Тутунска Банка Paypass

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.116
Поени од реакции
1.401
Локација
Скопје
Сега приметив дека Тутунска Банка почнале да нудат Paypass картици. Е сега имам една дилема. Јас имам активирано пакет за млади оној до 24 години што е и имам Маестро картица. Ме интересира дали јас можам да ја заменам сегашната со оваа новата? Исто така на вебстраната не е објаснето дали новата картица Маестро/Мастеркард е еден ист продукт или 2 различни продукта? Доле во објаснувањето вели дека безконтактно плаќање е овозможено само за Мастеркард картиците и сега не разбирам дали тоа важи и за Маестро?

http://www.nlbtb.com.mk/Default.aspx?mid=197&lId=1

Сега приметив дека Тутунска Банка почнале да нудат Paypass картици. Е сега имам една дилема. Јас имам активирано пакет за млади оној до 24 години што е и имам Маестро картица. Ме интересира дали јас можам да ја заменам сегашната со оваа новата? Исто така на вебстраната не е објаснето дали новата картица Маестро/Мастеркард е еден ист продукт или 2 различни продукта? Доле во објаснувањето вели дека безконтактно плаќање е овозможено само за Мастеркард картиците и сега не разбирам дали тоа важи и за Маестро?

Maestro/MasterCard Debit PayPass што значи дека автоматски ја опфаќа и маестро. Ке си идеш и ке ти ја заменат без проблем. Јас имав виза од комерцијална банка и лани кога дојде paypass таму ми понудија дали сакам замена. Им ја дадов старата и за недела дена ми ја сменија но искрено 90% од трговциве во Скопјево ме гледаат бледо во врска со paypass.

Maestro/MasterCard Debit PayPass што значи дека автоматски ја опфаќа и маестро. Ке си идеш и ке ти ја заменат без проблем. Јас имав виза од комерцијална банка и лани кога дојде paypass таму ми понудија дали сакам замена. Им ја дадов старата и за недела дена ми ја сменија но искрено 90% од трговциве во Скопјево ме гледаат бледо во врска со paypass.
Тоа значи дека уствари добиваш Мастеркард како замена?Јас по Скопје почнав да гледам по маркети и продавници терминали со paypass па затоа

Тоа значи дека уствари добиваш Мастеркард како замена?Јас по Скопје почнав да гледам по маркети и продавници терминали со paypass па затоа

Не туку добиваш нова paypass маестро како замена за старата обична маестро. Е сега ако сакаш мастер дебит можеш да аплицираш за неа. Ти уствари по своја желба добиваш замена за постоечката што ја имаш, а ако сакаш друга едно формуларче и готово.

Како е со ова Paypass? Ако нема таков апарат во продавницата, можи да се плати како обичниве со пин?

луѓе незнаев каде да пишам за ова па се решив овде :)
не бев забележил дека има нови работи на електронската картичка од тутунска банка
ова на сликата што е значи дека можам да пратам на било која сметка пари и обратно?
има ли некој искуство со ова?

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    43,9 KB · Прегледи: 31
луѓе незнаев каде да пишам за ова па се решив овде :)
не бев забележил дека има нови работи на електронската картичка од тутунска банка
ова на сликата што е значи дека можам да пратам на било која сметка пари и обратно?
има ли некој искуство со ова?
Не, под интерна трансакција се подразбира праќање пари на твои сметки (втора сметка, штедна итн.). За да испратиш пари на друго лице ти треба токен и одиш во делот со уплатниците пп30 или пп50 и остатокот е ист како и обична уплатница.

Има ли некој искуства со пејпасот на нлб, до колку пари има лимит за плаќање без пин??

Дечки јас имам од овие "Visa Electron" веке ја користам година ипол треба да одам до банка да речам да ми ја заменат за овие новите или ? и дали ке треба да се плати нешто ?

Као да го дознаам кодот на банката и последните 2 полиња?

s3g953.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom