Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе биде,ретко кој од прва положил.
Знам, зборев со многу луѓе и скоро сите на втора, дури имаше некој и на трета. Ми рече и инструкторот, штом до тука стасавме, ќе се зема возачката :)

Абе луѓе да ве прашам. Денеска полагам градска, ама ништо не бидна, паднав. И сега овие ми рекоа дека треба нели поново да се уплати.

Дека полагав посебно, полигон... посебно градска. И двете ме коштаа по 2.500 = 5.000 заедно. Ама паднав градска, и сега ми бараат пак 2.500 денари, и плус ми бараат 1.500 за да ИЗВОЗАМ 3 ЧАСА??? Нормални ли се овие бре, 4.000 за уплата и 3 часа градска -_-

Дај кажете како иде процедурава... а инаку имам извозено околу 22 / 24 часови до сега.

Повторното полагање треба да е поефтино...
Околу 1700-1800 денари мислам дека е.

3 часа или 3 вожњи за 1500 ?
Во Скопје 400 денари е час, но бидејќи по 2 се возат наеднаш, 800 денари е од вожња :)

Повторното полагање треба да е поефтино...
Околу 1700-1800 денари мислам дека е.

3 часа или 3 вожњи за 1500 ?
Во Скопје 400 денари е час, но бидејќи по 2 се возат наеднаш, 800 денари е од вожња :)
Е нема, пак рекоа 2.500 -_-

Мене ми рекоа прво за 1.000 денари = 3 часа, 1 демек гратис ќе ми даделе. После пак ко се чув со инструкторов, ми рече дека 4 ќе сме извозеле, 2 гратис, љољ.

Е нема, пак рекоа 2.500 -_-

Мене ми рекоа прво за 1.000 денари = 3 часа, 1 демек гратис ќе ми даделе. После пак ко се чув со инструкторов, ми рече дека 4 ќе сме извозеле, 2 гратис, љољ.

У која автошкола, ти кажаа така, ако не е тајна :D

Здраво да прашам некој случајно да не знај дали има рок на важење потврдите шо ги даваат за ислушаните часој...пошо ги имам скоро година дена во мене,немам одено да полагам па дали ке треба пак да одам на часој или ке ми важат истите.

Здраво сакам да ве прашам во врска со возачка дозвола.
Јас сега полагам за Б категорија а веќе имам возачка дозвола само за М категорија. Дали кога ќе положам треба пак истите толпи документи да ги носам и пак да ме сликаат, или ќе можат само категоријата да ми ја впишат на веќе постоечката дозвола?

Поздрав.

Морат се одново зш на пластичната немојт да се дополнвет податоци.

Тоа знам, мислев дали можат од податоците од таа возачка само да направат нова, бидејќи ќе треба инаку пак да се сликам, па уште две слики, па 10 формулари па отисок да ми скенирата па крвна група. И сите други глупости.

Тоа знам, мислев дали можат од податоците од таа возачка само да направат нова, бидејќи ќе треба инаку пак да се сликам, па уште две слики, па 10 формулари па отисок да ми скенирата па крвна група. И сите други глупости.

Оди на uslugi.gov.mk и таму ќе побараш и ќе најш дополнување категорија на возачка дозвола и се шо сакаш за то ќе дознајш.

за Томос аутоматик апн бт атх што дозвола треба М? категорија.. за возење во град ....(Скопје) и да не мрчат џандарите..

Ajde ovde da prasam,
Dali moze dokolku na primer covek izvozi casovi so edna avtoskola i zavrsi sekakvi obvrski so nejze, posle prvoto polaganje padne na gradska, i dali moze da si vozi dopolnitelni casovi so druga avtoskola/instruktor so cel da nauci podobro bidejki ima potreba da nauci poveke a toa nemoze da go ovozmozi prvata avtoskola/instruktor?
Dali ima nekoe pravilo/zakon (link ako ima nekoj) deka MORA DA VOZI DOPLNITELNI CASOVI SO ISTATA AVTOSKOLA/INSTRUKTOR SO KOJASTO E POCNATO SVE OD POCETOKOT?
Blagodaram na site sto mozat da odgovorat i pomognat
Pozzzz

Ме интересира, откако ке ги земеш часовите, дали има временски рок во кој мора да положиш? Бидеќи поминаја 8 месеци откако зедов часови од авто школа, а имам наслушнато дека мора да се положи во рок од една година, иначе се губат часовите, и мора се одново.

Доколку ги имаш положено тестовите, имаш рок година дена да положеш полигон и градска инаку јово наново.

Дали е точно ова ? И ако е, дали е почнато да се применува ?

Точно е и се применува, нс полигонот имаш измена во втората вежба (полукружно свртување), несмејш да моташ во место, мора барем малку да се движи возилото, јас во движење мотав и пак добив негативни за тоа ама поминав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom