8 Март, како да се слави?

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Жените никогаш не се бореле за своите права, туку истите им биле дадени од мажите без никаква борба, жртва и се останато.Дај не читајте романчиња за некакви “ женски права “ и “ женска борба“.
Еве денес ако сакаат мажите да им ги укинат правата на жените што да не се борат случајно?
Jas mislam deka ne samo sto treba da im se ukinat pravata na zenite,tuku treba i doma da se zaklucat i da im se nalozi samo deca da ragaat.Od toj proklet feminizam,izmislen najverojatno od Evrejkite strada samo beliot covek.Samo neka se zaebat i pomislat da se borat za svoite prava.

Љубов, почит и внимание во текот на целата година. :)
u'r asking too much...
--- надополнето: 7 март 2013 во 13:16 ---
Jas mislam deka ne samo sto treba da im se ukinat pravata na zenite,tuku treba i doma da se zaklucat i da im se nalozi samo deca da ragaat.Od toj proklet feminizam,izmislen najverojatno od Evrejkite strada samo beliot covek.Samo neka se zaebat i pomislat da se borat za svoite prava.
Изгледа кај тебе вродиле плод рекламите на владата....
немој бре толку паника...

Одам на чајанка и пијам вино ем ракија со тетките!
И играме оро и слушам мрсни вицеви.
Исто како лани, и оваа година сум болна, ама глава кршам, атер не кршам :D

На тој ден треба да се излезе на улица, и да се искаже незадоволството од третманот на жената во нашето општество. Треба да се прослави борбата која ја започнале Клара Цеткин, Роза Луксембург и ред други жени кои биле доволно храбри да го изразат своето незадоволство од подредената улога на жената во која живеела и уште живее во овој машки свет.

На овој ден треба секоја од нас да направи нешто повеќе за да еднаквоста меѓу половите биде реалност(која за жал не е сеуште и во овој 21 век). Замислете колку пари би се собрале од сите жени кои даваат по 500, па и повеќе денари по порција во некое ресторантче, само за да слават нешто кое не го разбираат, а камоли да го ценат тоа што некои жени во минатото го направиле за нив. А да не зборувам за парите кои нашиве мажи и деца ги даваат за незначајни поклончиња, само за да ја потцетат жената дека ова е нејзин ден на кој може да оди кај сака и да го слави како таа сака. А што е со останатите 364 дена во годината? Е па тие денови нема одење никаде и нема што да се слави. Ќе седат дома или ќе одат на работа, ќе готват, чистат или не дај боже ќе бидат малтретирани на секој можен начин, само затоа што тие денови не се нивни, не се „значајни“ како овој. На тие денови нема почит за жената.

Смешно е да ги ставаш во ист кош оригиналните first wave феминистки со оние денес. Феминизмот ги освои сите права за кои се бореше и ги достигна сите цели за кои оригинално се залагаше (и јас всушност се сложувам со многу од реформите за кои се залагаа во тоа време). Денес, самото движење како што постои нема легитимна причина за постоење, а моменталниот трет бран на феминистки како тебе се само еден куп на сексуално исфрустрирани квази-лезбејки кои што го мразат мажот и ја претвораат самата феминистичка кауза во војна против мажот. Вие не сакате еднаквост; Вие само сакате да го уништите мачо мажот, или поедноставно - сите мажи.

Начинот на кој што обичната жена треба да го прослави овој нејзин голем празник е со тоа што нема да дозволи нејзиното однесување и размислување да биде диктирано од ненормални, хистерични жени за кои сите форми на секуален однос, дури и во бракот, се силување.

Смешно е да ги ставаш во ист кош оригиналните first wave феминистки со оние денес. Феминизмот ги освои сите права за кои се бореше и ги достигна сите цели за кои оригинално се залагаше (и јас всушност се сложувам со многу од реформите за кои се залагаа во тоа време). Денес, самото движење како што постои нема легитимна причина за постоење, а моменталниот трет бран на феминистки како тебе се само еден куп на сексуално исфрустрирани квази-лезбејки кои што го мразат мажот и ја претвораат самата феминистичка кауза во војна против мажот. Вие не сакате еднаквост; Вие само сакате да го уништите мачо мажот, или поедноставно - сите мажи.

Начинот на кој што обичната жена треба да го прослави овој нејзин голем празник е со тоа што нема да дозволи нејзиното однесување и размислување да биде диктирано од ненормални, хистерични жени за кои сите форми на секуален однос, дури и во бракот, се силување.

Гледам збориш за Светски рамки така да би сакала да те прашам што се случува во Индија и во Арапскиот свет? Што се случува кај Албанките во Македонија?
Неможеш да бараш цело движење кое се залага за светски рамки да го изедначиш со правата на жената кај нас, во Германија, Шведска, Италија итн.

Кога тебе ќе ти го исечат клиторисот за да не чувствуваш задоволство, или ќе те заклучат во темно собиче кога ќе имаш месечен циклус, ќе имаш право да го критикуваш феминизмот.

Јас не го славам овој ден.Не ми се допаѓа начинот на кој најчесто се слави, а и не се пронаоѓам во кафанскиот стил на прослава.Да не бидам сфатена погрешно, немам ништо против оние што го слават на ваков начин, само јас не сум таков тип жена.Секоја чест на жените кои не го чекаат овој ден за да добијат малку внимание.Во однос на правата, сметам дека целта е одамна постигната и не гледам никаква дискриминација на жените(барем на овие нашиве).Јас не сум се почувствувала дискриминирано и обесправено досега.Единствено што правам на овој ден е тоа што ѝ честитам роденден на мајка ми.:D

Јас не го славам овој ден.Не ми се допаѓа начинот на кој најчесто се слави, а и не се пронаоѓам во кафанскиот стил на прослава.Да не бидам сфатена погрешно, немам ништо против оние што го слават на ваков начин, само јас не сум таков тип жена.Секоја чест на жените кои не го чекаат овој ден за да добијат малку внимание.Во однос на правата, сметам дека целта е одамна постигната и не гледам никаква дискриминација на жените(барем на овие нашиве).Барем јас не сум се почувствувала дискриминирано и обесправено досега.Единствено што правам на овој ден е тоа што ѝ честитам роденден на мајка ми.:D

У каков стил се пронаоѓаш за прослава?:) (чисто информативно ме интересира)

У каков стил се пронаоѓаш за прослава?:) (чисто информативно ме интересира)
Па на пример рок-забава во некое кафуле.:) По можност со бенд во живо.;) Абе маче ептен не сум кафански тип.Ниеден алкохол нема да ме помрдне од стол ако појдам во кафана.Ко свенат цвет ќе бидам.:icon_lol:

Гледам збориш за Светски рамки така да би сакала да те прашам што се случува во Индија и во Арапскиот свет? Што се случува кај Албанките во Македонија?
Неможеш да бараш цело движење кое се залага за светски рамки да го изедначиш со правата на жената кај нас, во Германија, Шведска, Италија итн.

Кога тебе ќе ти го исечат клиторисот за да не чувствуваш задоволство, или ќе те заклучат во темно собиче кога ќе имаш месечен циклус, ќе имаш право да го критикуваш феминизмот.

Членката која ја цитирав зборува конкретно за Македонија. Јас последен пат кога погледнав од прозор го видов Скопје, а не Африка. Ако сметате дека жените во Африка немаат права, купете си билет и одете и дејствувајте. Ја имате мојата целосна подршка...

Членката која ја цитирав зборува конкретно за Македонија. Јас последен пат кога погледнав од прозор го видов Скопје, а не Африка. Ако сметате дека жените во Африка немаат права, купете си билет и одете и дејствувајте. Ја имате мојата целосна подршка...

Младиќу нит сум слепа, нит сум глупа. Она збори за Македонија, ти збориш за оргиналните феминистки кои ако добро се сеќавам не биле Македонки или ти по Скопје од прозор ги гледаше?
Значи ем ги мешаш поимите, ем ми се врекаш, па и го погоди човекот кој го интересираат китовите во Атланскиот океан или мачките во контејнери што скакаат.
За светско движење има простор за светски рамки. А за Македонија нека се соберат Албанките и нека си ги бараат правата. Јас за нив да зборам немам намера бидејќи ако молчиш сестро ако ти е!

Предлог-прослава на празников.Му кажувате на партнерот дека ќе биде ваша „кучка“ на еден ден (може и на подолг временски период) и му наредувате да ви ги исполни сите сексуални желби.Ако не, тука е
images.jpg

ма денес не би ни можеле да ни ги укинете, еволуиравме ние(жените), а еволуираше и дел од вас(мажите).
а јас ќе бидам прва на улица, ако се случи тоа!
Под еволуција на дел од мажите сакаш да кажеш феминизирање и попедерчување ?
Е да во право си, како сега шо има пичици помеѓу машкиот род никогаш.
--- надополнето: 7 март 2013 во 14:40 ---
Младиќу нит сум слепа, нит сум глупа. Она збори за Македонија, ти збориш за оргиналните феминистки кои ако добро се сеќавам не биле Македонки или ти по Скопје од прозор ги гледаше?
Значи ем ги мешаш поимите, ем ми се врекаш, па и го погоди човекот кој го интересираат китовите во Атланскиот океан или мачките во контејнери што скакаат.
За светско движење има простор за светски рамки. А за Македонија нека се соберат Албанките и нека си ги бараат правата. Јас за нив да зборам немам намера бидејќи ако молчиш сестро ако ти е!
Ај ај не бладај, да не беа комуњарските даскали шамија ќе носеше и кај кравите ќе ринеше,или ќе си печела стомни и грниња, во македонија нити се избориле нити пак мрднале со мал прст за еманципација, со сила се еманципирани жените овде не само во мк туку и на цел балкан, до 58 1 од 3000 жени знаела да пишува и да чита, додека кај мажите тоа било 1 на 100 со сила биле влечкани во вечерно да завршат основно образование и да научат да читаат и да пишуваат.
И сега ти најде шиптapкитe да ги критикуваш да се избореле ?
Имате среќа што македонецот у душа е папупчар не дека вас нешо ве бива или дека сте се избориле :D

Ај ај не бладај, да не беа комуњарските даскали шамија ќе носеше и кај кравите ќе ринеше,или ќе си печела стомни и грниња, во македонија нити се избориле нити пак мрднале со мал прст за еманципација, со сила се еманципиранои жените овде не само во мк туку и на цел балкан, до 58 1 од 300 жени знаела да пишува и да чита, додека кај мажите тоа било 1 на 10 со сила иле влечкани во вечерно да завршат основно образовани и да научат да читаат и да пишуваат.
И сега ти најде шиптapкитe да ги критикуваш да се избореле ?
Имате среќа што македонецот у душа е папупчар не дека вас нешо ве бива или дека сте се избориле :D
Ај ти од 58ма врати се во 2013 да не испадне работава ами сега компјутер имате тогаш немавте.. Бош муабети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom