Смешно е да ги ставаш во ист кош оригиналните first wave феминистки со оние денес. Феминизмот ги освои сите права за кои се бореше и ги достигна сите цели за кои оригинално се залагаше (и јас всушност се сложувам со многу од реформите за кои се залагаа во тоа време). Денес, самото движење како што постои нема легитимна причина за постоење, а моменталниот трет бран на феминистки како тебе се само еден куп на сексуално исфрустрирани квази-лезбејки кои што го мразат мажот и ја претвораат самата феминистичка кауза во војна против мажот. Вие не сакате еднаквост; Вие само сакате да го уништите мачо мажот, или поедноставно - сите мажи.
Начинот на кој што обичната жена треба да го прослави овој нејзин голем празник е со тоа што нема да дозволи нејзиното однесување и размислување да биде диктирано од ненормални, хистерични жени за кои сите форми на секуален однос, дури и во бракот, се силување.
другар, ти да ме знаеш нема да го мислиш ова за мене. јас не сум геј, а далеку сум и од сексуално исфрустрирана.
јас само сакам една жена ко ќе биде малтретирана и тепана од мажот, да има каде да пријави и во најбрз можен рок да и биде дадена потребната помош и поддршка и изнаоѓање решение. е на тие жени им треба еднаквост и еманципација и за нив треба да се бориме.
вие мажите пак бидете си мачо-мени, немаме ние против. ама мачоменството не го искажувајте преку физичка надмоќ. таму секако победувате, не сме ви рамни. е сега освен ако не сакате да ве пукаме или труеме...
--- надополнето: 7 март 2013 во 15:47 ---
Предлог-прослава на празников.Му кажувате на партнерот дека ќе биде ваша „кучка“ на еден ден (може и на подолг временски период) и му наредувате да ви ги исполни сите сексуални желби.Ако не, тука е
Прегледај го приврзокот 59593
е вака може да славам. фала на идеата

--- надополнето: 7 март 2013 во 15:59 ---
Убава позиција имаш земено на темава за да може да се дискутира

Би сакала да слушнам кои права ги немаш во земјава, а мажите ги имаат? Дали се чувствуваш дискриминирана, дали некој те навредува дека си жена, неможеш да оставриш некакви права и слично? Зошто ти би протестирала, конкретно за ова и ова?
Јас неможам да сфатам денес ние што немаме?
А парите за кафана и онака редовно се одвојуваат од буџет така да јас не го сметам за некаков издаток. Поклони не сакам, поклони не давам на денов. На остатокот од фамилија 365 дена гледам да им удоволам.
јас лично немам некои поголеми проблеми со дискриминацијата. се случувало, не дека не, ама не значајни, оти то ти је машки мозок. не им придавам многу значење оти знам како јас лично да се справам со нив.
би протестирала за сите жени кои се потчинети и немаат право на збор и мислење во сопствениот дом. знам со сигурност дека ги има многу кај нас, од сите националности и религии. на нив им е потребна огромнааааааа подршка за да го споделат својот проблем, да го искажат своето мислење и да излезат од мракот и незнаењето од кое се опколени. најчесто не ни знаат кај треба да одат или што да направат, оти нашите државни служби „доста добро“ си ја работат својата работа.
е сега кога ти и твоите другарки/колешки би ги собраче парите за у кафана на купче, би и дале можност на една малтретирана жена да си ја пронајде иднината, за без страв да може да продолжи да го живее својот живот.
--- надополнето: 7 март 2013 во 16:01 ---
Убава позиција имаш земено на темава за да може да се дискутира

Би сакала да слушнам кои права ги немаш во земјава, а мажите ги имаат? Дали се чувствуваш дискриминирана, дали некој те навредува дека си жена, неможеш да оставриш некакви права и слично? Зошто ти би протестирала, конкретно за ова и ова?
Јас неможам да сфатам денес ние што немаме?
А парите за кафана и онака редовно се одвојуваат од буџет така да јас не го сметам за некаков издаток. Поклони не сакам, поклони не давам на денов. На остатокот од фамилија 365 дена гледам да им удоволам.
јас лично немам некои поголеми проблеми со дискриминацијата. се случувало, не дека не, ама не значајни, оти то ти је машки мозок. не им придавам многу значење оти знам како јас лично да се справам со нив.
би протестирала за сите жени кои се потчинети и немаат право на збор и мислење во сопствениот дом. знам со сигурност дека ги има многу кај нас, од сите националности и религии. на нив им е потребна огромнааааааа подршка за да го споделат својот проблем, да го искажат своето мислење и да излезат од мракот и незнаењето од кое се опколени. најчесто не ни знаат кај треба да одат или што да направат, оти нашите државни служби „доста добро“ си ја работат својата работа.
е сега кога ти и твоите другарки/колешки би ги собраче парите за у кафана на купче, би и дале можност на една малтретирана жена да си ја пронајде иднината, за без страв да може да продолжи да го живее својот живот.