Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали некој има искуство со порачување на производи од оваа страна www.aliexpress.com . И дали навистина ќе ви се испорача она што ќе го порачате. Направив порачка, парите ми ги зедоа, а незнам воопшто ке стаса ли? :facepalm:

Јас имам позитивно искуство и негативно. За стигнување ќе ти стигнат. Јас порачав облека 3 пати и џабе ги фрлив парите. Кај нив другше се броевите на маиците и порачав XXL, а носам L (по европски). И кога стигнаа премали ми беа. И немаше на кој да ги дадам и отидоа во Црвен Крст.

Ме интересира дали некој има искуство со порачување на производи од оваа страна www.aliexpress.com . И дали навистина ќе ви се испорача она што ќе го порачате. Направив порачка, парите ми ги зедоа, а незнам воопшто ке стаса ли? :facepalm:
Ќе стигне, но нешто покасно..., за некои си 2 месеца. Доколку не ти стигне има опција да ти ги вратат парите.
:)

да све стига само ќе треба да чекаш 1 месец за нив и све е кинеска роба да си знаеш обрни внимание на голимните за облека и обувки

Стигнува се, ама предолго е додека да ти стигне. Боље ти е ибеј ако имаш пејпал. Многу од производите се со бесплатна достава а побргу стигнуваат од алиекспрес. Плус мене ми се има десено да платам достава 1 долар и да стигне производот за 9 дена (од ибеј)

Koi podatoci gi ostavivte na stranava? Telefonski broj?!

Aj za adresa ok, ama telefonski broj be?

Телефонскиот број е за твое добро не дека некој ќе ти го злоупотреби, како што кажа @Kostur123 за царински постапки, седење во пошта.[DOUBLEPOST=1414259880][/DOUBLEPOST]
Ме интересира како дозна дека ти е изгубена пратката? Плус ако може да ми кажеш преку ebay како се плаќа и дали имат достава до Македонија?

Пратка многу лесно се дознава дека е изгубена, кога ќе ја нема повеке од 2 месеца ја прогласуваат за изгубена доколку не е препорачана, ако е препорачана се издава потерница по неа и според TN се лоцира. После си има постапки бла бла... На ebay се плаќа преку paypal, и скоро 85-90% доставуваат до Македонија без разлика на free shipping или достава со наплата.

Последно уредено:
Koi podatoci gi ostavivte na stranava? Telefonski broj?!

Aj za adresa ok, ama telefonski broj be?
Некогаш наместо картонче да ти стигне во сандаче, може да те побараат на телефон за да отидеш да си ја земеш пратката. До сега два пати така ми направиле, а порано до дома носеа се. :cautious:

Некогаш наместо картонче да ти стигне во сандаче, може да те побараат на телефон за да отидеш да си ја земеш пратката. До сега два пати така ми направиле, а порано до дома носеа се. :cautious:
Види за тоа ги оправдувам, ако поштарот ги земе со него сите кинески пратки поголеми и помали ќе личи на дедо мраз кога ќе ги разнесува, ама не ги оправдувам што се многу бавни и со лакоми поштари. Како што веќе кажаа, во администрација пари лапаат еден куп луѓе за да дремат, а персоналот во пошти остана ист иако пратките од кина неколкукратно се зголемија

Телефонскиот број е за твое добро не дека некој ќе ти го злоупотреби, како што кажа @Kostur123 за царински постапки, седење во пошта.[DOUBLEPOST=1414259880][/DOUBLEPOST]

Пратка многу лесно се дознава дека е изгубена, кога ќе ја нема повеке од 2 месеца ја прогласуваат за изгубена доколку не е препорачана, ако е препорачана се издава потерница по неа и според TN се лоцира. После си има постапки бла бла... На ebay се плаќа преку paypal, и скоро 85-90% доставуваат до Македонија без разлика на free shipping или достава со наплата.
Абе и овие што се со број на следење не е едноставно да кажеш кај се одам ја во пошта со бројот за следење и им викам според сајтот стасана е на аеродром на 19,09,2014. Тој ми вика ако е препорачна пратка требало да бидат со R , а најчесто барем на али се со P, W, и Y. МИ викат грешен е бројот за следење или незнам кој е проблемот да беше во некоја пошта ќе искочеше во компјутер ..

Абе и овие што се со број на следење не е едноставно да кажеш кај се одам ја во пошта со бројот за следење и им викам според сајтот стасана е на аеродром на 19,09,2014. Тој ми вика ако е препорачна пратка требало да бидат со R , а најчесто барем на али се со P, W, и Y. МИ викат грешен е бројот за следење или незнам кој е проблемот да беше во некоја пошта ќе искочеше во компјутер ..

Нема врска толку знаел и тој RR е вообичаено но не мора да значи дека секогаш треба да е RR, конкретно последната пратка од Британија ми беше RIxxxxxxGB. Следен пат кога ќе идеш во пошта испринтај го тоа тракингот дали пратката е на аеродром, пошта, царина итн и појди му со доказ, не може тебе да ти јавува каде е а он да дига раменици и ако и тогаш ти рече службеникот на шалтер дека е погрешен бројот барај го шефот на смена, чим е влезена на територија на РМ мора да ти даде точна информација за пратката.

Јас имам позитивно искуство и негативно. За стигнување ќе ти стигнат. Јас порачав облека 3 пати и џабе ги фрлив парите. Кај нив другше се броевите на маиците и порачав XXL, а носам L (по европски). И кога стигнаа премали ми беа. И немаше на кој да ги дадам и отидоа во Црвен Крст.
За секоја облека има табела и според неа си гледаш. Може да им пратиш порака со твоите димензии и ќе ти кажат која величина да ја одбереш.
Untitled.jpg

Сум купил 2-3 пати од алиекспрес.
Последниот пат продавачот ја откажа продажбата а од али експрес ми вратија 4 евра помалку од уплатената сума па од тогаш ги отпишав.
Купувам само од лиценцирани сајтови а понекогаш ако начекам лицитација од ибеј и до сега сум немал проблем.

А со кредитните картички дали ви се случила некоја злоупотреба? На една пријателка при нарачка и фалеле 1000 денари на сметка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom