- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 748
Zoshto mislish deka nema shansi da se sluchi vakva vojna. Romanija i Bugarija ne se nekoj faktor pred se zatoa shto kaj ovie narodi i ne postoi nekoja preterana zhelba za vojna so Rusija i ne mi se veruva deka nivnite armii ke imaat golem motiv za vojuvanje...Se vide toj motiv kaj Ukrainskata armija.
Koj ostanuva..Albanija, Kosova (so svoite narko mafii kako edinstvena vooruzhena sila)i Makedonija. A Grcija ne mozham da ja zamislam vo vojna so Rusija pred se od religiozni prichini i vekovna tradicija. Turcija...Mislam deka beshe Erdogan shto izjavi deka posle tolku vojni so Rusija i tolku porazi nema namera da zapochne nova. A Polcite neka ginat za Zapadnata imperija koja gi smeta za eftini vodoinstalateri i elektrichari i gi smetaat za podolni i od Azijatite i Arapite emigranti.
Rusija, za suvozemna vojna, bila i ke bide velesila bez konkurencija, a na pat se vozdushnata odbrana da ja usovrshat(http://www.vestinet.rs/svet/americk...cima-koji-mogu-da-oslepe-nase-rakete-i-radare) i da se odbranat od slavnata NATO avijacija shto digashe chalami na Srbija, Irak, i ostanatite so klimavi 50-60% efikasnost.
Русија НИКОГАШ нема да војува директно со НАТО..
А инаку што ги имаш спомнато Грција,Романија и Бугарија, ни тука нема шанси бидејки се дел од ЕУ и НАТО, тука русинот неможе да стапне, што се однесува за Турција, тука пак ниту 1% нема шанси, поради тоа што и Турција е членка на НАТО, и плус е дел од нуклеарната политика на НАТО а во едно и трета најголема сила во алијансата. А и дурго е тоа што Турција после Израел е најголем сојузник на САД и Велика Британија. Така да јас ова тема ја гледам како обична пропаганда на русофилите и не вреди ни да се коментира..