Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Драга
Ќе си земам леѓенот, ќе земам 6 литри млеко и ќе глумам Клеопатра и ќе се капам во млеко.
Пошо топла вода веќе трет ден немаме, барем со млеко да се капам.:X3:
А, и цимеркава од сабајле со мудри мисли ми е расположена, трагично но вистинито, да си работиме, да си створиме капитал, децата наши овие мизерии во студентскиве домови да не ги трпат.
Гледам слики на pinterest од коса некои, и викам "Сакам да си направам нешто на косава", ми враќа со "Сакам и јас, да си ја искапам косава за промена."
Ох златни Кузмане да дајт Господ сите деца на администрацијава твоја да седат во услови како овие.

Добро утро драга, распуст па се навикнав за сите 4 дена да станувам околу пладне. Денеска недела, надвор дожд врни, а таман планирав да прошетам малце и за прв пат во 2015 да излезам од дома. Ај нека, ако си за слушање музика, навали.

kingoflimbs1.jpg

Passed down to you..
ме нема(ше) 5 дена и отварам денес нотификации силовање левел паднато сапунче во Идризово. Се мислам пак некаде фатам џомката. Друкчие е чувството кога ќе ги наполниш батериите вон интернетот.
Нејсе.. Будимпешта колку што е огромна, толку и немаш шанса да ја видиш целата во тие 4 дена. Човек секако треба да е подготвен на двете спротивности: и ќе видиш нешто, и нема. Првиот и вториот ден со планирана екскурзија, додека последниот беше на слободна рака. Во планираната и не добив некоја информација, половина беше jiberish yada yada yada момент, додека ова непланираново испадна доста неочекувано пријатно.
Би пишал многу: Импресиониран од архитектурата на мостовите, кралската палата со ѕидината (која ненормално ме потсети на Masyaf од Assassin's creed), прошетката со брод.... Но и експедитивната патна мрежа, посебно градскиот превоз со метро и трамвај. Онолкав град од 2 000 000 ако може да биде одлично синхронизиран, зошто не би можеле и ние. По малку мириса на балканското посебно кога пешаци поминуваат на црвено, но мора да им признам дека далеку повеќе пазат на градската чистота од ние. Индустриска област си е индустриска, центарот си е центар. Е сеа јазикот е проблем... и тоа голем, Мислам да можеше барем да стават превод на некој од светските, ќе беше добро... Вака... И шо кур бе европска унија се а наплаќаат ненормални провизии за менувачници. Но тоа е, can't have it all.
Пешта е дом на многу блузери и џезери така да вечерата што ја утепавме во Old man's pub ни го направи ќефот иако имаше сметка за 30 евра повеќе (некои 9 000 ft)
Интересен факт е дека постојат кафулиња каде ти можеш да си нарачаш еден вид на пакет (неог. пијачка + колач) и можеш да се социјализираш со играње карти, шеш-беш, шах, пазли. Е цаката е што тука имаш неколку крзнени пријателчиња (домашни мачки) да ти прават друштво. Значи оноа што го има низ фејсот (книга+чај+мачка) кај нас е само мисловна именка која може да си ја практикуваме само по дома.
Последниот ден го утепавме во Сент Андреас (20тина km северно од Пешта) каде дознав многу повеќе информации него ли за градот воопшто. Малите места се одлични за релаксација, така да ова ни падна ко кец на десетка. Јебо га Вук Караџиќ.
За крај оноа што го видов не е ни приближно до оноа што овој град го нуди. Иако го прешпартавме со сите можни метро-линии мислам дека останаа уште многу места непосетени, приказни неслушнати.
До следното патување
So says Saladin

Kej

Мора малку едно рефератче да напишам....Другарче се врати од србија што беше за НГ и донесе тамошна ракија....аууу совршенство...така глатка така пивка....2 чаши и одма се стоплуваш ...повеќе не ни треба да пиеш...е сеа тоа е позитивното....Негативното е што кога гледам некој што го сакам како брат се мачи цел живот и има проблеми.....И денес па да му ја видам маката, а да неможам апсолутно никако да му помогнам...срце ми се кине кога го гледам така...солзи не течат ама душата ми плаче...

Друга работа...јез да сум полн со позитива деновиве....ама некако од вчера имам многу лошо чуство...душата ми е вознемирена а незнам зашто...нејкам да помислам ама нешто страшно ќе ми се случи на мене или некој мој близок...си реков ајде моментално е ќе помине...ама еве денес пак исто...се молам стварно ептен лошо да не е пошо како ќе издржам незнам...толку многу лоши работи иам преживеано и издржано...ама си страда душата...остануваат лузни ....колку уште ќе издржи незнам.... Времето не ги лечи раните туку прави да се навикнеш да живееш со нив....ама премногу е ...извини кеј што е негативен постов...ама тоа е...ќе надполнам деновиве со повеќе позитива се надевам....

Драга,

Ма ни резолуции, ни револуции, дај само да направиме нешто веќе еднаш. Без извичници, со решение, онакво, спремно и полно причини ем одговори.
Некогаш се будам и сум проста како измет на верверичка. Тоа е мојот заклучок. Зашто сум архитект на сопствените емоции. Лош конструктор, можеби. Вчера се збравме книжевна багра. Фрчеа разлики, енергии и руска салата. Со некои луѓе се наоѓам на точна бранова должина што би им го дала вратот да ми го галат, некои не ми се ни за малечки разговори. Но, добро. Суетите може слободно да парадираат на снегот и да смрзнат на студ. Имаме план, во некаква малечка рамка, но сепак е план. Симонче бебушот втренчено ме гледаше додека го носевме дома. Му ја пеев Камен да беше, од Виолета. Којзнае што си мисли едно шестмесечно бебе за таков тираж лудости пред неговите мали мигови? Споулавена единица! Мандарини и темна чоколада. И чат пат надеж дека не грешам. Секогаш надеж. Дека не грешиш.
Заљубување како процес на Кафка. Нешто некој ти чини, ти везе немаш, а се браниш. Од што? Од таванот кој јасно оцртува одредени граници. Еј што мразам граници, не знам ни како да ви објаснам. Но, нема сега да забегувам.
Кафево е мраз. И облаците носат нов ден, минута до две подолг од оној завчера. Месечината ни ебава мајката како сака. Лунатици. Полни со вода и немир. Сакаш или не сакаш да се впушташ во филмов, драг пријателе, си велам? Имам ли да ти понудам соодветна улога. А жестоко мислам на тебе кога се туширам. Поим немаш. А можеби и имаш, ама не си свесен.

Утрово почна со млаз негативна енергија низ маало. Соспа снег лупнала од настрешницата и паднала врз нечиј автомобил со тресок како некој да се фрла. Ми ја извади душава од памет. Кажи каква нелогика.
Ја чистам со музика. И велам - иш, ма! Ми пречиш. Не сум ти јас цицалка, нит бунар за да ме продлабочиш. Ќе блеснам. Еве ветувам, накај 15ч. Ќе сварам супа и ќе мижам. И ќе ти се јавам подоцна и ќе сакам да водиме љубов, зошто ништо друго нема смисла.

bom dia
Може и нема да имам решение
ама визија да

М.

Во маркет еден пар пред мене си купија кондоми и откако платија и заминаа овие вработените на каса: ејј види овие што купија. :vozbud: А онаа другата и вика каква боја купија и се смеат како ретардирани.

Да ви ибам тоа глупиот и заостанат народ. Ај уште една недела и да си одам од оваа дивотија. :pipi:

Гарант треба да има GTA: Macedonia...
Улиците да бидат со дупки, кал, паркирани автомобили...а и бонус да биде возење во зима по истите.

Кеј

П.с пред да одам сва среќа има уште златни луѓе на светов иако сим им згрешил па се тука за тебе иако не си заслужил...ама ако памет да си имаш за друг пат...и како после да не ги сакаш...

Love
your guardian angel
Castiel

Драга,

дај ми бројче од некој да ми среди една 5ка.
Не, сериозно, Скопје е посуво од било кога што било. Бар таков доем имам.
Упркос снегот. Или сум остарел, а младите водат бизниси?
Неисе, тапа е.
Него, кога ќе научат луѓе да одвојуваат религија од медицина?
Неќела машки доктор, религијата и забранувала. Ако си толку религиозна особа, зашто не се молиш за болеста да ти помине место да се осврнуваш на научни методи?
Ама големи сте, вие си знаете. Само не чекај воопшто ред ако не си за таму.
Има други кои чекаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom