Ако има голема војна, Русија и Србија влегуваат во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Zoshto mislish deka nema shansi da se sluchi vakva vojna. Romanija i Bugarija ne se nekoj faktor pred se zatoa shto kaj ovie narodi i ne postoi nekoja preterana zhelba za vojna so Rusija i ne mi se veruva deka nivnite armii ke imaat golem motiv za vojuvanje...Se vide toj motiv kaj Ukrainskata armija.
Koj ostanuva..Albanija, Kosova (so svoite narko mafii kako edinstvena vooruzhena sila)i Makedonija. A Grcija ne mozham da ja zamislam vo vojna so Rusija pred se od religiozni prichini i vekovna tradicija. Turcija...Mislam deka beshe Erdogan shto izjavi deka posle tolku vojni so Rusija i tolku porazi nema namera da zapochne nova. A Polcite neka ginat za Zapadnata imperija koja gi smeta za eftini vodoinstalateri i elektrichari i gi smetaat za podolni i od Azijatite i Arapite emigranti.
Rusija, za suvozemna vojna, bila i ke bide velesila bez konkurencija, a na pat se vozdushnata odbrana da ja usovrshat(http://www.vestinet.rs/svet/americk...cima-koji-mogu-da-oslepe-nase-rakete-i-radare) i da se odbranat od slavnata NATO avijacija shto digashe chalami na Srbija, Irak, i ostanatite so klimavi 50-60% efikasnost.

Русија НИКОГАШ нема да војува директно со НАТО..

А инаку што ги имаш спомнато Грција,Романија и Бугарија, ни тука нема шанси бидејки се дел од ЕУ и НАТО, тука русинот неможе да стапне, што се однесува за Турција, тука пак ниту 1% нема шанси, поради тоа што и Турција е членка на НАТО, и плус е дел од нуклеарната политика на НАТО а во едно и трета најголема сила во алијансата. А и дурго е тоа што Турција после Израел е најголем сојузник на САД и Велика Британија. Така да јас ова тема ја гледам како обична пропаганда на русофилите и не вреди ни да се коментира..

Русија НИКОГАШ нема да војува директно со НАТО..

А инаку што ги имаш спомнато Грција,Романија и Бугарија, ни тука нема шанси бидејки се дел од ЕУ и НАТО, тука русинот неможе да стапне, што се однесува за Турција, тука пак ниту 1% нема шанси, поради тоа што и Турција е членка на НАТО, и плус е дел од нуклеарната политика на НАТО а во едно и трета најголема сила во алијансата. А и дурго е тоа што Турција после Израел е најголем сојузник на САД и Велика Британија. Така да јас ова тема ја гледам како обична пропаганда на русофилите и не вреди ни да се коментира..
се врши пуч,промена на власта,паѓаат владите на овие банана држави,русија мести нивни луѓе на местото на прозападњациве...........засега далечно сценарио,но не и неисполниво.........за жал во време на владеењето на русија со железната завеса не остави добар впечаток кај населението..........

E sega na primer Grcija vrshi agresija i ja napagja Makedonija. Dali toa znachi deka Makedonija e napadnata od NATO ili e toa vojna na Grcija. Nie vozvrakjame i navleguvame na grchka teritorija i go osvojuvame Solun. Dali ova ke se tretira kako napad vrz NATO pa NATO-vcite ke i se pushtat na Makedonija?
Toa se tretira kao nauchna fantastika. :)

Тоа са поредните митови и легенди.
Зашто заборават,дека и во РО и во БГ са ставени американски воjници и има заеднчики обекти,кои се користат заеднички?!
Русиja деjствува по различен начин. Таа држи важни гранки на икономики, подбоцнува штраjкови и крв на улица, заоструване на тензии,финансира политички партии,создава дори партии и така натаму, за да се создава притисок или сменуване на влади.

Русиja деjствува по различен начин. Таа држи важни гранки на икономики, подбоцнува штраjкови и крв на улица, заоструване на тензии,финансира политички партии,создава дори партии и така натаму, за да се создава притисок или сменуване на влади.
Поразличен, дај те молам не сме растени во саксија, колку пучови има ЦИА позади себе ?

Да сум кажал некаде,дека ЦИА не го користи истото?
Не, само кажа дека Русија делува различно.
Нема разлика тука, тоа е типично субверзивно дејство во една држава.

Не, само кажа дека Русија делува различно.
Нема разлика тука, тоа е типично субверзивно дејство во една држава.
Само Империите си дозволуват вакви игри и ако Русиja деjствува навистина различно,доста погрубо. Ако сакаш изманипулирането кое прави ЦИА и тоа што прават руснаците са различни. Зборувам за стилот.

Само Империите си дозволуват вакви игри и ако Русиja деjствува навистина различно,доста погрубо. Ако сакаш изманипулирането кое прави ЦИА и тоа што прават руснаците са различни. Зборувам за стилот.
Стилот се адаптира према интересите, можностите и потребите. Од еден таков аспект САД има изградено поинаква доктрина од Русија, па така стилот на делување се разликува. Но начинот на субверзија е секогаш сличен, како од шпионски буквар.... Како што самиот кажа „...држи важни гранки на икономики, подбоцнува штраjкови и крв на улица, заоструване на тензии,финансира политички партии,создава дори партии и така натаму, за да се создава притисок или сменуване на влади...“. Овој начин не е ексклузивно Руски.

Русија најдобро да ја остави Србија на мир и да си гледа свој живот . Русија освен што и помогна на Србија во Првата Светска војна никогаш после и нема помагано . Дури и за ослободување од Турско ропство Русија повеќе и има помагано на Бугарија отколку на Србија . Русија и Британија се главните виновници за она што се случуваше во Втора Светска војна кога најмногу Британија грубо се вмеша во внатрешни работи на тогашното Кралство Југославија , кнез Павле од немај каде од мака склучи поволен договор со Хител и Централните сили за неутралност бидејќи кнез Павле добро знаеше дека Југославија нема шанси против Хитлер едноставно Југославија немаше никакво оружје , дури кнез Павле бараше од Британија испорака на оружје за да може Југославија да се бори против Германија а одговорот на лицемерните Британци бил ќе си обезбеди Југославија оружје така што нека нападне Италијанска војска во Албанија преку границата а сите знаеме што би значело оваа авантура доколку се нападнеше Италијанска војска во Италија , тогаш Хитлер за одмазда ќе ја уништеше Југославија во невидени размери . Исто како што тогаш Британија сакаше Југославија да биде топовско месо за Хитлер и на тој начин Британија и Русија да избегнат напад од Хитлер за некое време да купат време и средија воен пуч и Британците платија 100.000 фунти за пуч од 27 Март 1941 во Белград а после се знае како платија Србите во Јасеновац , Градишка и останати логори во НДХ поради Британија . Дури и Комунистите во Југославија не се дигнаа на бунт против Хитлер во април 1941 туку после 22 Јуни 1941 се дигнаа на бунт комунистите откако беше нивнито бастион на комунизам Советски сојуз нападнат од Хитлер . Така да Србија да се тргне од Русија најдобро ќе и биде . Се изгореа Србите убаво од тие пријателства со Русија и Британија и најдобро да баталат лажна љубов дури е време . И како мисли некој дека може Русија да држи толкав народ во Украина , Полска , Бугарија , Романија , Молдавија под окупација , па тука се работи за милиони и милоини народ , не е тоа Абхазија и Осетија и Грузија која има само неколку милиони народ и мала територија , знаете ли вие дека една Романија е малку поголема од цела бивша Југославија . Србија веќе е омразена во Хрватска и БИХ зарем и треба да ја мразат и во Романија , Бугарија , Полска , Украина заради болни игри и идеи на Путин ? Јас сум Србин кој е роден и живее цел живот во Македонија и криво ми е што Србите останаа разделени по распад на Југославија во повеќе републики но да не се лажеме за тоа се виновни Србите бидејќи после Втора Светска војна иако Србите беа победници пуштија преживеаните Срби од НДХ да потпаднат под власт на републики како Хрватска и БИХ и после не можеше ништо да се стори во 1990-тите години исто и Косово Србите го загубија 1945 поради комунистите . И не вреди сега да се губи време на исправување на криви Дрини и да се разбива глава од камен , Србите поради таа Авнојска Југославија денес се разделени во повеќе земји и тоа е тоа нема поправка на тоа . А и реално едно време имаа Србите корист од таа Авнојска Југославија бидејќи кога се гласаа во претседателство одлуки тогаш на почеток Србите имаа свој кадар во Војводина и на Косово кај Албанците , имаа влијание во Црна Гора и БИХ и доминираа со гласови во претседателството на Југославија но дојде таа цена на наплата во 90-тите години . Србија колкава е толкава со територија треба да се насочи кон Европа . Како што изјави Ненад Чанак српски политичар Руси одете дома , вратете ја Нафтната индустрија назад на Србија и признајте го Косово и реалноста и оставете ја Србија на мира истово и јас го мислам . Србија ако оди против западот може уште територии да изгуби како што се Војводина , Санџак ( Рашка ) и Прешевска долина . Инаку западот денес е всушност Германија која е во дил со САД , се виде во 1941 кај ја однесе Србија одењето против Германија .

Ќе ти спомнам три груби примери: Ирак, Либија, Сирија (обид). Сега кажи ми го најгрубото од страна на Русија?

Ќе ти спомнам три груби примери: Ирак, Либија, Сирија (обид). Сега кажи ми го најгрубото од страна на Русија?
Многу лесно,Грузиja (Абхазиja,Осетиja), заборавивме например Балтичките земи,примерот со Чехословакиja, а воjната во Авганистан,Молдавиja, еве денес имаш Украина?Зашто некоj не се запраша,како вака винаги по границата на Русиja има вакви конфликти?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom