ќе му свртат грб, не се тие толку наивен народ.

Турција знае сѐ, може сѐ и секој чекор е внимателно испланиран на чело со некрунисаниот султан.

Туку, зачестија бомбите во Турција нешто. Како да фалат разузнавачки информации од теренот, кои ги добиваа од руските служби, затоа што беа партнери со Москва.

Не се ситам, да се разбереме. Русија има разузнавачка мрежа во тој регион создавана веднаш после ВСВ. Имаат сателити, војници, доносници кои се специјално концентрирани на таа територија и практично имаат ексклузивен пристап до неа.

Кога зборнаја им кажа дека ќе престанат со поддршка, навистина престанаа со поддршка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom