Познавам добар дел на луѓе кои кажале само убави работи за него,а и порано имаше некоја емисија и многу од нив се јавија со благодарност зошто им помогнал.Мислам,чисто онака само информативно ме интересира зошто тие што не го знаат знаат скапо би го платиле ? да не бидам погрешно сфатен,нити сум бил кај него нити пак го познавам.. само прашувам..
Сега ќе ти кажам. Како што кажа
@Шкорпион батево беше пејач, па поет па и он како оној слепецон Иван од мал се чуствувал различен од другите и преку ноќ стана исцелител. Отиде во Бугарија и од чуствувањето на различностите му се уарни па почна да снима спотови со разголени момички и си го живееше животот. Се запиша на факс таму на кинезитерапија почна да читка психологија си направи богат речник и се врати во државава. Почна и по фестивали да пее но виде дека не иде реши да си ги искористи неговите ,,моќи" и почна да просветлува вдовици, сираци, социјални случаеви за ситна паричка исто како и сега што бара за новава црква само сиромаси, сираци, вакви такви. Ударна група, давеникот за помош се фака и за сламка. Му тргна добро најде 2-3 спонзора ,,донатори" и се појави на ТВ за супер реклама за подоцна во еден стан во Скопје да почне со неговите ритуали во живо. Почна во интересен период 2006-2007 и тераше така до 2010-2011 кога го отвори ,,министерството за изцелување". Е таму работите стојат малку поинаку. 3500 денари за 2 сесии, 1500 денари за консултација и на крај за сето тоа да ,,фати" треба да станеш член на тоа неговото ,,министерство". Не е морално но за да фати. Е сега ти си отишол таму за да фати нели. Се зачленуваш. И еден по еден денес тоа ,,министество брои над 150 ,,службеници" (меѓу кои и познати личности) и си се шеткаат по семианри, конгреси за христијанство ова она. Тоа си кошта од 100 евра па нагоре. Последното поголемо нешто беше посетата на Ерусалим што сите знаеме каде се наоѓа и дека со таму не се иде со автомобил и не се седи еден ден. Инаку имаат и ,,религиски" состаноци каде што се примаат новите членови нели во еден познат скопски хотел.
Се надевам дека ме свати. Сите ние бараме помош но до некоја граница. А некој да ме врбува и уценува, не фала. Се е до човековата психа и подсвест. Точно е дека се фалат и јас познавам многу што се фалат, но се фалат затоа што се задоени и убедени во тоа. Кој ѓавол му се плаши на Кајшаров па што ќе го истерува. Му се плашат сите оние кои се опседнати и верни на него, да не им се случи нешто лошо ако не го послушаат својот драг и ценет пастор. Паметен и смирен дечко со добри комуникативни способности, некоја си харизма, знае како да ја искористи наивноста на луѓето во спој на наулата која ја изучувал и тоа е тоа. А егзорцист? Далеку од тоа