Беса во отворен протест за федерализација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Нашите интереси се тотално небитни во оние моменти кога големиот фронт е на наша територија, така да нашата судбина зависи од тоа на кој му е поголем и за колку.

Иначе јас мислам дека веќе и најслепите бранители на западните „вредности“, се уверија во лицемерието на нивните политичари во последнава епизода за „надминување“ на кризата.
Значи не ми беше тоа прашањето. Прашањето ми беше без разлика колку нашите интереси се небитни за големите сили дали ние имаме или немаме потреба од евтин гас или гасовод да врви низ нашето мало и небитно парче земја. Мислам дека прашањето е доволно јасно и недвосмислено. Се одговара во кратка верзија со Да имаме потреба или Не немаме потреба. Во подолга верзија можи и образложение зошто имаме или немаме потреба , кој како сака.

Значи не ми беше тоа прашањето. Прашањето ми беше без разлика колку нашите интереси се небитни за големите сили дали ние имаме или немаме потреба од евтин гас или гасовод да врви низ нашето мало и небитно парче земја. Мислам дека прашањето е доволно јасно и недвосмислено. Се одговара во кратка верзија со Да имаме потреба или Не немаме потреба. Во подолга верзија можи и образложение зошто имаме или немаме потреба , кој како сака.
Зависи за кој како, треба да има референдум за тоа прашање, еднаш едни протестираа против скапите енергенси, а други правеа контра протест, бараа поскапи енергенси, така да народот е очигледно поделен околу прашањето дали нам ни е потребен поефтин или поскап гас:toe:

Зависи за кој како, треба да има референдум за тоа прашање, еднаш едни протестираа против скапите енергенси, а други правеа контра протест, бараа поскапи енергенси, така да народот е очигледно поделен околу прашањето дали нам ни е потребен поефтин или поскап гас:toe:
Прашањето е индивидуално, секој за себе.
Ете ти на пример што мислиш, имаме потреба или не од евтин гас или да врви тука гасовод макар и како транзит.

Прашањето е индивидуално, секој за себе.
Ете ти на пример што мислиш, имаме потреба или не од евтин гас или да врви тука гасовод макар и како транзит.
немаме пазар ние за да добиеме евтин гас владе, остај пропагандата, колку повеќе ја продлабочуваме толку посмешна изгледа

немаме пазар ние за да добиеме евтин гас владе, остај пропагандата, колку повеќе ја продлабочуваме толку посмешна изгледа
Абе добро го разбираш ти воопшто прашањето или да земам во пеинт да ти го цртам. Остај имаме немаме, сакале не сакале, битни небитни, мали големи. Прашањето не е ни двосмислено нити сложено, само треба за момент мозокот да го оттргниш од вазалскиот менталитет. Значи уште еднаш и се надевам конечен пат.
Имаме ние потреба или не од евтин гас или гасовод?

Нормално дека имаме потреба од ефтин гас

Абе, исто ко да ме прашаш дали сакам дупла плата или не. Нема потреба да се постави ова прашање, одговорот е секако да.

Е добро чим конечно се разбравме. Значи на Македонија и е од интерес да има евтин гас. Како за почеток можеби е пожелно од тука да се тргни со размислување , што е наш интерес, како тоа да се оствари, кој нуди и на кој му пречи тоа отколку кој ни е сојузник или душман. Кој не сакал или не нејкел. Во политиката нема сојузници и душмани, има само интереси.

Абе, исто ко да ме прашаш дали сакам дупла плата или не. Нема потреба да се постави ова прашање, одговорот е секако да.
Дали сакаш Македонија да се зачленува во ЕУ? Да или Не?

Јамајка знае што прашав...

Ќе протече мед и млеко кога ќе влеземе во ЕУ. Затоа Британија распишува референдум во 2017 за излез од неа. Се уште не сме зрели за да влеземе во ЕУ, а пречка на тоа има многу фактори, почнувајќи од корупцијата, криминалот, непочитувањето на законите, полуфункционалноста на државните институции благодарение на партиските и рамковните вработувања, така што имаме квантитет наместо квалитет, инфрактуруктурата која ни е лоша иако сега нешто се почнува со нејзина изградба и обновување, итн. Јас сум повеќе за влез во НАТО, иако АРМ со нејзиното застарено оружје и нејзината застарена техника од пред 20 години не ги исполнува стандардите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom