D
Deleted member 95595
Гостин
Не подржувам доење во јавност во никој случај. Ама тоа "доење во јавност" треба прво да го дефинирате што точно значи. Жена ми 2 години ја доеше ќерка ми, со 0 додаток на вештачко млеко, ниту еднаш не и дадовме млеко во прав, значи 100% ќерка ми цицаше. Сме биле во милион различни ситуации кога ќе морала жена ми да ја нацица ќерка ми, и на свадби, и на родендени и во кафичи и на шетање низ град ама секогаш кога ќе дојдеше таква ситуација или ќе се бараше соодветно место ако можеше, целосно настрана од луѓе да се тргни или ако веќе мораше да е "јавно" цицањето, целосно ќе се покриеше жена ми со некое чаршавче или нешто, немаше на сред плоштад да ја извади цицката и да стојт така да ја гледат цел град. Значи цицање во јавност ок, ама има начин да се прави тоа културно, а не како брачеда ми од Шведска на сред маса ја слече цицката дома ми и му ја шљакна на детето да цица, а тука сите дома седиме и гледаме. Или седнала некоја жена на клупа на сред град, и цицкатабистаена да цицат детето. Ќе си се покриеш, ќе си носиш и ќе си ставиш едно мало, лесно чаршавче преку главата од бебчето, за да не се гледа. А не па дека дошло баш да мораш и сред чаршија да доиш, секогаш имаш некое местенце, поодвоено што е, подзаскриено и нефрекфентно кај шо можиш да го надоиш на раат бебето.
Автоматски споено мислење:
Не ми е тенденциозно прашањево, да не сфатиш погрешно, ама во градски автобус го доеше бебето или на подолга некоја релација, при некое патување?Треба да и кажеш, сакаш да ти прснам на јазик малку
По кафичи немам доено, нај јавно место у автобус.. ама до марама покриена.. јер ако извадам цицка надвор на отворено ќе отиде и автобус и патници у к*рац.