Дали сте крстени во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
CyberBop напиша:
Да...Па мислам дека сите христијани се крстени во црква...не знам што е поентата на темава?

tie sto ne se krsteni vo crkva ne se hristijani...ne moze kolku da se rece deka si hristijanin....

Крстен сум кога сум имал 5 години во Србија биле мојве на гости и тамо ме крстиле им текнало дека не сум крстен. Ме крстиле во св.Никола црква и само се сеќавам дека три круга со кумот и со попот вртевме околу едно масиче:pos2:

Јас сум крстен уште како бебе.. појма немам во која црква.. :toe:

Da krstena sum vo sv.Jovan Krstitel crkvata vo kapistec:)

krsten sum vo Sv.Kiril i Metodij vo Strumica!!!

Ах , со Ресенско или Комунистичко потекло и од борачка демек фамилија , крстени сме сите три од поп ама дома , смешки.

Крстена сум на 7 години во Св. Петка во Охрид, така да се сеќавам на целиот чин.

Крстена сум како бебе.

Ја сум крстен дома кога сум имал 1 годинка.Дедо поп дошол кај мене дома со сета опрема и ме покрстил.

да сум,како бебе.
Има многу луге кои с екрстени подоцна.пр мајка ми е крстена на 6год скрисум затоа сто тогас не било дозволувано,плус тоа затоа сто дедо ми бил полицаец.
некои родители ги немат крстено своите деца мали за потоа кога тие ке пораснат да си определат својата вера.
а јас имам еден прог кој е керстен а е голем атеист

да крестен сум само не во црква туку во речните брегови на дунав
прашанје + мора ли во црква ?со поп(може и цовек кој е овластен да крштева) се разбира,

i jas sum krsten.koga sum imal 1godina,ama sega im se lurtam na moite zosto resavale namesto mene.Sega mrazam sto sum krsten,zasto ne veruivam vo gospod.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom