НОВА „ХРИСТОВА ЖИВА ЦРКВА“ БАРА РЕГИСТРАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата глагол
  • Време на започнување Време на започнување
Судот спречи регистрација на црква која се занимава со истерување на ѓаволи 30.01.2015 Падна во вода обидот за официјализирање на дејноста истерувач на демони во Македонија. Надлежниот суд го одбил барањето за регистрација на новата “Христова жива црква”, поднесено од Константин Кајшаров. Црквата која требало да биде специјализирана за исцелување на болните, ослободување на проклетствата и растурање на магии, не доби зелено светло од институциите, со што пропадна обидот Македонија да го добие својот прв егзорцист. Кајшаров кој исцелувањете го оддржува во својот институт, пред камерата на Сител говори дека покрај неговата моќ помогнала на многу луѓе.
Спротивно на ова пак, претседателката на комисијата за односи меѓу верските заедници смета дека местото на луѓето е во црквите. Божиновска вели дека исцелувањето е работа на специјализираните свештеници.
Според информациите, до надлежните судови поднесени се повеќе барања за нови верски објекти потпишани од 72 граѓани.

Во скоро време очекувам туторијали на јутуб и во поголемите села да има курсеви.

Македонија моментално е во дарк ејџс. Ете колку сме назад. Сега барем имаме референца.[DOUBLEPOST=1422644001][/DOUBLEPOST]Најголемиот проблем со оваа гомнарија е што 90% од "пациентите" ќе бидат деца со тешко ментално заболување и тешко ретардирани родители.
Вакви идиотски практики и обреди се познати по нивната насилна природа и не е реткост жртвата да заврши со дополнителна психофизичка штета,
а не е исклучена и можноста за смрт.

http://www.vice.com/read/forced-uk-exorcisms-hussein-kesvani-273
http://listverse.com/2014/02/04/10-deadly-exorcisms/
http://doubtfulnews.com/2014/12/con...ouble-for-violent-exorcism-on-pregnant-woman/
http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel
http://doubtfulnews.com/2012/08/two-year-old-girl-tragic-victim-of-exorcism-ritual-in-malaysia/
http://articles.latimes.com/1997/oct/15/local/me-42918

Ваквите лудаци треба да се требат со extreme prejudice.

Последно уредено:
Јас имам чуено од многу луѓе дека Константин Кајшаров им има помогнато. Истите тие луѓе ми имаат кажано дека додека им правел третман се случувало вистинско чудо. Додека стојат мижејќи, он без никаков допир ги поткревал/буткал на земја. И тоа не е да речеш, народот се зборува, можеби лажеле, туку ми го имаат кажано блиски луѓе.
А за тоа дека зема многу пари, зема.
Сега со сигурност неможам да кажам човекот има сила или нема сила, ги краде луѓето или не......., затоа ќе се воздржам.

Што се однесува до темата......., може да се каже дека јас сум против.
Прво се она што е ново, т.е. нова измишљотина и се декларира како црква, башка го умешува името на Христа, го сметам за секта.
Второ, ако третманите ги прават како она на видеото, дефинитивно сум најпротив.
Трето, егзорцизмот го извршуваат попови/свештеници. Овие новиве можат слободно мутљотини да прават.
За избркување на духови се вика поп и го осветлува домот.
Четврто, ако имаш проблеми со магии постојат бајачки. Докажано си е докажано.
Петто, ако имаш некој таков проблем не мораш да се обраќаш во таквите ,,живи цркви" , едноставно верувај во Господ, Христа и светците. Тие се оние кои секогаш ќе бидат тука за тебе и ќе ти помогнат.

:)

GOSTUVANJE NA G-N NICHE DIMOVSKI VO EMISIJATA "SVETLINA" KAJ M-R KONSTANTIN KAJSHAROV. VO EMISIJATA SE GOVORI NA TEMA "KARMATA NA MAKEDONIJA" KAKO I ZA KNIGATA NA NICHE DIMOVSKI "NAJGOLEMATA VISTINSKA TAJNA NA SVETOT" :facepalm:

Мислам дека го поминавме тоа време кога луѓето со психички проблеми престанавме да ги третираме како опседнати и да ги палиме на клада.

rrgUGzO.png

Јас имам чуено од многу луѓе дека Константин Кајшаров им има помогнато. Истите тие луѓе ми имаат кажано дека додека им правел третман се случувало вистинско чудо. Додека стојат мижејќи, он без никаков допир ги поткревал/буткал на земја. И тоа не е да речеш, народот се зборува, можеби лажеле, туку ми го имаат кажано блиски луѓе.
А за тоа дека зема многу пари, зема.
Сега со сигурност неможам да кажам човекот има сила или нема сила, ги краде луѓето или не......., затоа ќе се воздржам.

Што се однесува до темата......., може да се каже дека јас сум против.
Прво се она што е ново, т.е. нова измишљотина и се декларира како црква, башка го умешува името на Христа, го сметам за секта.
Второ, ако третманите ги прават како она на видеото, дефинитивно сум најпротив.
Трето, егзорцизмот го извршуваат попови/свештеници. Овие новиве можат слободно мутљотини да прават.
За избркување на духови се вика поп и го осветлува домот.
Четврто, ако имаш проблеми со магии постојат бајачки. Докажано си е докажано.
Петто, ако имаш некој таков проблем не мораш да се обраќаш во таквите ,,живи цркви" , едноставно верувај во Господ, Христа и светците. Тие се оние кои секогаш ќе бидат тука за тебе и ќе ти помогнат.

:)
И шесто, треба без пари да биде

Дотичниов „пастор“ [кој авторитет му ја дал титулата?] не го знам, ама од минута-две видео каде он зборува за исцелување, можам да констатирам дека се работи за изразено манипулаторска особа, која користејќи одредени ораторски способности, глумејќи смиреност и имајќи одредени познавања од Новиот Завет, се обидува да создаде илузија дека ги знае „божјите тајни“.

Кога навистина би имал искрени намери и би си верувал самиот себе си за тоа што го зборува за Бог, тој би знаел дека тарифата од 1500 денари (ако разбрав добро) по час „сеанса“ од најслабите меѓу луѓето, е најголемиот грев во лицето на бог.

Како и секоја бизнис-организација, така и МПЦ А.Д. нема да дозволи шарлатан од друга компанија да им ги „краде“ постоечките муштерии.

Сега ќе ти кажам. Како што кажа @Шкорпион батево беше пејач, па поет па и он како оној слепецон Иван од мал се чуствувал различен од другите и преку ноќ стана исцелител. Отиде во Бугарија и од чуствувањето на различностите му се уарни па почна да снима спотови со разголени момички и си го живееше животот. Се запиша на факс таму на кинезитерапија почна да читка психологија си направи богат речник и се врати во државава. Почна и по фестивали да пее но виде дека не иде реши да си ги искористи неговите ,,моќи" и почна да просветлува вдовици, сираци, социјални случаеви за ситна паричка исто како и сега што бара за новава црква само сиромаси, сираци, вакви такви. Ударна група, давеникот за помош се фака и за сламка. Му тргна добро најде 2-3 спонзора ,,донатори" и се појави на ТВ за супер реклама за подоцна во еден стан во Скопје да почне со неговите ритуали во живо. Почна во интересен период 2006-2007 и тераше така до 2010-2011 кога го отвори ,,министерството за изцелување". Е таму работите стојат малку поинаку. 3500 денари за 2 сесии, 1500 денари за консултација и на крај за сето тоа да ,,фати" треба да станеш член на тоа неговото ,,министерство". Не е морално но за да фати. Е сега ти си отишол таму за да фати нели. Се зачленуваш. И еден по еден денес тоа ,,министество брои над 150 ,,службеници" (меѓу кои и познати личности) и си се шеткаат по семианри, конгреси за христијанство ова она. Тоа си кошта од 100 евра па нагоре. Последното поголемо нешто беше посетата на Ерусалим што сите знаеме каде се наоѓа и дека со таму не се иде со автомобил и не се седи еден ден. Инаку имаат и ,,религиски" состаноци каде што се примаат новите членови нели во еден познат скопски хотел.

Се надевам дека ме свати. Сите ние бараме помош но до некоја граница. А некој да ме врбува и уценува, не фала. Се е до човековата психа и подсвест. Точно е дека се фалат и јас познавам многу што се фалат, но се фалат затоа што се задоени и убедени во тоа. Кој ѓавол му се плаши на Кајшаров па што ќе го истерува. Му се плашат сите оние кои се опседнати и верни на него, да не им се случи нешто лошо ако не го послушаат својот драг и ценет пастор. Паметен и смирен дечко со добри комуникативни способности, некоја си харизма, знае како да ја искористи наивноста на луѓето во спој на наулата која ја изучувал и тоа е тоа. А егзорцист? Далеку од тоа :)

10436680_657145881046639_2438060970040968824_n.jpg
Хехе фала ти за исцрпниот текст,го ценам твоето мислење :).Иако редовно читам книги со Христијанска теологија,најчесто Православни,немам баш искуство односно знаење во однос на егзорцизмот,магиите и сличните работи.Но верувам во нив,егзорцизмот се спомнува во Библијата,за магиите не сум баш сигурен но верувам дека постојат и знам прилично добар број луѓе кои пропатиле од истите.Онаа црна магија.Мене не ми се допаѓа што се нарекува тоа Црква,тоа го гледам како нова христијанска фракција на и онака премногу расколното и раслоено Хриситјанство.Од друга страна,и животот поминат во несреќа поради магија не е живот достоен на човек,сакам да кажам дека е добро да се има и вакви луѓе(не навлагам конкретно дали е Константин,Петко,Станко).Го гледав видеото на Јутуб каде што он истерува духови,за волја на правдата,не е убава споредбата што Канал 5 ја прави на Константин и со некое тепање таму во некој манастир во Србија.Само сум објективен и неутрален,ако он е измамник и се тоа,тогаш на Канал 5 треба да им залепиме етикета на глуви свињи кои во одбрана на Православната вера сатанизираат преку споредби кои се тотално различни по карактер и дејство.A за наплатувањето СУМ СЛУШНАЛ дека има и безплатни консутлации.Како што не знам.

Но,како и да е,да бидам искрен,не знам јас еден Поп што е ''специјализиран'' за егзорциам.Мојот став е неултрален,но дека не треба НОВА ХРИСТИЈАНСКА ЦРКВА не треба,како што кажав,и онака Христијанството е расклоно доволно. :)

Ја сум апсолутно за, да му се дозволи да регистрира верска заедница. Во што е овој поголем измамник од свињата дебела Стефан?

Ако е бал...
Ликот кој го спомнуваш се вика Стојан Велјановски.
Стефан му е уметничко име.
Лари Хармон, пак, беше познат како Бозо.

Ликот кој го спомнуваш се вика Стојан Велјановски.
Стефан му е уметничко име.
Лари Хармон, пак, беше познат како Бозо.

Се е тоа за со стап тепања. По глава. Арамии од најдолен вид.

12:30
И пред да клекнам, слушнав глас... кој ми кажа авторитетно... тоа е единствениот авторитет, тоа е бог... и ми кажа „Сега, направи го твојот конечен избор“
13:10
И јас реков „Господи Исусе Христе, јас те избирам тебе, ти си мојот спасител...“

Кога човек се обраќа на бог, тоа е молитва. Кога бог му зборува на човек, тоа е шизофренија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom