jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.609
Не рекламирам никого, туку ти ја кажувам фактичката состојба, (не)способноста на опозицијата да направи нешто конструктивно, патетиката на нивната кампања во која имаа и те какви материјали да ја сменат власта и тоа како ја прокоцкаа неверојатната приликата што им се укажа, после 9 години дебилизам.Види, се отепавте пишејќи тука со другарите за рекламирање на криминалците и шириш параноја и стравови за црни сценарија, заговори итн.. се надевам дека имаш некој квалитетен мотив за ова, а ако имаш внатрешен мотив и душевен немир па спамаш овдека од таа причина, тогаш сериозно имаш проблем со расудување.
Напишав, ако индиферентен остане надворешниот фактор за случувањата, скандалите, криминали и слично, протестите најверојатно ќе продолжат. Институционален одговор за проблемите нема, и не може да излезе, бидејќи тој простор е узурпиран, ова е факт. И да, ако МЗ не реагира соодветно - а изјавата на Хан не е став на МЗ која е малце поширок поим, останува на протестите и како тие ќе се движат. Лошо е што кримосите како што стои, попрво се ќе упропастат него да преземат одговорност.
Досадно ми е да се натегам за тоа кој колку собрал, ти би сакал да наседнам и да се надјачувам кој колку собира на протести, ама за мене националниот приоритет е оставка и смена на моменталните. Со секој ден како што остануваат на функции овие луѓе, така се повеќе губат на авторитет и легимитет функциите воспоставени од системот.
Сега веќе не се во жижата бомбите, освен ако не успее нешто страшно да смени бомбата за Смилковци, што не ми се верува и прашање е дали воопшто постои. Како ќе поминува времето бомбите ќе бледеат како всушност и сите афери кои избледнале во Македонија и све ќе се сведе на политичка кампања. А таму Зајо и воопшто СДСМ се доста слаби.
Како и да е, барањето за федерализација на Македонија ќе го дочекаме отворени 10 прсти, според оваа комедија што се случува.