Тесла автомобил во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Значи како што разбрав не е некој голем проблем за полнење ,околу 30 минути се потребни со нормална брзина, со нормални вклучувања ,колку едно време на кафе ,а има специјални станици каде што е бесплатно полнењето било каде низ светот ,најблиска станица е во Хрватска од каде и презентацијата ,за далеку помалку време на полнење , можеби 10-15 минути на полнење со брзо ниво . Како и да е ,за мене е ФАНТАСТИЧЕН автомобил и се радувам на ова во иднината ... Секако ова е револуција на движењето,нови типови на автомобили . :)

јас не реков дека колата не е добра туку само дека сега за сега е сеуште скапа, и со достапноста на фосилните горива хибридите нудат најмногу. Исто не верувам дека во скоро време ке станат хит електричните автомобили, бидејки освен нафтата постојат и други фосилни горива. така да за едно 100-150 години можеби ке се случи и тоа.

У Тетово се порачани веќе 3 Тесли. Тесла не е за клошари

У Тетово се порачани веќе 3 Тесли. Тесла не е за клошари
И ја имам чуено, оној ковачот на битпазар секаде се фали дека ќе правел 3 тесли за Тетово.

јас не реков дека колата не е добра туку само дека сега за сега е сеуште скапа, и со достапноста на фосилните горива хибридите нудат најмногу. Исто не верувам дека во скоро време ке станат хит електричните автомобили, бидејки освен нафтата постојат и други фосилни горива. така да за едно 100-150 години можеби ке се случи и тоа.

зошто не? со овој напредок на технологијата ова ќе биде нормално за 15 години ако не и помалце.

Инаку навистина вреди да се земе , од Хрватска до Македонија ,кажа на интервју за Анал 5 дека го чинело 800 денари ,односно 400 км околу 320 денари по македонски терк ... :)
Ма баш, тоа е пресудното кога во старт ќе бапнеш 70000 евра минимум.

Инаку, за колата (не, Анчо, не е изум на Никола Тесла) - и тата би, сине...

Платени се 3 Tesla Model S од Тетовски бизнисмени
Се разбравме де за овој модел збориш

Mini_Adze_zpsef169ed0.jpg

Сега си имам количе, несмеам да кажам дека некое друго е поубаво од моето:love::ROFLMAO:

Иначе колава вака ми личи убаво, но за тие пари човек може да купи нешто многу подобро. Башка електрична кола, башка нешто ново................, јас не би ја купил:)

Сега си имам количе, несмеам да кажам дека некое друго е поубаво од моето:love::ROFLMAO:

Иначе колава вака ми личи убаво, но за тие пари човек може да купи нешто многу подобро. Башка електрична кола, башка нешто ново................, јас не би ја купил:)

Башка немаш 70 илјади евра...

Чичко Анчо па ти не си бил бе човек сам да те пушти да шеташ.
Само некој си изуми си.

koj misli deka ke mu porasne kureto ako vozi au avtomomil neka si kupi ,jas i dalje ke vozam reno2

Платени се 3 Tesla Model S од Тетовски бизнисмени
Али гарант тие не им спомнале дека плуг не можеш да закачиш позади и дека нема стандардна Tesla-приколица за сено.
Ништо страшно, ќе им ги вратат парите.(y)

Се си е супер количето само ентериерот изгледа многу сиромашно за таа цена

Sent from my PMP3670B using Tapatalk

Али гарант тие не им спомнале дека плуг не можеш да закачиш позади и дека нема стандардна Tesla-приколица за сено.
Ништо страшно, ќе им ги вратат парите.(y)

Ајде бе да видиме во Скопје кој има Тесла

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom