Кој windows да го користам?

Дај постирај го хардверот на лаптопот те молам и провери си го напојувањето на дискот и тестирај го со hiren's boot
Не сум чул друг ВО СВЕТОВ да има таков проблем[DOUBLEPOST=1420229265][/DOUBLEPOST]

Работам во фирма кај што форматираме ис ервисираме по 15 компјутери во ден уназад 7-8 години и не сум сретнал ни сличен проблем на овие што ги кажуваш ти

Јас мака мачам со овој проблем од самиот почеток на моето користење на windows 8 и windows 8.1.
Еве ти слика од мојата конфигурација. Истиот проблем го имам на работа каде што исто имам 8.1 лиценциран и исто одлична конфигурација.
Исто имам проблем со интернет конекцијата. Барем едно 4 пати дневно ми снемува интернет иако ми покажува дека сум конектирана, и само правам disconnect -connect и одма се оправа (ова кога сум закачена на wifi). Значи ова се случува на различни мрежи барем едно 6-7 каде што сум работела.
Не дека е лош ос ама е далеку од совршен. Барем мене така ми се погодило. Може има врска со драјвери или производител навистина не знам, ама дека имам проблем имам. Ако знае некој помош, нека каже. Инаку спремна сум да се вратам на 7ца барем дома. На работа се убив од молење да ме вратат ама не сакаат:(

config.jpg

Јас мака мачам со овој проблем од самиот почеток на моето користење на windows 8 и windows 8.1.
Еве ти слика од мојата конфигурација. Истиот проблем го имам на работа каде што исто имам 8.1 лиценциран и исто одлична конфигурација.
Исто имам проблем со интернет конекцијата. Барем едно 4 пати дневно ми снемува интернет иако ми покажува дека сум конектирана, и само правам disconnect -connect и одма се оправа (ова кога сум закачена на wifi). Значи ова се случува на различни мрежи барем едно 6-7 каде што сум работела.
Не дека е лош ос ама е далеку од совршен. Барем мене така ми се погодило. Може има врска со драјвери или производител навистина не знам, ама дека имам проблем имам. Ако знае некој помош, нека каже. Инаку спремна сум да се вратам на 7ца барем дома. На работа се убив од молење да ме вратат ама не сакаат:(

Прегледај го приврзокот 111033

Ке пробам ја да ти го средам ова

Window-oт се користи и за дијагностика на автомобили,дијагностика на хардвер ислично,линукс само за сервер и не е течно дека е по безбеден, мене повеќе ми е сигурно што мајкрософт се грижи за корисникот што пушта редовни апдејти,хардерот што го имаш најдобро ке го искористиш на windows одколку на линукс, пробај windows на SSD и линукс па ке правиме муабет кој подобро ке го искористи

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Дали ти тоа рече дека Windows Firewall > Netfilter ?! :pos:
Дај те молам... смешно е вакви споредби, Линукс е побезбеден од скоро секој аспект од Windows и тоа е факт и далеку од тоа дека се користи само за сервери... се користи сегде, од суперкомпјутери, до ембедед системи.

Причината зошто Windows е подобар од Linux за SSD е поради самиот начин на кој Linux ги запишува фајловите со цел да избегне фрагментација.

http://www.whylinuxisbetter.net/ :D

Објективно гледано да бил Линукс подобар досега ќе го исфрлеше Виндоус од пазар, кој патем не е бесплатен што и тоа како влијае. Линукс користат одредена групи на корисници, повеќето од нив оправдано според потребите, а богами и добар дел на Хипстери и хејтери кои би користеле се само Виндоус не, а и сами незнаат зошто.

Прегледај го приврзокот 111033
На ваква машина имаш проблем??? Не знам што се имаш инсталирано, ама сигурно не е до 8цата.

На ваква машина имаш проблем??? Не знам што се имаш инсталирано, ама сигурно не е до 8цата.

Не знам како да ви објаснам. Не сум лаик и не еднаш сум пробала да најдам решение. Ова почна да се случува одма штом инсталирав 8ца. Значи на чиста инсталација. Не се случува постојано туку на моменти. И знае да трае од неколку секунди до десетина минути кога ќе закочи и не мрда. И после си се стаблизира си паѓа usage от. А во процеси гледаш дека нема ништо сомнително, се регуларни бројки. И на работа на десктопот истото ми се случува каде што имам i5 процесор 4та генерација. PC старо неколку месеци.:toe:

Не знам како да ви објаснам. Не сум лаик и не еднаш сум пробала да најдам решение. Ова почна да се случува одма штом инсталирав 8ца. Значи на чиста инсталација. Не се случува постојано туку на моменти. И знае да трае од неколку секунди до десетина минути кога ќе закочи и не мрда. И после си се стаблизира си паѓа usage от. А во процеси гледаш дека нема ништо сомнително, се регуларни бројки. И на работа на десктопот истото ми се случува каде што имам i5 процесор 4та генерација. PC старо неколку месеци.:toe:
Според ова што го кажуваш е хардверски проблем, или со wifi адаптерот или со рамот

На 15ти јануари ке се прекине поддршката на Виндовс 7 од страна на мајкрософт.
Според тоа, ке претстатува некој проблем за корисниците што ке продолжат да го користат или што претставува навидум како прекинување на поддршката намерно се со цел корисниците да се префрлат на новиот Виндовс 8, 8.1 и откако ке излезе 10тката да се префрлаат и на неа.

Инсталирај Тeamviewer утре после 2 саат ке пробам да го средам[DOUBLEPOST=1420323695][/DOUBLEPOST]
Дали ти тоа рече дека Windows Firewall > Netfilter ?! :pos:
Дај те молам... смешно е вакви споредби, Линукс е побезбеден од скоро секој аспект од Windows и тоа е факт и далеку од тоа дека се користи само за сервери... се користи сегде, од суперкомпјутери, до ембедед системи.

Причината зошто Windows е подобар од Linux за SSD е поради самиот начин на кој Linux ги запишува фајловите со цел да избегне фрагментација.

http://www.whylinuxisbetter.net/ :D

Ти изгледа обратно си учела, мора и кај мене да поминеш на курс хехе мала шала многу си упорна али не можам вака преку тастатура веќе да објаснувам едно те исто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom