Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Точно е и се применува, нс полигонот имаш измена во втората вежба (полукружно свртување), несмејш да моташ во место, мора барем малку да се движи возилото, јас во движење мотав и пак добив негативни за тоа ама поминав :)
Посекако не смееше да моташ во место :)
Не прашвам за мене, имам јас положено :)

дали на 17 ипол години може да се почнат да се земаат часови и да се полагат?

дали на 17 ипол години може да се почнат да се земаат часови и да се полагат?

Може да се возат часовите,а за полагање само со наполнети 18 години..

момци слушнав една информација од пријател во врска со камионите и комбињата дека смеело сега да се полага само ако си имал едногодишно возење кола наместо 2 год сега било 1 год и слободно можело да идеш да полагаш за камион оваа информација дали е точна знае некој ??? пошто ако е да идам и да си пријавам за камион а инаку имам веке година ипол изминато и уште 5 6 месеци ми остануват до истекот на 2 год забрана за полагање на камион

Еве еден бумп на темата... имам Б категорија положено, што ми треба и колку чини за да земам и А категорија?

Еве еден бумп на темата... имам Б категорија положено, што ми треба и колку чини за да земам и А категорија?
Да положиш и за А :D
Попуст ќе имаш само за тестојте и евентуално лекарското ако ти важи уште.
Цена околу 15 000, ама незнам точно.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
1200 лекарско, 2300 полагање на полигон и градска(ако положиш од прва), часови и користење на мотор 7000 илјади.Потоа плаќаш во МВР за возачката и сликањето.Не полагаш тестови и прва помош,ама слушаш неколку мото часа.Ова беше во октомври вака, ама се нема променето колку што знам.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
Кога полагаш за бе, немаш по дифолт положено и за сите нижи категории?

А знај некој за колку време ги бришат казнените поени од книшката ако не напрајш прекршок ? Две или три години ?

А знај некој за колку време ги бришат казнените поени од книшката ако не напрајш прекршок ? Две или три години ?
3 години... и нема врска дали ке правиш нови прекршоци или не.. од датумот кога си ги добил ти течат 3 години. ако добиеш нови бодови за новите си течат нови 3 години, за старите си теат старите 3 години...[DOUBLEPOST=1403953866][/DOUBLEPOST]
Да положиш и за А :D
Попуст ќе имаш само за тестојте и евентуално лекарското ако ти важи уште.
Цена околу 15 000, ама незнам точно.
10.000 денари одприика излегува се, ако положиш од прва. лекарско+часови на мотор+часови во предавална+полагање+сликање и возачка= околу 10К денари

а дека ке положиш од прва мало сутра... ако положиш од прва,рачунај се дека си среќајлија и одма уплаќај за лото, има шанси 7-ца да добиеш...

3 години... и нема врска дали ке правиш нови прекршоци или не.. од датумот кога си ги добил ти течат 3 години. ако добиеш нови бодови за новите си течат нови 3 години, за старите си теат старите 3 години...[DOUBLEPOST=1403953866][/DOUBLEPOST]
10.000 денари одприика излегува се, ако положиш од прва. лекарско+часови на мотор+часови во предавална+полагање+сликање и возачка= околу 10К денари

а дека ке положиш од прва мало сутра... ако положиш од прва,рачунај се дека си среќајлија и одма уплаќај за лото, има шанси 7-ца да добиеш...
Eпа добро, изгледа се поевтинило нешто во државава. Јас ко полагав само часојте и полагањето (тестој и вожња) коштаја над 10 000

незнам дали е поевтинето и кога си полагал, ама пред година ипол полагаше пријател мој исто толку го фати...

Форумџии, ме интересира дали трицикал "Piaggio MP3", може да се вози кај нас со Б категорија на возачка дозвола? Според рецензиите на европските портали, во Европа овој трицикл се вози со Б категорија...

Благодарам однапред за одговорот.
01_piaggio_mp3_300ie_sport.jpg

Туку што го најдов ова:
http://darko-tt.mk/2010-07-12-02-05-53.html

Гледам во мојава возачка Б1 не постои а овој трицикал крева над 50 км/х...?

Последно уредено:
Здраво да прашам некој случајно да не знај дали има рок на важење потврдите шо ги даваат за ислушаните часој...пошо ги имам скоро година дена во мене,немам одено да полагам па дали ке треба пак да одам на часој или ке ми важат истите.
Оди до автошколата и прашај, би требало да ти траат уште пошто и толку траат околу година дена но ако сакаш да полагаш подобро сега полагај пошто иначе ако почекаш уште малку ќе помине рокот и ќе треба после се од почеток да правиш.

Зашто никогаш не ја гледам датата, идиот сум стварно :tapp: :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom